Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Η νέα σήμανση του τυποποιημένου ελαιόλαδου

SHARE
Υποχρεωτική γίνεται από 1ης Ιουλίου, με βάση κοινοτικό κανονισμό που υιοθετήθηκε πρόσφατα, η αναγραφή στις συσκευασίες του εξαιρετικά παρθένου και του παρθένου ελαιολάδου της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης (ελαιοποιήσιμες ελιές) και της χώρας παραγωγής του προϊόντος.
Στην περίπτωση που οι χώρες προέλευσης του ελαιοποιήσιμου ελαιόκαρπου είναι περισσότερες από μια, θα πρέπει να αναγράφονται κατά φθίνουσα σειρά, ανάλογα με τις ποσότητες που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή και τυποποίηση του προϊόντος.
Οι επιχειρήσεις τυποποίησης εξαιρετικά παρθένου και παρθένου ελαιολάδου πρέπει ........να εφοδιαστούν με τη σχετική έγκριση, καθώς και με τον αλφαριθμητικό κώδικα αναγνώρισής τους, ο οποίος υποχρεωτικά θα αναγράφεται στις συσκευασίες ή τις ετικέτες των συσκευασιών των προϊόντων τους.
Για να λάβουν οι επιχειρήσεις τη σχετική έγκριση θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στη διεύθυνση δεδροκηπευτικής - τμήμα ελαίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω των διευθύνσεων αγροτικής ανάπτυξης των Νομαρχιών που έχουν την έδρα τους.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: