Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Υποχωρεί ο Πληθωρισμός, η ακρίβεια όμως μένει!

SHARE
Ο επίσημος πληθωρισμός έχει υποχωρήσει στο 0,5% τον Μάιο, αλλά η ακρίβεια σε τομείς κλειδιά παραμένει, «κρυμμένη» πίσω από την μεγάλη αποκλιμάκωση τιμών στα καύσιμα.
Οπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 0,5% τον τελευταίο μήνα της Ανοιξης, από 1% όπου είχε περιοριστεί τον Απρίλιο. Η πραγματική εικόνα στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών ωστόσο γίνεται σαφής παρατηρώντας τις αυξήσεις στους επιμέρους δείκτες το ίδιο διάστημα.
ΑΥΞΗΣΕΙΣ
6,2% σε Αλκοολούχα ποτά και καπνό
4,7% στην Εκπαίδευση
2,9% στην Υγεία
2,9% σε Ένδυση και υπόδηση
2,7% σε Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια
2,6% σε Διατροφή και ?η αλκοολούχα ποτά
2,4% σε Άλλα αγαθά και υπηρεσίες
1,6% σε Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
1,1% σε Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες
ΜΕΙΩΣΕΙΣ
7,1% στις Μεταφορές
3,9 % στη Στέγαση
0,7% στις Επικοινωνίες
Η αγορά τροφίμων, ρουχισμού και υπόδησης, αλλά και οι υπηρεσίες ενσωματώνουν σταδιακά το πάγωμα τιμών στα καύσιμα, αλλά και αντανακλούν την αδυναμία των εμπόρων να αυξήσουν τις τιμές, την ώρα που έχουν παγώσει μισθοί και συντάξεις. Ωστόσο, σε θεσμικό επίπεδο οι ανατιμήσεις έχουν αφεθεί να «τρέχουν» σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, ειδικά στην Παιδεία, ενώ το «χαράτσι» σε αλκοόλ και καπνό συνεχίζεται.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: