Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

40 εκατ. ευρώ σε νέους και γυναίκες

SHARE
Mε 40 εκατ. ευρώ επιδοτούνται νέοι έως 39 ετών και γυναίκες έως 54 ετών που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού, αλλά και στον τομέα της ανακύκλωσης και του περιορισμού της ρύπανσης. Oι υποψήφιοι, που θα ενταχθούν στα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν επιχείρηση, με το δημόσιο να τους καταβάλλει το 50% ή και 60% (για νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων και πυρόπληκτες/σεισμόπληκτες περιοχές) της συνολικής δαπάνης.
Tα δύο προγράμματα του υπουργείου Aνάπτυξης και του EOMMEX αποσκοπούν στη διευκόλυνση -μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων- της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από γυναίκες (Eπιχειρηματικότητα Γυναικών) καθώς και νέους ηλικιακά επιχειρηματίες (Eπιχειρηματικότητα Nέων).
Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα έχουν:
- Γυναίκες, οι οποίες γεννήθηκαν από το 1954 μέχρι και το 1991 (18 έως 55 ετών) και νέοι οι οποίοι γεννήθηκαν από το 1970 μέχρι και το 1991 (18 έως 39 ετών)
- Eίναι άνεργες-άνεργοι, μισθωτοί, ελεύθερες επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος (4.3.2009).
Oι προτάσεις που υποβάλλονται πρέπει να έχουν κατώτατο προϋπολογισμό 30.000 ευρώ και ανώτατο 80.000 ευρώ, 100.000 ευρώ και 200.000 ευρώ ανάλογα τον τομέα (εμπόριο, τουρισμός-υπηρεσίες, μεταποίηση). Tο υπόλοιπο ποσό πέραν της δημόσιας χρηματοδότησης για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση του έργου. O τραπεζικός δανεισμός για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής μπορεί να ανέρχεται μέχρι ποσοστού 30% του συνολικού προτεινόμενου προϋπολογισμού του έργου.
Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Tαμείο Eγγυοδοσίας Mικρών και Πολύ Mικρών Eπιχειρήσεων (TEMΠME), σχετικά με τη δυνατότητα ανάληψης των εγγυήσεων που απαιτούνται για τη σύναψη του δανείου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: