Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Καυτό..καλοκαίρι για τους μετανάστες!

SHARE
Ο Αύγουστος θα είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Αστυνομίας, ο πιο «καυτός» μήνας, όχι μόνο από πλευράς θερμοκρασιών, αλλά στο «μέτωπο» των λαθρομεταναστών, που άνοιξε μετά την ήττα της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τότε υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα «κέντρα υποδοχής» που θα στεγαστούν σε παλιά στρατόπεδα και άλλους χώρους στην Ελλάδα, οπότε θα αρχίσει η «σκούπα» για λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα κρατούνται σε αυτά τα κέντρα μέχρι και 12 μήνες.
Οπως δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, τα κέντρα αυτά θα διαθέτουν παιδικές χαρές, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, λουτρά, εστιατόρια και ό,τι απαιτείται για ανθρώπινη διαβίωση, ενώ τη σίτιση θα αναλάβουν «κέτερινγκ» που θα μεταφέρουν εκεί τα φαγητά. Ωστόσο, οι χώροι αυτοί θα χρειαστούν περίπου 1,5 μήνα για να ετοιμαστούν. Προτεραιότητα, πάντως, του υπουργείου Εσωτερικών είναι η μίσθωση του πλοίου στο οποίο θα φιλοξενούνται σε πρώτη φάση οι λαθρομετανάστες οι οποίοι θα παραλαμβάνονται από τα νησιά, μέχρι να μεταφερθούν στα στρατόπεδα.
Φιλοξενία για 5.000
Οι «χώροι υποδοχής» υπολογίζεται ότι θα μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 5.000 άτομα, και στόχος είναι να ανακυκλώνονται οι λαθρομετανάστες το συντομότερο, με το να απελαύνονται αυτοί που δεν μπορούν να παραμείνουν ή να δίνεται άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε πολύ συντομότερο χρόνο απ ό,τι τώρα. Κανείς δεν διευκρινίζει όμως τι θα γίνει με όσους δεν εξακριβώνονται τα στοιχεία και δεν τους δέχονται οι χώρες από τις οποίες υποτίθεται ότι προέρχονται.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: