Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

«Επιδημία» η παιδεραστία στην Ελλάδα

«Επιδημία» η παιδεραστία στην Ελλάδα

Ανατριχιαστικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της παιδοφιλίας στην Ελλάδα όπως φαίνεται από τις συλλήψεις που ακολουθούν η μία την άλλη σχεδόν καθημερινά.
Ένας 42χρονος από το Μενίδι ασελγούσε στη φίλη των παιδιών του, ένας θείος κακοποιούσε σεξουαλικά την 9χρονη ανιψιά του στο Μαρκόπουλο, ένας αρχιμανδρίτης ήταν επικεφαλής διαδικτυακού κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν γιατροί, μηχανικοί και άλλοι «ευυπόληπτοι» πολίτες…
Πρόκειται μόνο για μερικά από τα συμβάντα του αστυνομικού δελτίου σε μία ατελείωτη «αλυσίδα» θλιβερών περιστατικών, τα οποία έχουν θορυβήσει την ελληνική κοινωνία.
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το διαδίκτυο υπήρξε η μεγαλύτερη εξέλιξη στη ζοφερή ιστορία της παιδοφιλίας και σε μεγάλο βαθμό έχει αντικαταστήσει τους χώρους όπου παραδοσιακά οι παιδεραστές αναζητούσαν τα θύματά τους, όπως παιδικές χαρές, σχολεία, πάρκα, γειτονιές κλπ.
Έρευνα: Η παιδοφιλία στην Ελλάδα
Μία πρωτοποριακή έρευνα για το φαινόμενο της παιδοφιλίας και της παιδεραστίας έχει ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από την ομάδα του καθηγητή Ε. Παπάνη. Στην έρευνα αυτή καταγράφεται για πρώτη φορά ο τρόπος που οι παιδόφιλοι προσεγγίζουν τους ανηλίκους μέσω του διαδικτύου. Καταγράφονται τα κοινωνικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά των ατόμων που προσεγγίζουν παιδιά, η θεματολογία των συνομιλιών τους και το κατά πόσο διακινείται παιδικό πορνογραφικό υλικό. Για τις ανάγκες της έρευνας δημιουργήθηκαν από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου δύο chat rooms, δηλαδή δύο ιστοχώροι με δύο ψεύτικα παιδικά προφίλ: ενός αγοριού από τη Μυτιλήνη και ενός κοριτσιού από την Αθήνα. Και τα δύο υποτίθεται ότι είναι 10 ετών και ότι καλούσαν ανθρώπους σε προσωπική συνομιλία στο chat.
Το φανταστικό αγόρι προερχόταν από μία τετραμελή οικογένεια χωρισμένων γονέων και είχε μικρότερο αδελφό. Το κορίτσι ανήκε σε μία επίσης τετραμελή οικογένεια, είχε μία αδελφή δύο χρόνια μικρότερη και κατοικούσε σε νότιο προάστιο των Αθηνών. Τις πρώτες εβδομάδες της έρευνας, τα δύο φανταστικά παιδιά προσεγγίστηκαν από συνολικά 50 άτομα, τα οποία είχαν εισέλθει στο chat room, αναζητώντας φιλική παρέα ή ερωτικό σύντροφο.
Το αγόρι προσεγγίστηκε από έναν ομοφυλόφιλο άνδρα 26 ετών, ο οποίος όμως διέκοψε τη συνομιλία όταν έμαθε την ηλικία του. Αντίθετα, το κορίτσι προσεγγίστηκε από 49 άνδρες μεταξύ 20 και 45 ετών: το 1% έγγαμοι χωρίς παιδιά και το 99% άγαμοι. Το 50% ήταν κάτοικοι αστικών περιοχών, το 30% ημιαστικών και το 20% νησιωτικών περιοχών. Από αυτούς οι 42 εκ των συνολικά 50 που προσέγγιζαν τα παιδιά, παρουσίασαν φυσιολογική συμπεριφορά: διέκοψαν τη συνομιλία τους αμέσως μόλις κατάλαβαν ότι πρόκειται για ανήλικα. Οι 2 παρουσίασαν εν δυνάμει παραπτωματική συμπεριφορά, αφού συνέχισαν να συνομιλούν με την ανήλικη. Όμως, οι 8 στους 50 εμφάνισαν καθαρά παιδοφιλικά χαρακτηριστικά, αφού προσπάθησαν να προσελκύσουν την ανήλικη. Αυτοί είχαν ηλικία 20-27 ετών και ήταν κάτοικοι αστικών περιοχών.
Η έρευνα έχει τεκμηριώσει και τον τρόπο που οι παιδόφιλοι πλησιάζουν τα παιδιά: «Συνήθως ξεκινούν με γλυκό και παιγνιώδη τρόπο και έπεται το αίτημα για χρήση κάμερας. Ακολουθούν ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, διερευνητικές των γνώσεων του παιδιού για θέματα σεξουαλικότητας, συλλογή πληροφοριών σχετικά με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το παιδί, ερωτήσεις για την ανάπτυξη και τη σεξουαλική του εμπειρία. Ακολουθεί η αποστολή πορνογραφικού υλικού ή συνδέσεων προς τέτοιες σελίδες, το οποίο αναλύεται διεξοδικά παρακάτω. Στη συνέχεια, το παιδί προτρέπεται σε αυτοϊκανοποίηση, γίνεται αναφορά στη σεξουαλική διέγερση του συνομιλητή και στο περιεχόμενο της καταπρόσωπο συνάντησής τους και ακολουθεί η ανταλλαγή των προσωπικών στοιχείων».
Ποινική δίωξη για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση ασκήθηκε στον 57χρονο Γιώργο Ιορδάνου, υπάλληλο σε κατάστημα υποδημάτων, που επί τρία χρόνια ασελγούσε σε βάρος της 9χρονης ανιψιάς του. Ο 57χρονος συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας Μαρκοπούλου το βράδυ της Τετάρτης. Ο ίδιος μιλάει για σκευωρία και έδειχνε ταραγμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της προσαγωγής του στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός τον εγκατέλειψε, όπως και ο δικηγόρος του. Για το λόγο αυτό ο εισαγγελέας του όρισε νέο συνήγορο υπεράσπισης.
Το «παιχνίδι»
Σχεδόν μια φορά την εβδομάδα, επισκεπτόταν το σπίτι στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου έμενε ο αδελφός της τρίτης συζύγου του με την οικογένειά του, που ήρθαν πριν 15 χρόνια από την Αλβανία, στη χώρα μας και με την πρόφαση, ότι ήθελε να βοηθήσει το 9χρονο κορίτσι στα μαθήματά του, ασελγούσε σε βάρος του. «Θα παίξουμε ένα παιχνίδι», είπε, πριν τρία χρόνια στο αγγελούδι. «Όποιος χάνει θα πρέπει να αγγίζει τα γεννητικά όργανα του άλλου». Το κοριτσάκι αντιστάθηκε, αλλά με την απειλή, ότι θα κάνει τα ίδια και στη μικρότερη αδελφή της, ο 57χρονος κατάφερε να το λυγίσει. Πότε έπαιρνε το κορίτσι μαζί του με το αυτοκίνητο, για να πάρει τσιγάρα και σοκολάτες από το περίπτερο και πότε με την πρόφαση, ότι θα το βοηθήσει στο διάβασμα έμπαινε στο δωμάτιό του και εκπλήρωνε τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του. Επί τρία χρόνια κατάφερνε με τις απειλές να κερδίζει τη σιωπή της. Μέχρι που οι πληγές στην ψυχή του 9χρονου κοριτσιού άρχισαν να γίνονται εμφανείς στο σώμα, αλλά και στην ψυχολογία της. Έφτασε στο σημείο να ματώνουν τα χείλη της και να αρνείται να πάει στο σχολείο. Τότε, αποκάλυψε το μυστικό στους γονείς της. Ο πατέρας, οικοδόμος στο επάγγελμα και η μητέρα, υπάλληλος σούπερ μάρκετ, κατήγγειλαν το περιστατικό στην Ασφάλεια Μαρκοπούλου, το μεσημέρι της Τετάρτης. Αμέσως, το κοριτσάκι εξετάστηκε από ειδικό παιδοψυχολόγο που επιβεβαίωσε ότι υπάρχει διαταραχή στη συμπεριφορά του παιδιού.
Η Ασφάλεια, σε συνεννόηση με την οικογένεια, έστησαν την επιχείρηση για την επ’ αυτόφωρο σύλληψη του δράστη και την έθεσαν σε εφαρμογή το ίδιο βράδυ, καθώς ο 57χρονος θα επισκεπτόταν το σπίτι τους με τη 33χρονη σύζυγό του.
Με το πρόσχημα, ότι θα βοηθήσει την ανιψιά του στο διάβασμα, ο Ιορδάνου μπήκε στο δωμάτιο της μικρής και έκλεισε την πόρτα. Η μητέρα είχε κρυφτεί στη ντουλάπα και οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι περίμεναν μια κλήση στο τηλέφωνο για να εισβάλουν. Λίγα λεπτά αργότερα, ο 57χρονος κατέβασε το παντελόνι της 9χρονης και άρχισε να τη θωπεύει. Η μητέρα δεν άντεξε. Βγήκε από τη ντουλάπα για να σώσει το παιδί της και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο δωμάτιο και συνέλαβαν το δράστη.
Ο 57χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στους αστυνομικούς και αναμένεται να επαναλάβει και στον ανακριτή: «Εγώ εκείνη την ημέρα είχα πάει στο σπίτι του αδελφού της γυναίκας μου και καθόμασταν όλοι μαζί στο σαλόνι. Κάποια στιγμή, η 9χρονη φώναξε τον πατέρα της να πάει στο δωμάτιό της για να τη βοηθήσει σε ένα μάθημα. Ο πατέρας της μικρής με προέτρεψε να πάω εγώ. Μπήκα στο δωμάτιο και αρχίσαμε να παίζουμε. Κάποια στιγμή, την ακούμπησα και εκείνη την ώρα άνοιξε η πόρτα και μπήκαν οι γονείς της με την Αστυνομία. Όλα ήταν στημένα. Δε με ήθελαν για γαμπρό, επειδή είχα μεγάλη διαφορά ηλικίας από τη σύζυγό μου».

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Εξόρμηση στην αγορά για φόρους 3,2 δισ.

Εξόρμηση στην αγορά για φόρους 3,2 δισ.

Ανασύροντας από το συρτάρι προεκλογική δέσμευση του 2004 για κατάργηση φορολογικών προνομίων και απαλλαγών, η κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν για λήψη μόνιμων μέτρων ύψους 3,2 δισ. ευρώ για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% μέχρι το τέλος του 2010 σχεδιάζει τώρα περικοπές στις φοροεκπτώσεις και αύξηση της αυτοτελούς και της τεκμαρτής φορολόγησης που ισχύει σήμερα για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων.
Υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει λύσεις στον ΣΥΝΟργανώνουν σαφάρι για φόρους 3,2 δισ. Παράλληλα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παράτασης για έναν ακόμη χρόνο του παγώματος των μισθών και των συντάξεων, νέες περικοπές στις πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων (υπερωρίες, εκτός έδρας, αποζημιώσεις κ.ά.) και μείωση των αποδοχών για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο μετά την 1-1-2010.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο υπό την ασφυκτική πίεση της Κομισιόν για νέα μόνιμου χαρακτήρα μέτρα επανεξετάζει τις εκατοντάδες φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα για μισθωτούς, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις και οι οποίες προκαλούν τεράστια αιμορραγία στα δημόσια Ταμεία.
Στόχος είναι το ψαλίδισμα των εκπτώσεων δαπανών, η αύξηση των συντελεστών για την αυτοτελή φορολόγηση αμοιβών και επιδομάτων που αφορά σε περίπου 400.000 άτομα, καθώς και η αναπροσαρμογή του τεκμαρτού εισοδήματος με βάση το οποίο προσδιορίζεται ο φόρος για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματικών ομάδων, όπως οι ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών κ.ά.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Πολυτελή συστήματα πληροφορικής... ειδικά για τη Βουλή

Πολυτελή συστήματα πληροφορικής... ειδικά για τη Βουλή

Ένα εκατομμύριο εκατόν εβδομήντα επτά χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (€1.177.500). Τόσα χρήματα κοστίζει ο εξοπλισμός που προμηθεύθηκε η ελληνική Βουλή προκειμένου να ικανοποιήσει... τις ανάγκες της. Το ποσό αντιστοιχεί στο νέο πόρταλ του Κοινοβουλίου και διατίθεται απλόχερα για την αγορά κορυφαίων ηλεκτρονικών συστημάτων.
Ανάμεσα σε άλλα, το πακέτο περιλαμβάνει: 40 εξυπηρετητές βασισμένους σε τεχνολογία Intel (ΙΑ32) οι οποίοι φέρουν ως λειτουργικό συστήματος μέλη της οικογένειας Microsoft Windows Server, 6 εξυπηρετητές βασισμένους σε λογισμικό συστήματος απαρτιζόμενο από κλώνους του Unix (Linux), 1200 υπολογιστές γραφείου βασισμένους σε τεχνολογία Intel (IA32) οι οποίοι φέρουν ως λειτουργικό σύστημα μέλη της οικογένειας Microsoft Windows 32bit. Σε αυτά προστίθενται και οι άδειες των λειτουργικών συστημάτων. Μόνο για την Oracle, αντιστοιχούν 2.700 άδειες στην Oracle8 EE (UPU) και άλλες 600 άδειες στην Oracle8 Std Edition (UPU).
Από το €1.177.500, το ποσό των €96.218,50 αντιστοιχεί στην κατάρτιση χρηστών και διαχειριστών της διαδικτυακής πύλης και της σχετικής υποδοµής και συγχρηµατοδοτείται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο και κατά 20% από εθνικούς πόρους. Το ποσό των €893.277,30 ευρώ αντιστοιχεί στην ανάπτυξη της διαδικτυακής πύλης και σχετικές µελέτες. Και τα δύο προγράμματα συγχρηµατοδοτούνται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από εθνικούς πόρους.
Αν το αναλάμβαναν για παράδειγμα τα παιδια που έφτιαξαν το μπλόγκ αυτό θα τους κοστιζε παρα πολυ λιγοτερο, αρα θα εξοικονομουσαν πανω απο 1 εκ. ευρω. Φυσικα ξαναλεω οτι δεν κατανοω ποιος φαεινός εγκέφαλος σκέφτηκε οτι το κόστος μιας πυλης κοστίζει τοσα χρηματα...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Οι Ευρωπαίοι για την Ελληνική Οικονομία και τα δάκρυα των Βρετανών...

Οι Ευρωπαίοι για την Ελληνική Οικονομία και τα δάκρυα των Βρετανών...

ΟΙ Ευρωπαίοι μας έχουν πάρει χαμπάρι. Μετά την αποκάλυψη ότι γαλάζιοι και πράσινοι ευθύνονται για τα χάλια της Ελληνικής οικονομίας τώρα μας κριτικάρουν για το Ευρώ και οι Βρετανοί. Σημασία έχει ότι οι επίτροποι της Κομισιόν μίλησαν για 'μαγειρέματα΄επι εποχής Σημίτη των οικονομικών δεδομένων που αφορούσαν την Ο.Ν.Ε. με την Ευρώπη και αποδείχτηκε ότι μπήκαμε στο Ευρώ έστω και στο παρά πέντε.
Ωστόσο η πρόσφατη κριτική χθές των Βρετανικών εφημερίδων ότι η Ελλάδα αποτελεί τον αδύναμο..κρίκο της Ευρωζώνης με ορατό αποτέλεσμα την σκληρή λιτότητα σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Αλλά γιατί μας κριτικάρουν οι Βρετανοί που κανονικά δεν θα έπρεπε να ομιλούν για τα δικά μας προβλήματα; Μάλλον γιατί θέλουν να μειώσουν την αξία των επενδύσεων που έγιναν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τα κροκοδείλια δάκρυα της Αγγλίας έχουν άλλους στόχους. Ομως σαφώς μην λησμονούμε ότι 1ον οι Βρετανοί δεν δικαιούνται να μιλούν για το Ευρώ την στιγμή που δεν μπήκαν στην Ευρωζώνη και χρησιμοποιούν την Αγγλική λίρα τους καθώς πίστεψαν ότι θα γλύτωναν απο την υπόλοιπη Ευρώπη και 2ον διότι η οικονομική κρίση τελικά τους επηρέασε σε μεγαλύτερο βαθμό απο ότι οι υπόλοιπες χώρες ιδίως λόγω της βιομηχανίας που διαθέτει. Μάλλον πρέπει να ελέγξουν τους χρυσούς τραπεζίτες που τώρα αρνούνται να επιστρέψουν τα μεγάλα μπόνους και δώρα που βούτηξαν.

Προφανώς οι σύμμαχοι που πολλές φορές ιστορικά έπαιξαν ηγετικό ρόλο στη χώρα μας επιχειρώντας να ελέγξουν ή να χειραφετήσουν θεσμούς και Κυβερνήσεις, ξεχνούν ότι ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη και γνωρίζει- έστω όσοι ψάχνουν την αλήθεια- τι συνέβη στο παρελθόν. Δεν είναι οξύμωρο την ώρα που βουλιάζει η οικονομία τους, οι εφημερίδες τους να κρίνουν την χώρα μας που μεν έχει προβλήματα αλλά οι απώλειες θέσεων εργασίας είναι λιγότερες απο εκεί; Mάλλον δεν ξέρουν ότι πρώτα πρέπει να καθαρίσουν τον..κόπρο της Αυλής τους...

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου..σε δρόμους της Αθήνας

Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου..σε δρόμους της Αθήνας

'Πήγα χτές μια επίσκεψη κοντά στο Κολωνάκι, λίγο πάνω απ την Σόλωνος. Είχα σταθμεύσει στην Ομήρου και μετά τα μεσάνυχτα, περίπου στις δωδεκάμιση με μία, πήγα να πάρω το αυτοκίνητο να γυρίσω σπίτι μου. Και ειλικρινά έπαθα με το πόσες πόρνες - ο όρος δεν περιέχει τίποτε το υποτιμητικό για τα πρόσωπα, είναι περιγραφικός του επαγγέλματος - είδα μέχρι να φτάσω στην Μαυρομιχάλη στο ύψους του Α. Τ. Εξαρχείων. Τρείς και τέσσερεις μαζεμένες μαζί κάθε 50 μέτρα! Απ την Ομήρου κατεβαίνοντας την Σόλωνος μέχρι την Μαυρομιχάλη δεξιά για Αλεξάνδρας ούτε και ξέρω πόσες συνολικά είδα. Εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός.
Και παλιότερα θυμάμαι ειδικά στην Βουκουρεστίου υπήρχαν πόρνες που έκαναν πιάτσα αλλά ήταν κάποιος εμφανής μεν αλλά σχετικά μικρός αριθμός. Αυτό που ειδα χτές ήταν το κάτι άλλο. Τα ίδια ξέρω ότι συμβαίνουν σε όλο το κέντρο της Αθήνας ιδιαίτερα κάτω απ την Αθηνάς, Σοφοκλέους κλπ.
Και ειλικρινά αναρωτιέμαι: τόσο μεγάλη ζήτηση έχει η πορνεία σήμερα; Ζούμε δηλαδή σε μια εποχή που είναι δύσκολο να βρεί κάποιος μια γυναίκα; Ειλικρινά δεν το νομίζω. Με προβληματίζει δηλαδή πέρα απ την προσφορά πορνείας και η ζήτηση. Γιατί προφανώς για να υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά θα υπάρχει και ανάλογη ζήτηση. Τι δηλαδή μπορεί να προσφέρει περισσότερο μία πόρνη απ την πλευρά την ερωτική από μια άλλη γυναίκα; Και είναι τόσοι πολλοί οι άντρες που τέλος πάντων δεν τους προσέχει μια γυναίκα; Μπορώ να κατανοήσω τα αίτια της πορνείας σαν επάγγελμα και τους πολλούς λόγους που μια γυναίκα εκδίδεται. Δυσκολεύομαι όμως σήμερα να καταλάβω τους λόγους που οι άντρες θα πήγαιναν με μια πόρνη. Δεν θέτω λοιπόν το θέμα τόσο απ την πλευρά του επαγγέλματος και της προσφοράς όσο απ την πλευρά της ζήτησης επειδή θεωρώ πως αν δεν υπήρχε ζήτηση ούτε προσφορά θα υπήρχε. Με λίγα λόγια την πορνεία την παράγει η ίδια η κοινωνία για να ικανοποιήσει κάποιες ανάγκες της ιδιαίτερα των αντρών. Υπάρχουν τέτοιες «ανάγκες» σήμερα; Και αν υπάρχουν αυτές οι ανάγκες εκ μέρους των αντρών δεν υπάρχουν και εκ μέρους των γυναικών;
Το θέμα προέρχεται απο τον φίλο paroikos απο το φορα του adslgr

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Παρών στα Λύκεια το νέο Μηχανογραφικό

Παρών στα Λύκεια το νέο Μηχανογραφικό

Στη διάθεσή τους έχουν από χθες το μηχανογραφικό δελτίο οι υποψήφιοι προκειμένου να το μελετήσουν πριν από τη συμπλήρωση και την κατάθεσή του τον Ιούλιο και αφού έχουν πάρει τους βαθμούς τους με τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μέχρι τις 22 Μαϊου τα δικαιολογητικά για την πρόσληψη 2.000 ΕΠ.ΟΠ.
Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε φέτος να δώσει νωρίτερα το μηχανογραφικό δελτίο, ώστε οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους να έχουν μπροστά τους άφθονο χρόνο να το μελετήσουν. Φυσικά αυτή τη στιγμή ένας υποψήφιος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ενημερωθεί για τις νέες σχολές που εντάχθηκαν στο μηχανογραφικό. Κατά τα λοιπά βέβαια δεν έχει κάποια άλλη χρησιμότητα το μηχανογραφικό αυτή την περίοδο, αφού η επιλογή των σχολών από την πλευρά των υποψηφίων γίνεται επί της ουσίας μετά τις εξετάσεις και όταν ο υποψήφιος έχει ενημερωθεί για τις επιδόσεις του στα μαθήματα.
Πάντως χτες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το μηχανογραφικό δελτίο για τις Πανελλαδικές του 2009 των υποψηφίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ (www.ypepth.gr/exams). Ολοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το μηχανογραφικό δελτίο είτε μέσω του Διαδικτύου είτε απευθείας από το λύκειό τους.
Εξετάσεις
Χτες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι, σύμφωνα με απόφαση που ήδη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από το 2010 και εφεξής αλλάζει ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων στο ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας. Ειδικότερα, το μέρος της εξέτασης που αφορούσε τη μετάφραση ξενόγλωσσου κειμένου στην ελληνική γλώσσα καταργείται. Αντί της μετάφρασης θα ζητείται από τους υποψηφίους να απαντήσουν σε 8-10 ερωτήσεις κλειστού τύπου, με βάση ξενόγλωσσο κείμενο με το οποίο θα διαπιστώνεται η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Η "ηθική παρακμή" και η ανθρώπινη παράνοια!

Η "ηθική παρακμή" και η ανθρώπινη παράνοια!


Πολλοί, συμπεριλαμβανομένων των ιερωμένων, αρέσκονται στο να θρηνολογούν γι' αυτό που ονομάζουν ηθική παρακμή. Υποτίθεται ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών ο κόσμος έγινε βαθμηδόν πιο ανήθικος και προφανώς βρισκόμαστε τη σήμερον ημέρα σε άσχημη κατάσταση. Βέβαια, η ηθική παρακμή συνήθως συνδέεται με την παρακμή της θρησκείας, ιδίως της χριστιανικής θρησκείας. Από τη στιγμή που γυρίσαμε την πλάτη μας στην εκκλησία, μας λένε, ρίξαμε τον εαυτό μας στο βόρβορο της αμαρτίας.

Πράγματι, μπορούμε να πούμε ότι η παραδοσιακή ηθική έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Πολύς κόσμος είναι πλέον πεπεισμένος ότι δεν υπάρχουν δεδομένα κριτήρια καλού ή κακού. Τον 17ο αιώνα ένας από τους Πλατωνιστές του Καίμπριτζ, ο Ραλφ Κούντγουορθ [1] , έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο, Διατριβή πάνω στην Αιώνια και Αναλλοίωτη Ηθική. Θα φαινόταν πολύ γελοίο αν κανείς, συμπεριλαμβανομένων του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι και του Πάπα, έγραφε ένα βιβλίο μ' αυτόν τον τίτλο στις μέρες μας. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι ανθρωπιστές και οι ελεύθερα σκεπτόμενοι φιλόσοφοι του 19ου αιώνα, άσχετα με το πόσο απείχαν στις διανοητικές τους ανησυχίες, συνέχισαν να συμμορφώνονται με τη χριστιανική ηθική. Άτομα σαν τον Δαρβίνο, τον Χάξλεϊ ή ακόμα και τον Μαρξ, υπήρξαν υποδείγματα ηθικής, πέρα από κάνα δύο ολισθήματα "οικιακής φύσεως" όπως τα ονόμαζαν οι Βικτωριανοί. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όπως μια δεσποινίδα μου έλεγε την προηγούμενη, "αν κάνεις κάτι που σου αρέσει, τότε, τουλάχιστον για σένα, είναι σωστό". Και δεν είναι η μόνη που σκέφτεται έτσι. Μπορεί άλλοι να μην έχουν την ίδια ειλικρίνεια με εκείνη, αλλά σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο. Αυτή η τάση δεν είναι απαραίτητα κάτι το κακό. Μακροπρόθεσμα η άρνηση της παραδοσιακής ηθικής μπορεί ακόμα και ν' αποβεί σε καλό, καθώς θα μας αναγκάσει να αναθεωρήσουμε με δημιουργικότητα, αίσθημα και φαντασία την ηθική μας. Το γεγονός ότι μια καινούρια ηθική μπορεί να κάνει την εμφάνισή της μέσα από τ' απομεινάρια της παλιάς είναι κάτι το θετικό.
Αυτό φαίνεται ξανά στην Πτώση. Ο Αδάμ και η Εύα τιμωρήθηκαν, όπως όλοι ξέρουμε, για την ανυπακοή τους σε μία αυθαίρετη διαταγή. Ο Θεός είπε: "Δεν θα φάτε από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού". Αλλά δεν τους εξήγησε το λόγο αυτής της απαγόρευσης.
Θα μπορούσαμε ίσως να συνοψίσουμε την ουσία της παραδοσιακής ηθικής λέγοντας ότι στηρίζεται στο να μην κάνουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και στο να κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε, διότι -για λόγους πέραν της κατανόησής μας- έτσι μας είπε κάποιος του οποίου την ύπαρξη δεν πιστεύουμε πλέον! Φυσικό επόμενο είναι να βρισκόμαστε σε σύγχυση. Φυσικό, να μην έχουμε πλέον ηθικές αρχές και να προσπαθούμε, με τυπικό βρετανικό στυλ, να τα μπαλώσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά παρότι προσπαθούμε να βγάλουμε κάποιο νόημα από τη ζωή μας και ν' ανακαλύψουμε κάποιο είδος συνοχής στα γεγονότα, όσον αφορά την ηθική, στις περισσότερες περιπτώσεις, επικρατεί μια εικόνα χάους.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Τα golden Boys και οι ατέλειωτες λίστες...

Τα golden Boys και οι ατέλειωτες λίστες...

Τελειωμό δεν έχουν οι λίστες με τις..'παχιές αγελάδες΄των Δημοσιων οργανισμών όπως αποκαλύπτουν καθημερινά ιστολόγια και τα μέσα ενημέρωσης, εν μέσω οικονομικής κρίσης αποτελώντας ταυτόχρονα πρόκληση για τους πολίτες και τους φορολογούμενους.
Ιδού, λοιπόν, οι υπέρογκες αμοιβές των γαλάζιων golden boys, στις οποίες ο Πρωθυπουργός θέλει τη συναίνεσή μας. Στην εποχή της κρίσης για τους πολλούς, να και κάποιοι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα μιας και αμείβονται υπέρογκα με δημόσιο χρήμα, τη στιγμή που ο λαός καλείται να σφίξει και πάλι το ζωνάρι για να βγούμε ( πότε άραγε;) από την κρίση. Δεν είναι άλλοι από τους Διοικητές Τραπεζών και άλλων Δημοσίων Οργανισμών. Για να δούμε την συνέχεια....

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ο Όργουελ και οι Αδελφότητες για την οικονομική Κρίση το 2009

Ο Όργουελ και οι Αδελφότητες για την οικονομική Κρίση το 2009

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις σε πολιτικό επίπεδο με τις δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Ρουμπάνη για το θέμα της Κύπρου, τις μυστικές Αδελφότητες και Εταιρείες που κυβερνούν τον κόσμο και αποφασίζουν τις τύχες των λαών σε τηλεοπτική εκπομπή του Alter. Μάλιστα γνωστοί Ελληνες πολιτικοί και Πρωθυπουργοί είχαν λάβει πρόσκληση ή ήταν μέλη της Λέσχης Μπίντελμπεργκ. Το θέμα είναι ότι κάποιοι δημιούργησαν την παγκόσμια οικονομική κρίση για να επιβάλλουν ένα..Παγκόσμιο κεντρικό οικονομικό σύστημα. Τρανταχτά ονόματα όπως υπουργοί Οικονομικών, οι αρχηγοί των 2 κομμάτων εξουσίας αλλά και γνωστές προσωπικότητες.
ΑΝ αυτό σας θυμίζει Οργουελικό σενάριο μάλλον δεν απέχει απο την πραγματικότητα αφού γνωρίζουν άπαντες ότι οι Κυβερνώντες ανα τον κόσμο δεν είναι οι πραγματικοί ασκητές της εξουσίας αλλά τα οικονομικά ή άλλα συμφέροντα που κρύβονται πίσω απο εκει. Μέχρι και ο Μπους πατέρας και υιός είναι στη Λέσχη. Αλλά μας συγκλόνισε η μαρτυρία για την Κύπρο με το θέμα ανατροπής του Μακάριου. Φυσικά ακούστηκε ότι υπάρχουν θέσεις κλειδιά και στα μέσα Ενημέρωσης. ΔΕΝ μας πιστεύετε; Εκτος απο τα ονόματα που βλέπετε στην πρώτη φωτό θυμηθήκαμε την φωτογραφία που τραβήξαμε απο ένα επεισόδιο της γνωστής σειράς Prizon Break στον 4ο και τελευταίο κύκλο της σειράς. Εχει προβληθεί στο εξωτερικό και Ευρώπη. Όπως αναφέρει το σενάριο ο Μάικλ Σκόφιλντ θα θελήσει με την υπόλοιπη παρέα να ξεσκεπάσει την 'Εταιρεία' και τους κατόχους σε θέσεις κλειδιά των ανθρώπων που κατέχουν τις μοιρασμένες κάρτες με τις δραστηριότητές της.
Οι άνθρωποι αυτοί αλλάζουν οικονομικά δεδομένα σε χώρες του τρίτου Κόσμου ή αλλού για να κυβερνούν πίσω απο τις κουρτίνες. Φυσικά εντύπωση μας προκαλεί η αναφορά στον Αφροαμερικανό που εκτελεί σχέδια της μυστικής εταιρείας αλλά και ο διάλογος που γίνεται μεταξύ του Μαικλ και της Σάρα που αναφέρει τα σχέδια κάποιων για την οικονομία κρατών αλλά και των Η.Π.Α. Αναφέρει ότι 'προσπαθούν να κάνουν την χώρα να καταρρεύσει'. Μια λεπτομέρεια: η σειρά έχει γυριστεί ΠΡΙΝ ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Αμερική! Είναι όντως περίεργο...
Σχόλιο απο το greekmme.gr

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Αδικες θυσίες νέων στους Ελληνικούς δρόμους..

Αδικες θυσίες νέων στους Ελληνικούς δρόμους..

Επιστολή φίλου αναγνώστη: ΜΕ προβλημάτιζε ένα θέμα που ήθελα να γράψω είναι η θέση τη νιότη και στην αντίθεση ο θάνατος είναι δυο διαφορετικά και αντίθετα πράγματα που όμως καταφέραμε να τα παντρέψουμε...ο λόγος για το φίλο τον ΧΡΗΣΤΟ.
Δυστυχώς με μεγάλη μου λίπη διαπιστώνω πως άλλη μια φορα έφυγε ένα νέο παλικάρι. ένας νέος άνθρωπος έπεσε πάλι θύμα τις κυκλοφοριακής ζούγκλας, σχεδόν κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες μικρών η μεγάλων ατυχημάτων λόγο τις έλλειψης οδικής σήμανσης λόγο των απαρχαιωμένων οδικών δικτύων λόγο των οδηγών (περισσοτερων αυτοκινήτων που πήραν δίπλωμα νύχτα) και πολλών άλλων λόγων που οι περισσότεροι γνωρίζουμε...λυπάμαι παρα πολύ για το παλικάρι που είχε μια ολόκληρη ζωή μπροστά του και όμως η ζωή του διάλεξε να τερματίσει άδοξα. έχω περάσει και εγώ από ένα μεγάλο τροχαίο αλλα στάθηκα τυχερός, θα ήθελα να ήταν και ο φίλος έτσι, αλλα δεν το διαλέγεις, αυτό σε διαλέγει.
Δυστυχώς η ανοικτή πληγή της κοινωνίας μας είναι οτι χάνονται κάθε χρόνο νέοι άνθρωποι και πρόσφατα στην γενετειρά μου απο τις αρχές του 2008 έχουν χαθεί τουλάχιστον 5 ζωές σε ένα Νομό απο αναλογα τροχαία ατυχήματα. Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία και σπαταλιέται εύκολα είτε απο ανευθυνότητα των άλλων οδηγών, είτε απο τους δρόμους είτε απο υπερβολική ταχύτητα και το μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι συνήθως φεύγουν αυτοί που δεν φταίνε. Οτι και να πούμε για το παλλκιάρι που χάθηκε λίγο και ας αναπαυθεί η ψυχούλα του...

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Προσγειώνεται στο Αεροδρόμιο νέο σκάνδαλο με τις καταγγελίες Τερζάκη

Προσγειώνεται στο Αεροδρόμιο νέο σκάνδαλο με τις καταγγελίες Τερζάκη

ΕΡΧΟΝΤΑΙ νέα σκάνδαλα ενόψει και μάλιστα με γαλάζιες και πράσινες αποχρώσεις διότι όπως φαίνεται τα πρόσωπα και οι Κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά όχι οι μίζες. Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του κ .Τερεζάκη απο τις Ελεγκτικές υπηρεσίες της Ε.Ε που αποκαλύφθηκαν ξανά απο τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με το Αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' που αν ζούσε σήμερα θα έτριζαν τα..κόκκαλά του απο τις μίζες.
Ποταμός ήταν ο αρμόδιος ανεξάρτητος Ευρωπαικός υπάλληλος για την σύμβαση που ετοιμάστηκε το 1995, υπογράφηκε το 1996 αλλά όταν έπεσαν οι υπογραφές υπήρξε ρήτρα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ που αφορούσε την παράδοση του έργου απο το 1992 και φαίνεται όπως αποδεικνύεται ότι οι υπογραφές έπεσαν αλλά στο ευρετήριο της σύμβασης υπήρξαν κοστοβόρες επιβαρύνσεις και μεταχρονολογημένες αλχημείες. Μάλιστα, εκθίασε την ύπαρξη υπογραφών απο εντολοδόχους της τότε Κυβέρνησης Σημίτη αλλά και το οξύμωρο γεγονός πως οι μετέπειτα κυβερνήσεις αποδέχθηκαν το έργο.
Το μέγα σκάνδαλο αφορά και ένα μελανό σημείο. Η ανάδοχος κατασκευάστρια εταιρεία και οι μητρικές της ήταν αρμόδια για την εκτέλεση, ολοκλήρωση, ποιοτικό έλεγχο και παράδοση του έργου. Δηλαδή κάνει τα πάντα και όπως λέμε Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει! Για αυτές τις ατασθαλίες και τα ερωηματικά που καταγγέλθηκαν δεν θα γίνει ποτέ μια μεγάλη έρευνα να δούμε γιατί το έργο υπερκοστολογήθηκε -ακουσον άκουσον- με 135 εκ. Ευρώ επιπλέον αν θυμάμαι καλά. Αν μη τι άλλο δικαιώνεται η ρήση ότι ΄στη μάσα και στις μίζες δεν υπάρχουν χρώματα...'

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Πληρώνουμε με χρυσάφι τους εθνικούς οδικούς άξονες!

Πληρώνουμε με χρυσάφι τους εθνικούς οδικούς άξονες!


«Υπέρογκο κόστος κατασκευής περιλαμβάνουν οι συμφωνίες παραχώρησης για τους πέντε νέους εθνικούς οδικούς άξονες της χώρας», μεταξύ αυτών και οι «δικοί μας», όπως είναι ο Βόρειος Άξονας Πελοποννήσου (Κόρινθος, Πάτρα, Πύργος, Τσακώνα) και η επέκταση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη (Σπάρτη – Καλαμάτα), κατήγγειλε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιάννης Τερεζάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, την περασμένη Δευτέρα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τερεζάκης προχώρησε σε συγκρίσεις με άλλα ίδιου τύπου έργα, σε ευρωπαϊκές χώρες, αποδεικνύοντας πως κάτι δεν πάει καλά στη χώρα μας. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφυλάσσουν οι συμβάσεις που υπεγράφησαν στον Έλληνα φορολογούμενο, είναι πως προβλέπει αύξηση του τιμήματος κατασκευής έως 50%, σε περίπτωση καθυστέρησης. Τα στοιχεία που έφερε στο φως η εκπομπή για το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος των νέων οδικών αξόνων της χώρας, μόνο προβληματισμό προκαλούν.Την ίδια ώρα, όπως είναι γνωστό, οι συμβάσεις παραχώρησης με τις κοινοπραξίες των κατασκευαστών, που ανέλαβαν την υλοποίηση των πέντε νέων οδικών αξόνων, προβλέπουν και την εκμετάλλευση των σταθμών διοδίων, ως αντισταθμιστικό όφελος.
«Το προκλητικό είναι πως εισπράττουν για έτοιμα τμήματα οδικών αξόνων, που κατασκευάστηκαν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, χωρίς να έχουν παραδώσει ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου δικής τους κατασκευής. Κανονικά, όταν αναλαμβάνει κάποιος ένα έργο δημοσίων υποδομών, το ολοκληρώνει και μετά ζητά να εισπράξει το ανάλογο αντίτιμο διοδίων, ανάλογα με την κίνηση του δρόμου και την περίοδο παραχώρησης», σημείωσε. Επίσης, τόνισε ότι την ευθύνη για τις συμφωνίες αυτές έχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα (Ν.Δ., Πα.Σο.Κ.), τα οποία ψήφισαν στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου το ΥΠΕΧΩΔΕ. Επιπρόσθετα, ο κ. Τερεζάκης επισήμανε ότι ακριβότερο κατά 20 - 25 εκατομμύρια ευρώ ανά χιλιόμετρο είναι το κόστος του Βόρειου Άξονα της Πελοποννήσου (μήκους 365 χιλιομέτρων) σε σχέση με το έργο του διακρατικού άξονα Ιρλανδίας - Ηνωμένου Βασιλείου, μήκους 1.510 χιλιομέτρων και κόστους 3 εκ. ευρώ το χιλιόμετρο.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Γιατί χιλιάδες Αστυνομικοί φυλάνε τους έχοντες και όχι τους Φορολογούμενους;

Γιατί χιλιάδες Αστυνομικοί φυλάνε τους έχοντες και όχι τους Φορολογούμενους;

Η αποκάλυψη απο τηλεοπτική εκπομπή 'Αθέατος Κόσμος' ότι 8.500 περίπου αστυνομικοί φυλούν απο πρεσβείες μέχρι Πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες όταν η οργανική δύναμη το 2007 ήταν περίπου 17.000 αστυνομικοί για την ΕΛ.ΑΣ. το 2007 αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.
Φυσικά οι έχοντες πολιτικοί και λοιποί θα μπορούσαν να πληρώνουν απο την τσέπη τους με ιδιωτική φύλαξη το..τομάρι τους. Απο εκεί και πέρα θυμίζει θέατρο του Παραλογου όταν ακούστηκε ότι επιπλέον 83 δημοσιογράφοι έχουν υποβάλλει αίτηση για φύλαξη! Δεν μιλάμε σαφώς για συντάκτες των 700 ή των 1.200 ευρώ αλλά για επώνυμους και απο παρουσιαστές μέχρι αρχισυντάκτες εφημερίδων. Αλήθεια ωρέ, ο Έλληνας φορολογούμενος που πληρώνει δεν έχει δικαίωμα υπεράσπισης της ζωής και της αξιοπρέπειάς του; Και γιατί επιτέλους αυ΄τη η λίστα δεν δημοσιοποιείται ώστε να μάθουμε ποιοί είναι αν και στα δημοσιογραφικά γραφεία γνωρίζουν αρκετοί τι συμβαίνει;
Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε τον περασμένο Μάιο, εξωθεσμικά πρόσωπα δεν δικαιούνται φύλαξη εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας που εξετάζονται από επιτροπή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Στα πρόσωπα που δικαιούνται να έχουν φύλαξη συγκαταλέγονται υπουργοί, υφυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, ανώτατοι δικαστικοί και άλλα θεσμικά πρόσωπα. Σύμφωνα όμως με την εκπομπή φρουρούνται ακόμη και πρώην βουλευτές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, πρόεδροι ποδοσφαιρικών σωματείων και πρόεδροι ΔΕΚΟ.

Αποτέλεσμα, στην προστασία υψηλών προσώπων να υπηρετούν 3.300 αστυνομικοί και όπως πολλές φορές έχουν καταγγείλει οι ίδιοι, μόνο χρέη φρουρού δεν εκτελούν ενώ σε άλλες καταγγελίες τους υποστηρίζουν ότι εκτελούν χρέη οικιακής βοηθού.Διαβάστε το Προεδρικό Διάταγμα για να δείτε πόσα άτομα δικαιούνται για τη φύλαξή τους τα λεγόμενα «υψηλά» πρόσωπα και να ζαλιστείτε. Φέρει το όνομα: ΦΕΚ A 83/9.5.2008ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 52!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Σώστε τα αδέσποτα, σώζετε το μέλλον της φύσης!

Σώστε τα αδέσποτα, σώζετε το μέλλον της φύσης!


Το μάθαμε κι αυτό. Ερωτηματικά και υποψίες γεννά η λύση την οποία προωθεί η κυβέρνηση, δια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ως προς τη διάσωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς της χώρας μας. Με αιτιολογία τα άλυτα προβλήματα στις αδυναμίες των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων) στο θέμα της περίθαλψης αδέσποτων κατοικιδίων ζώων και τους εμφυλίους με τα φιλοζωικά σωματεία , ετοιμάζει τροποποίηση σε έναν από τους καλύτερους – σε ευρωπαϊκό επίπεδο - νόμους , τον 3170/2003 για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Το εν λόγω υπουργείο , αντί να μεριμνήσει για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου, μέσω του οποίου δεν επιβλήθηκαν ποτέ ποινές και κυρώσεις στις αμέτρητες παραβιάσεις από το 2004 έως και σήμερα, περί άλλων τυρβάζει… Επιχειρεί να βαπτίσει «επίσημο φορέα» στην περίθαλψη των αδέσποτων οικόσιτων τα φιλοζωικά σωματεία, αρκετά εκ των οποίων έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα και σε ευρεία κλίμακα , από Αρχές, φορείς και πολιτικούς, αλλά και από το ίδιο το Υπουργείο, για λαθρεμπόριο αδέσποτων και κλεμμένων ενίοτε κατοικιδίων. Στους καταγγέλλοντες συμπεριλαμβάνεται και η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος, διότι έχουν εμφανιστεί διάφορα , ακόμη και μονοπρόσωπα, σωματεία με τη φιλοζωική τους δράση ως «βιτρίνα» και τις εξαγωγές ως κύρια ενασχόληση τους.Ειδικότερα, ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, μετά από πιέσεις φιλοζωικών σωματείων και με ειδική εγκύκλιο της νομαρχίας (;) , ετοιμάζει τροποποίηση του άρθρου 7, ενάντια στην ευρωπαϊκή νομοθεσία (998/2003) , δίνοντας τη διαχείριση των προγραμμάτων περίθαλψης και υιοθεσιών αδέσποτων και στα φιλοζωικά σωματεία, εκτός των Δήμων που είχαν ως τώρα την ευθύνη αυτή. Η ευθύνη των Δήμων δε θα είναι πλέον προαιρετική ...
Η μεγάλη αντίφαση είναι πως πριν λίγους...μήνες (24.6.2008), ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Κιλτίδης, όταν υπουργός ήταν ο Αλ.Κοντός, εξέδωσε εγκύκλιο με μέτρα αστυνόμευσης κατά της λαθραίας διακίνησης αδέσποτων ζώων προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ανακοίνωση αυτή, εξάλλου, υπήρχε η επίσημη παραδοχή του άθλιου λαθρεμπορίου, με πρόσχημα τις «υιοθεσίες από καλά σπίτια Ευρωπαίων» με τη φράση : «με αφορμή τεκμηριωμένες καταγγελίες και στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων του Υπουργείου για παράνομη διακίνηση αδέσποτων ζώων σε μεγάλη κλίμακα από πολλά αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαίες εξόδους της χώρας». Συνήθως τα άτομα αυτά παρουσιάζονται σαν “φιλόζωοι” - ανέφερε η ανακοίνωση του κ. Κιλτίδη - που αποστέλλουν τα ζώα “προς υιοθεσία για μια καλύτερη τύχη”. Την ανακοίνωση Κιλτίδη ακολούθησαν πολλές αντιδράσεις καθώς και προσφυγή συγκεκριμένων φιλοζωικών σωματείων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Γιατί άραγε ;Οι αθρόες, παράνομες και υπό άθλιες συνθήκες εξαγωγές οικόσιτων σπονδυλωτών ζώων προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης , είναι ένα θλιβερό φαινόμενο που ταλανίζει την Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια . Υπολογίζεται πως εξάγονται πλέον από τη χώρα μας άνω των 200.000 ζώων ετησίως, ενώ η τιμή «πώλησης» στις αγγελίες των φιλοζωικών κυμαίνεται στα 250-300 ευρώ το ζώο… Για υιοθεσίες… Τα κυκλώματα ελληνικά και διεθνή είναι καλά οργανωμένα και το διαδίκτυο παρουσιάζει έρευνες και εικόνες του pet trafficking που είναι για γερά νεύρα , ενώ οι καταγγελίες αναφέρουν ως επί το πλείστον προορισμό των ζώων σε πειράματα , γούνες και οπλικά συστήματα.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

10 κόλπα για σωστή φορολογική δηλωση!

10 κόλπα για σωστή φορολογική δηλωση!

Οι σύζυγοι υποβάλλουν κοινό έντυπο Ε9; Οι άτυπες δωρεές καλύπτουν τα τεκμήρια; Ανήλικο που έχει ακίνητο θα υποβάλει το Ε9; Σε ποιο εισόδημα επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος;
Αυτές είναι μερικές από τις απορίες - ερωτήσεις που υποβάλλουν τις ημέρες αυτές οι φορολογούμενοι στις Εφορίες και στο υπουργείο Οικονομικών.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων συγκέντρωσε και κατέγραψε τις συνηθέστερες ερωτήσεις των φορολογουμένων και δίνει απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:
1 Σε ποιον κωδικό θα καταχωριστεί η σύνταξη πολύτεκνης μητέρας;
Στα ποσά που απαλλάσσονται από τον φόρο, στους κωδ. 659-660.
2 Οι δαπάνες προμήθειας φαρμάκων αναγνωρίζονται ως έξοδα;
Μόνο τα φάρμακα που χορηγήθηκαν κατά τη νοσηλεία σε νοσοκομεία ή κλινικές, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα νοσηλείας.
3 Πώς πρέπει να δηλωθούν οι αναδρομικές αποδοχές, οι οποίες εισπράχθηκαν μέσα στο 2008;
Με συμπληρωματικές δηλώσεις στο έτος που ανάγονται.
4 Ποιες τιμές ζώνης λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου τεκμαρτού μισθώματος για ιδιοκατοικούμενη ή μισθούμενη κύρια κατοικία πάνω από 200 τ.μ. και δευτερεύουσες κατοικίες πάνω από 150 τ.μ.;
Η τιμή ζώνης που ισχύει την 1η Ιανουαρίου της φορολογούμενης περιόδου, δηλαδή του 2008.
5 Ισχύουν οι άτυπες δωρεές για την κάλυψη τεκμηρίων;
Μόνο οι δωρεές χρηματικών ποσών για τις οποίες η φορολογική δήλωση έχει υποβληθεί μέχρι τη λήξη του έτους στο οποίο πραγματοποιήθηκε η σχετική δαπάνη.
6 Πώς μπορεί ο αγρότης, του οποίου το εισόδημα προσδιορίζεται με το αντικειμενικό σύστημα, να αποδείξει την ύπαρξη κεφαλαίου προηγουμένων χρόνων για τη δικαιολόγηση τεκμηρίου;
Με βάση τα καθαρά κέρδη που έχει αναγράψει στις δηλώσεις του.
7 Ποια είναι η αρμόδια ΔΟΥ για την κατάθεση ιδιωτικών συμφωνητικών μισθώσεως ακινήτων;
Οποιαδήποτε ΔΟΥ.
8 Ποιες είναι οι προθεσμίες κατάθεσης των ιδιωτικών συμφωνητικών μίσθωσης ακινήτων;
Μέσα σε 30 ημέρες από τη σύνταξή τους.
9 Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την αναγνώριση ως προστατευόμενων μελών των άγαμων τέκνων μέχρι 20 ετών που δεν σπουδάζουν και των άγαμων μέχρι 27 ετών που σπουδάζουν, εφόσον είναι γραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ;
Απαιτείται, εκτός από τη βεβαίωση της σχολής εάν το τέκνο σπουδάζει, και βεβαίωση του ΟΑΕΔ, υπογεγραμμένη από τον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας του ότι μέσα στο έτος 2008 ήταν εγγεγραμμένο στα μητρώα ανέργων του.
10 Πώς υπολογίζεται η προκαταβολή φόρου επόμενου οικονομικού έτους σε φορολογουμένους με εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και εισοδήματα από λοιπές πηγές;
Ως προκαταβολή υπολογίζεται το 55% του φόρου που αναλογεί στο συνολικό (πραγματικό ή τεκμαρτό) εισόδημα του έτους. Αν υπάρχουν εισοδήματα για τα οποία ο φόρος παρακρατήθηκε στην πηγή, ο φόρος αυτός θα εκπεσθεί από τον φόρο που πρέπει να βεβαιωθεί ως προκαταβολή.
Δηλαδή, προκαταβολή = (κύριος φόρος + συμπληρωματικός) Χ 55%, μείον παρακρατούμενος φόρος ή προκαταβλητέος φόρος ελεύθερων επαγγελματιών.
Ποιοι έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2009;
Υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων για το έτος 2009 είναι:
Ολα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα και αποκτήθηκαν εντός του έτους 2008.
Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2009 έχουν οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά τους, τα οποία έχουν δηλωθεί στο έντυπο Ε9 προηγουμένων ετών.
Ο υπόχρεος που στις δηλώσεις Ε9 προηγουμένων ετών συμπεριέλαβε σύζυγο ή λοιπά προστατευόμενα μέλη, εφόσον έχουν επέλθει μεταβολές στην οικογενειακή του κατάσταση, όπως έχει απεικονιστεί στις δηλώσεις Ε9 προηγουμένων ετών (2005, 2006, 2007 και 2008), ανεξάρτητα από το αν έχει μεταβληθεί η κατάσταση των ακινήτων.
Το προστατευόμενο μέλος που, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, υποχρεούται σε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, εφόσον έχει επέλθει μεταβολή στην περιουσιακή του κατάσταση εντός του 2008.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Οι επώνυμοι γιοί Πολιτικών γιατί κρύβονται στο Facebook;

Οι επώνυμοι γιοί Πολιτικών γιατί κρύβονται στο Facebook;

ΣΑΛΟΣ ξέσπασε με τους επώνυμους 'κουκουλοφόρους' που περνάνε ωραία με τα ιδιωικά κολλέγια αλλά και την ωραία ζωή. Απο εκει και πέρα μάλλον οι γιοί των πολιτικών μας έχουν χάσει το μέτρο. Εχουμε ξαναδεί στο παρελθόν νέους να αντιδρά και να εκφράζονται κατά κάθε εξουσίας ...μεταξύ αυτών και των δημοσιογράφων δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα! Αλλά σημασία έχει ποιος τα λέει! Το να λέει ο γιος του Βουλγαράκη ότι είναι "πουτάνας γιοι οι δημοσιογράφοι" παρά πάει... Η Αποκάλυψη έγινε από το http://enimerwsi-gr.blogspot.com/ Αλλά φαίνεται είναι οικογενειακή παράδοση ο "χουλιγκανισμός" , η πολιτική και η δημόσια έκφραση όπως γράφουν σήμερα δεκάδες Ιστολόγια.
Μάλλον ο υιός του πρώην υπουργού με τις off shore εταιρείες, το έχει ψάξει πολύ στις κακόφημες γειτονιές της Αθηνας και έχιε διαπιστώσει με τα μάτια του πόσοι και ποιοί δημοσιογράφοι κάνουν πιάτσα! Aλήθεια γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη διάψευση απο το περιβάλλον του βουλευτή; Αλήθεια γιατί στο Κολωνάκι δεν είδαμε ποιοι ήταν εκείνοι που έσπαζαν βιτρίνες; Μήπως επειδή ήταν καλοντυμένοι δεν τους έπιασαν ή μήπως γιατί είναι γιοί γνωστών οικογενειών της Αθήνας; Tι συμβαίνει στα αλήθεια;

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Η απυθμενη..αύξηση της εγκληματικότητας!

Η απυθμενη..αύξηση της εγκληματικότητας!

ΔΙΑΒΑΖΩ στον Κυριακάτικο Τύπο και στο 'Θέμα' σχετικά με τις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις. Σίγουρα τα στοιχεία είναι άκρως απογοητευτικά και μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά: 'Μία δολοφονία κάθε μέρα. Μία ληστεία κάθε τρεις ώρεςΜία κλοπή κάθε δέκα λεπτά. Μία διάρρηξη αυτοκινήτου κάθε ώρα.Κι όμως, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να εξαπλασιάσει τις δυνάμεις φύλαξης στις χωματερές και τις δενδροφυτεύσεις. Πιο συγκεκριμένα:... Δεκαέξι δολοφονίες από τις αρχές του χρόνου, 62 εμπρηστικές επιθέσεις το τελευταίο εξάμηνο, έξι τρομοκρατικά χτυπήματα μέσα σε 100 ημέρες… Αυτή την εικόνα παρουσιάζει η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα την ολυμπιακή πόλη του 2004. Ειδικά το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς παρουσιάζεται κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα και σε κάθε επίπεδο, ενώ παρατηρείται ποιοτική αναβάθμιση όλων των ενεργειών με παράλληλη εμφάνιση ακραίων μορφών βίας και παραβατικότητας.' Ουδέν σχόλιον!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Η νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων φέρνει ρευστό και συγχωροχάρτια!

Η νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων φέρνει ρευστό και συγχωροχάρτια!

«Δεν μιλάμε για νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Δεν μπορεί να γίνει. Μιλάμε μόνο για τακτοποίηση», δήλωσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, βάζοντας επιτέλους τέρμα σε διαρροές του κυβερνητικού επιτελείου που «χρύσωναν το χάπι» για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες παράνομα κλεισμένων χώρων και με στόχο την αύξηση των δημόσιων εσόδων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόστιμο θα μειωθεί δραστικά και θα κυμαίνεται από 50 έως και 200 ευρώ ανά τετραγωνικό, για ένα «συγχωροχάρτι» χωρίς πολεοδομικό αντίκρισμα, που απλώς θα φέρει στα δημόσια ταμεία 2-2,5 δισ. ευρώ.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=41457764.
Μα και βεβαια δε μπορεί να γίνει νομιμοποίηση κύριε Σουφλιά μου, γιατί άμα γίνει πως θα ξαναζητήσει το δημόσιο περεταίρω συγχωροχάρτια στο μέλλον - με το αζημίωτο; Προσωπικά δεν έχω δει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει κλείσει τους ημιυπαίθριους. εντάξει, το μέτρο είναι καθαρά φοροεισπρακτικό και μπορεί να ισχύσει άπαξ δηλαδή στο μέλλον να μην επιτρέπεται το κλείσιμο των ημιυπαίθριων χώρων. Aλλά όπως βλέπεις τωρα το Δημόσιο θα εισπράξει 2-2,5 δισ και θα βολέψει άλλες τρέχουσες ανάγκες που προσωπικά νομίζω ότι είναι καλό προκειμένου να μην υπάρξουν προβληματα αλλού.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος στην οικονομία!

Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος στην οικονομία!

Καλώς ήλθατε στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο στις οικονομίες και τις αγορές, λέει ο Richard C. Young συγγραφέας του βιβλίου best-seller της επενδυτικής στρατηγικής στις ΗΠΑ με τίτλο «Financial Armadillo Strategy».
«Ποτέ άλλοτε από τον Πόλεμο στο Βιετνάμ ο κόσμος δεν ήταν τόσο χωρισμένος. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του καπιταλισμού μια οικονομική κρίση δεν έχει λάβει τόσο τεράστιες παγκόσμιες διαστάσεις», σημειώνει.
Οι διαστάσεις της σημερινής παγκοσμιοποίησης δεν συγκρίνονται με εκείνες του ’30. Αλλά σίγουρα ο ρόλος του κράτους είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τότε, γι’ αυτό και οι «ειδικοί» ελπίζουν η σταθεροποίηση να έρθει από ‘κει.
Οι κρατικές δαπάνες το 1930 ήταν 2,5% του ΑΕΠ στις ΗΠΑ, τώρα είναι στο 20% του ΑΕΠ. Αλλά και πάλι τα προβλήματα της επέκτασης της προηγούμενης περιόδου δείχνουν ότι η λύση δεν έρχεται αυτόματα και εύκολα, καθώς τα μεγέθη των πολυεθνικών είναι κολοσιαία και δύσκολο να διασωθούν αφού θα απαιτούσε τεράστιο δημόσιο κόστος που δεν το φαντάζονταν το 1930 όταν οι "προβληματικές" επιχειρήσεις ήταν μικρότερες.
Οι κυβερνήσεις, λοιπόν, διοχετεύουν κρατικές "ενέσεις" ρευστότητας, οι κεντρικοί τραπεζίτες κατεβάζουν τα επιτόκια προς το 0%, αλλά τα στοιχεία σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν πως η οικονομία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από αυτή που αναμενόταν αρχικώς, κάνοντας τα κόκαλα του Κέινς να τρίζουν. Η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη (ΗΠΑ) παθαίνει απανωτά εμφράγματα, η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται στην κυριολεξία διασωληνωμένη στα κανάλια του δανεισμού, ενώ και οι βαλβίδες της λεγόμενης "νέας ατμομηχανής" της Κίνας... μπουκώνουν επικίνδυνα. Κύρια ρίζα του προβλήματος παραμένει η εγγενής αδυναμία στις κερδοφορίες, όπως διέγνωσε ιστορικά πρώτος ο Μαρξ κι έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο σχόλιο (24/10).
Παρόμοια διλήμματα εγείρονται κι από τις μειώσεις των επιτοκίων που δεν δείχνουν να λειτουργούν. Στη θεωρία αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει: θα ρίξει τις δόσεις των δανείων καταναλωτών και επιχειρήσεων. Αλλά στην πράξη δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι τράπεζες θα "περάσουν" αυτά τα οφέλη στους δανειολήπτες ή στις επιχειρήσεις που έχουν δανείσει. Ούτε ότι αρκετοί από τους επιχειρηματίες δεν θα εκμεταλλευτούν το "φθηνότερο δανεικό χρήμα" και θα απολύσουν κόσμο ούτως ή άλλως.
Στις ΗΠΑ τα επιτόκια έχουν πέσει από το 5,25% τον περσινό Σεπτέμβριο στα όρια του 0%. Αλλά η ανεργία δεν έχει σταματήσει να ανεβαίνει, φτάνοντας στο 7,6% (υψηλό 16 ετών), καθώς το τελευταίο 12μηνο χάθηκαν συνολικά 3 εκατ. θέσεις εργασίας, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στην Ισπανία έχουν χαθεί το τελευταίο χρόνο 1 εκατ. θέσεις εργασίας.
Στην Ιαπωνία τα επιτόκια ήταν "μηδενικά", για χρόνια, αλλά η οικονομία της δεν απέφυγε τη μακρόσυρτη στασιμότητα. Οι επενδύσεις βάλτωναν αφού τα κέρδη δεν ανέκαμπταν.
Οι μειώσεις που ανακοινώνονται μπορεί να δίνουν βραχυπρόθεσμες ελπίδες στις αγορές, αλλά πολλοί αμφιβάλλουν για τις μακρόχρονη αποτελεσματικότητα, οδηγώντας ξανά στην ανασφάλεια

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Η Λίστα...εφημερίδας προκαλεί πολιτικούς τριγμούς άδικα ή όχι;

Η Λίστα...εφημερίδας προκαλεί πολιτικούς τριγμούς άδικα ή όχι;

Μια άκρως περίεργη λίστα στόχων τρομοκρατίας, η οποία "προέρχεται" από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα». Σε αυτήν περιέχονται ως πιθανοί στόχοι, μεταξύ άλλων, ονόματα δημοσιογράφων και εκδοτών όχι όμως και των κ.κ. Χ.Λαμπράκη και Σ.Ψυχάρη οι οποίοι εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τις εσωτερικές εκθέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελούν στόχο των τρομοκρατικών οργανώσεων .Ειδικότερα για τον κ. Σ. Ψυχάρη η ΕΛΛ.ΑΣ, αναγνωρίζοντας ότι....πρόκειται για πρώτης προτεραιότητας στόχο των τρομοκρατών, έχει πάρει εδώ και χρόνια επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας αφού του έχει διαθέσει την πλέον πολυπληθή φρουρά, η οποία τον προστατεύει επί 24ωρου βάσεως. Σύμφωνα λοιπόν με το ..περίεργο δημοσίευμα της εφημερίδας, η Ελληνική αστυνομία έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο από 82 ονόματα δημοσιογράφων και εκδοτών, δικαστικών και επιχειρηματιών που είναι πιθανοί στόχοι των τρομοκρατικών οργανώσεων. Kαλά είμαστε..απερνατο Φρενοκομείο...

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Χρυσή ζωή...και κότα κάνουν τα «golden boys»!

Χρυσή ζωή...και κότα κάνουν τα «golden boys»!

ΤΟ περίφημο 'σεμνά και ταπεινά' του 2004 πήγε περίπατο φέρνοντας μόνο γέλιο και κλάματα. Αν και το πιο σωστό συναίσθημα είναι η οργή. Το «Εθνος» σήμερα αποκαλύπτει με στοιχεία και παραστατικά το «πάρτι» των γαλάζιων επίλεκτων σε βάρος των δημόσιων ταμείων. Πού πηγαίνουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που έχουν βαρεθεί να τους μαλώνουν οι κυβερνώντες τους.
Φούστες, μπλούζες, μεταξωτά πουκάμισα, πούρα, πανάκριβοι αναπτήρες και άλλα πιο... προσωπικά είδη περιλαμβάνονται στις δαπάνες παράστασης και δημοσίων σχέσεων των golden boys που, προφανώς, ασκούν τη γοητεία τους -για το καλό του κόμματος βεβαίως- σε πρόθυμες (να δεχθούν το δώρο, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό) κορασίδες (σ.σ. willing girls κατά το golden boys). Μόνο που τον λογαριασμό των εκλεκτών του Μεγάρου Μαξίμου που ζουν τον μύθο τους στην Ελλάδα τον πληρώνουμε... εμείς!
Γιατί δεν τους αρκεί που απολαμβάνουν μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τον χρόνο, στέλνουν στο λογιστήριο κάθε μικρή και μεγάλη απόλαυση που ζουν. Τα δείπνα, τα γεύματα, τις «φιλοξενίες» και αρκετά μάλλον αμφιλεγόμενα δώρα. Είναι τόσο σίγουροι ότι ο κόσμος τους χρωστά, νιώθουν τόσο μεγάλοι και σημαντικοί που δεν ντρέπονται να βάζουν τις γραμματείς τους -το αθάνατο αυτό σύμβολο της εξουσίας- να συντάσσουν... υπηρεσιακά σημειώματα για να πληρώσουν οι εταιρείες που διοικούν όλες τους τις γαλαντομίες.
Και, δυστυχώς, δεν είναι μόνοι. Στο πάρτι εις υγείαν των κορόιδων που πληρώνουν φόρους και δεν απολαμβάνουν παροχές συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Στελέχη που αντί να τραβούν το αυτί σε σπάταλους διοικητές πνίγουν τον πόνο και τις τύψεις τους σε ψαροταβέρνες. Προφανώς, επειδή είναι στενοχωρημένοι που εκατοντάδες συνάδελφοί τους θα χάσουν τις δουλειές τους καθώς η εταιρεία τους μειώνει τον αριθμό των καταστημάτων της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Δεν είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν δικαιούται ένα στέλεχος διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής να κάνει δώρα (στον εαυτό του ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο, δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά) πούρα epicuros Νο2; Το δικαιούται! Αυτό λέει ο κανονισμός. Αυτό είχαν σίγουρα στο μυαλό τους όσοι στις εκλογές του 2007 πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν ΝΔ.
Ηθελαν ο συγκεκριμένος κύριος και τα άλλα golden boys να ζουν καλά. Να κάνουν ακριβά δώρα για να λύνουν τα προβλήματα. Να μειώσουν τα ελλείμματα, την ανεργία, τον πληθωρισμό, να αυξήσουν τους μισθούς. Μπορεί να μην τα έχουν καταφέρει, αλλά όσο περνάνε καλά θα συνεχίσουν την προσπάθεια....

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Δημοσιογραφία κατά παραγγελία και..πολιτικές πτήσεις!

Δημοσιογραφία κατά παραγγελία και..πολιτικές πτήσεις!

Το "Πρώτο Θέμα" τοποθέτησε δισέλιδο στην εφημερίδα αλλά το απέσυρε μετά από εκκλήσεις του Πρετεντέρη ότι δεν ήταν στην ίδια πτήση με τον Πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι πρόκειται για λάθος αφού εκεί βρισκόταν όπως έγραψαν ιστολόγια και πρώτο το troktiko, ο Ψυχάρης. Μάλιστα υπήρξε και ο γνωστός διάλογος με την αεροσυνοδό που έγινε στην ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (όπου εκεί ίσως ταξίδεψε ο Ψυχάρης). To θέμα αποτέλεσε πόλεμο μεταξύ εκδοτών και δημοσιογράφου αφού ο Γιάννης πέταξε σε busineess θέση με όλες τις ανέσεις και ο Πρόεδρος του Πράσινου κόμματος στην οικονομική θέση. Αλλα ελάχιστα μας απασχολεί αν ο Πρετεντέρης πήγε με καλή θέση και ο Παπανδρέου με την οικονομική. 'Αλλά όχι και να δέχεται επίθεση ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από το "Βήμα" επειδή πέταξε με το...φθηνό εισιτήριο.' όπως γράφτηκε...Και επιτέλους γιατί κάποιοι που παίρνουν παχυλούς μισθούς τώρα κάνουν και αεροπλανική τακτική δεν το καταλάβαμε...Αυτή ειναι καθαρή δημοσιογραφία ή λέγεται κάπως αλλιώς;

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Γιατί δεν μειώνουν τα 70 εκ. Ευρώ εποχορήγησης τα κόμματα;

Γιατί δεν μειώνουν τα 70 εκ. Ευρώ εποχορήγησης τα κόμματα;

ΜΟΝΟ σε αυτή την χώρα συμβαίνουν όλα τα παράδοξα: τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών είναι αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση, οι πολιτικές ηγεσίες μπορούν να αναλάβουν μια πρωτοβουλία που δείχνει συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην κοινωνία: τα κόμματα του Κοινοβουλίου να αποδεχτούν μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης, που τα ίδια έχουν ψηφίσει να εισπράττουν από το κράτος.
Η επιχορήγηση ανέρχεται στα 70 εκ. Ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, που μπορει να διατεθεί σε παραγωγικές δραστηριότητες και να είναι πολύ δύσκολη η περικοπή των ετήσιων δαπανών τους. Το ίδιο ακριβώς, όμως, ισχύει και για δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, που θέλουν-δεν θέλουν, θα βρουν τρόπο να μειώσουν τα έξοδά τους κατά 30 και 40%.Τους τελευταίους μήνες μειώθηκαν σημαντικά οι επενδύσεις στα σχολεία και στα νοσοκομεία. Πρόκειται για εικόνα που την εισπράττουν όλοι οι πολίτες… Αν το επιχείρημα της περικοπής είναι η στενότητα του προϋπολογισμού, τότε τα ίδια τα κόμματα, που ψηφίζουν στη Βουλή αυτή τη μεταχείριση στην Υγεία και την Εκπαίδευση, θα πρέπει να δείξουν ότι συμπάσχουν και ότι αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα του δημόσιου παραδείγματος. Η αξία μιας τέτοιας κίνησης από τα κόμματα, δεν θα είναι συμβολική… Θα είναι ουσιαστική και από την άποψη ότι θα περάσει το μήνυμα ότι στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, όλοι οι φορείς της κοινωνίας και της Πολιτείας, οφείλουν να περιορίσουν τις δαπάνες, γιατί αυτό απαιτεί η διεθνής συγκυρία. Αυτό πράττουν οι κυβερνήσεις των δημοκρατικών κρατών. Έχουν παρουσιάσει επεξεργασμένο πλάνο για την έξοδο από την κρίση. Οι κυβερνήσεις τους και οι πολιτικές ηγεσίες δίνουν πρώτες το παράδειγμα της μείωσης των δαπανών και της εξοικονόμησης πόρων.Στην Ελλάδα τι έχουμε κάνει για όλα αυτά; Τα συνεχή αιτήματα «συγνώμης» δεν έχουν αξία, εάν δεν υπάρχει σχέδιο για τη διόρθωση. Όσοι ζητούν συγνώμη, πρέπει να κάνουν κινήσεις που διαβεβαιώνουν την ειλικρινή μεταμέλεια και πιστοποιούν την ικανότητά τους να συνεχίζουν να διαχειρίζονται καταστάσεις.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Δεν ομιλουν για ακρίβεια οι πρώην υπουργοί των off shore!

Δεν ομιλουν για ακρίβεια οι πρώην υπουργοί των off shore!

ΚΑΠΟΤΕ ένας πολιτικός στις αρχές της δεκαετίας του 70 μιλούσε για 'τις παχιές αγελάδες' των Οργανισμών, των τραπεζών και ορισμένων που θέλησαν να πλουτίσουν απο την πολιτική. Σήμερα οι τότε κλακαδόροι της ΟΝΝΕΔ που όλοι τους θυμόμαστε άρχισαν να μας δίνουν μαθήματα για την ...ακρίβεια και μάλιστα χωρίς ενδοιασμούς!
Καυστικά σχολιάστηκε στα blogs η πρόσφατη εκπομπή 'Αποδείξεις και ...στη Πολιτική' του Νίκου Ευαγγελάτου όχι για το πολύ περιεκτικό περιεχόμενο της εκπομπης που προκαλεί ενδιαφέρον, όσο για τους πολιτικούς καλεσμένους που αποτέλεσε άστοχη ενέργεια. Σωστή η εκπομπή, αλλά ατόπημα οι καλεσμένοι όπως διαβάσαμε στο greekmme.gr. '...Διότι όπως όλοι συμφωνούν δεν μπορείς να καλείς πρώην υπουργούς και μάλιστα Βατοπεδινούς να ομιλήσουν για την ακρίβεια, την ώρα που προκαλούν με την στάση του έχοντας κότερα και σκάφη αραγμένα σε λιμάνια της χώρας, βίλες και off shore εταιρείες ανα τον κόσμο. Αν μη τι άλλο βγάζει μάτι η εν λόγω επιλογή....' Φρόνιμο θα ήταν στα πάνελ οι παρουσιαστές να προσκαλούν ανθρώπους ή βουλευτές της Περιφέρειας και ιδίως απο περιοχές που θερίζει η ανεργία αλλά και η φτώχεια. Μάλιστα θα μπορούσαν να κάνουν σε αυτά τα αστικά κέντρα ρεπορτάζ και όχι στα πρωτοκλασσάτα και προβεβλημένα στελέχη της Α Αθήνας. Αν μη τι άλλο κάποιοι δεν θα πρέπει να παίζουν με την υπομονή μας. Εκτός αν παίζει κάτι άλλο και δεν το γνωρίζουμε...

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

'Εβγαλαν μαχαίρια'... για τον Τουρισμό στην Βουλή!

'Εβγαλαν μαχαίρια'... για τον Τουρισμό στην Βουλή!

Σε μετωπική σύγκρουση με αλληλοκατηγορίες περί εξυπηρέτησης συμφερόντων οδηγήθηκαν χθες στη Βουλή κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, ενημερώνοντας τις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Προστασίας Περιβάλλοντος και Παραγωγής και Εμπορίου, έκανε λόγο για «μία μεγάλη μεταρρύθμιση» και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «κατασυκοφαντεί» και «λασπολογεί, χωρίς αποδείξεις», λέγοντας: «Κάποιοι υποστηρίζουν συμφέροντα κι αυτός δεν είμαι εγώ». Αφησε, μάλιστα, αιχμές ότι πίσω από τις αντιδράσεις είναι οι μεγαλοξενοδόχοι, επειδή θίγονται τα συμφέροντά τους και δεν θέλουν το νέο προϊόν.
Εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι καταγγελίες του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί συμφέροντα εταιρειών που έχουν προαγοράσει εκτάσεις στα νησιά, προαναγγέλλοντας πως το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα αποσύρει το συγκεκριμένο «εκτρωματικό» -όπως το χαρακτήρισε- χωροταξικό για τον Τουρισμό, προβλέποντας πως αν εφαρμοστεί, θα «τσιμεντοποιηθεί» η χώρα και θα μετατραπεί από «στολίδι σε... φασόν». Επιπλέον, κατήγγειλε πως υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα από ανώτατο θεσμικό παράγοντα του υπουργείου σε μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για το χωροταξικό, προκειμένου να μην καταψηφίσουν.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ερχεται το τέλος των 'παχιών αγελάδων' στο Δημόσιο..

Ερχεται το τέλος των 'παχιών αγελάδων' στο Δημόσιο..

ΤΗΝ λέξη 'λιτότητα' την ακούμε απο τις αρχές της δεκαετίας του 80 που πιπιλίστηκε σύστολα ως καραμέλλα απο τα επίσημα χείλη των πολιτικών μας και δυστυχώς εξακολουθεί να μας ακολουθεί. Αφορμή εκ νέου οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Βουλή εξηγώντας ότι '..στις έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις δεν υπάρχουν λύσεις...' και αναρωτηθήκαμε να σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία βρέθηκαν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Αλλά μην το ψάχνετε, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Στην ελληνική πραγματικότητα φαίνεται ότι ουδέποτε υπήρξαν ουσιαστικές λύσεις και περισσότερο οικονομική πολιτική για τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, παρά μόνο η λήψη μέτρων με όριο τον κρατικό κορβανά. Εφεξής η οικονομική κρίση που φαίνεται ότι δεν αγγίζει όσους λαμβάνουν παχυλούς μισθούς πρέπει να τους αγγίξει και να θυμηθούμε τα λόγια πολιτικού στις αρχές της δεκαετίας το 70 που ομιλούσε τότε για τις 'παχιές αγελάδες' στο Ελληνικό δημόσιο. Και τότε και τώρα υπάρχουν. Μόνο που τώρα τους βαφτίσαμε για να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση Μεγαλοδιευθυντές, Μάνατζερ, golden boys και ότι άλλο βάζει ο νους σας. Οι κοινωνικές αλλαγές που θα παρακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια φοβάμαι ότι θα είναι σαρωτικές και θα συμπαρασύρει ως κύμα εκείνους που δεν κοιτούν πρώτα το Μεθαύριο και μετά το αύριο...

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

NATO,NATO που επιβάλλει νέα δομή στο Στρατό..

NATO,NATO που επιβάλλει νέα δομή στο Στρατό..

Κρίσιμες αλλαγές στη χρήση των δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων, αλλά και στην οργάνωση των εθνικών μονάδων αποφασίστηκαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λετονία. Σημαντικότερο όλων ήταν η μερική αποδέσμευση των εθνικών περιορισμών στη χρήση των μονάδων. Για παράδειγμα, οι ελληνικές δυνάμεις σήμερα είναι στην Καμπούλ και δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός της αφγανικής πρωτεύουσας.
*Με το νέο δόγμα, ο ΝΑΤΟϊκός διοικητής θα μπορεί να τις στέλνει -«υπό όρους»- όπου κρίνει ότι είναι αναγκαίες για τις επιχειρήσεις. Αποφασίστηκε, όμως, παράλληλα ότι σε επείγουσες καταστάσεις δεν θα ισχύει κανένας περιορισμός. Στο ΓΕΕΘΑ σημειώνουν ότι ο όρος περιλήφθηκε για να εκφραστεί πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων και υποστηρίζουν πως οι εθνικοί περιορισμοί θα εξακολουθήσουν να ισχύουν.
*Ολα ξεκίνησαν από την απεγνωσμένη προσπάθεια των Αμερικανών για επιπλέον αριθμό στρατευμάτων ειδικά για το Αφγανιστάν, που ολόκληρο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να εξασφαλίσει άλλους 2.500 στρατιώτες. Φοβούνται επίσης ενδεχόμενη αποχώρηση των Καναδών, που είναι στην πρώτη γραμμή, όπως απειλεί η αντιπολίτευση εάν κερδίσει τις εκλογές την άνοιξη. Αλλά και των Γερμανών, που δεν επιθυμούν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους Αμερικανούς. Ολα αυτά, ενόψει μακροχρόνιας εμπλοκής, που αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι θα κρατήσει τουλάχιστον μία 15ετία...
*Πιέσεις για επιπλέον δυνάμεις αναμένονται να ασκηθούν εκ νέου στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί η χώρα μας μαζί με τη Γερμανία «αν και διαθέτει, δεν δίνει», όπως συχνά σχολιάζουν επιτελείς στις Βρυξέλλες.
*Συμφωνήθηκαν «ποιοτικές και ποσοτικές» αλλαγές στη δομή δυνάμεων των κρατών-μελών. Ετσι, η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει το 40% των χερσαίων δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο, ώστε να έχουν την κατάλληλη δομή, εκπαίδευση και μέσα για τις αποστολές του ΝΑΤΟ. Επίσης, το 8% του στρατού ξηράς πρέπει να είναι είτε αναπτυγμένο σε αποστολές είτε σε ετοιμότητα.
*Στην Ελλάδα, με τη νοοτροπία της εποχής του «ψυχρού πολέμου», διαθέτουμε μέχρι σήμερα μεγάλο αριθμό από μεραρχίες, ταξιαρχίες και μονάδες, ενώ η επάνδρωσή τους είναι περιορισμένη. Αυτό γινόταν για αυξημένη ΝΑΤΟϊκή χρηματοδότηση. Τα ψέματα πλέον τέλειωσαν και τώρα το ΝΑΤΟ βάσει ποσοστών ζητάει δυνάμεις: Σε 100.000 προσωπικό του στρατού ξηράς, η Ελλάδα θα διαθέτει στο ΝΑΤΟ 40.000 και επιπλέον 8.000 επαγγελματίες ή εθελοντές! ΝΑΤΟ,ΝΑΤΟ ή το παλιό σύνθημα που έλεγε ΕΟΚ και νατο το ίδιο συνδικατο. Πέρα απο όλα αυτά το θέμα δεν ειναι η ουσιαστική αλλαγή δομής του στρατού αλλά η επιβολή της απο το ΝΑΤΟ που θέλει παρά την εθνική πολιτική κάθε χώρας- λάθος ή σωστή δεν έχει σημασία- να ορισεις δικούς της κανόνες. Εξάλλου όσοι υπηρρετούν έξω πήγαν καλά, αλλά δεν κατανοώ γιατι να τους κανουμε τα χατήρια? Απλά γιατί μας χρηματοδοτούν βρε...

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Οι Η.Π.Α. πρώτα ισοπεδώνουν και μετά..χρηματοδοτούν στη Μ. Ανατολή!

Οι Η.Π.Α. πρώτα ισοπεδώνουν και μετά..χρηματοδοτούν στη Μ. Ανατολή!

ΓΙΑΤΙ άραγε οι ΗΠΑ θέλουν ως Δαναούς δώρα φέροντος να ανοικοδομήσουν την Γάζα, όταν δεν αντιδρούσαν στις πολεμικές συρράξεις και απλά κατεύθυναν τους Ισραηλινούς χαιδεύοντάς τους τα αυτιά και συνεπώς είναι ανακόλουθοι και δίγλωσσοι; O λόγος είναι τα πακέτα χρηματοδοτήσεων που φυσικά θα τα μοιραστεί το Εβραικό λόμπυ για να μην έχτε αυταπάτες...
Ετσι στη διάσκεψη των διεθνών δωρητών για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, που διεξάγεται σήμερα Δευτέρα στην Αίγυπτο, θα συμμετάσχει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η Χίλαρι Κλίντον ανακοινώνει από το Σαρμ ελ Σέιχ ότι η αμερικανική βοήθεια θα ανέλθει σε περισσότερα από 900 εκατ. δολάρια. Η Ουάσινγκτον έχει κάνει σαφές ότι θέλει να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά την κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής υπό τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και δε θα επιτρέψει τα κεφάλαια να καταλήξουν στη Χαμάς.
«Θα ανακοινώσω την δέσμευσή μας για την παροχή ενός σημαντικού πακέτου βοήθειας, αλλά θα ξοδευτεί μόνο εάν κρίνουμε ότι οι στόχοι μας μπορούν να προωθηθούν κι όχι να υπονομευτούν», δήλωσε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ στην Φωνή της Αμερικής.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάντως σημειώνουν ότι ανεξαρτήτως του πόση βοήθεια θα προσφερθεί στη Γάζα, οι δεσμεύσεις αυτές δε θα έχουν κανένα αντίκρισμα εάν το Ισραήλ εξακολουθήσει να κρατά την περιοχή αποκλεισμένη.
Στο μεταξύ, η Παγκόσμια Τράπεζα κάλεσε η διεθνής οικονομική βοήθεια να κατευθυνθεί στην υποστηριζόμενη από την Δύση- άρα τους κάνουν και τα χατήρια;- Παλαιστινιακή Αρχή και ορισμένες ανεξάρτητες οργανώσεις, όχι στη Χαμάς.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Καταπίνει την ελληνική οικονομά η «μαύρη τρύπα» του 2008

Καταπίνει την ελληνική οικονομά η «μαύρη τρύπα» του 2008

Μια τεράστια «μαύρη τρύπα», η οποία φτάνει στα 5,8 δισ. ευρώ, απειλεί να... ρουφήξει την ελληνική οικονομία. Πρόκειται για την πρωτοφανή αστοχία του προϋπολογισμού του 2008, ο οποίος έκλεισε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με υστέρηση εσόδων 3,9 δισ. ευρώ σε σχέση με τον αρχικό στόχο (2,5 δισ. σε σχέση με τον αναθεωρημένο) και υπέρβαση δαπανών κατά 1,9 δισ. ευρώ.
Κι όλα αυτά παρότι τον Αύγουστο είχαν ληφθεί πρόσθετα φορολογικά μέτρα.
Την ίδια ώρα το δημόσιο χρέος έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και διαμορφώθηκε πέρυσι στα 262,07 δισ. ευρώ (αύξηση 22,4 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2007) ή 107% του ΑΕΠ, έναντι αρχικού στόχου 259,6 δισ. ευρώ.
Το Βατερλό, τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και σε αυτό των δαπανών, σε μία χρονιά που η κρίση έκανε αισθητή την παρουσία της μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του έτους, προδικάζει ότι οι ιδιαίτερα αισιόδοξοι στόχοι του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (αύξηση εσόδων κατά 12,7% και μείωση ελαστικών δαπανών κατά 10%) για το τρέχον έτος είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν στην πράξη.
Φέρνει δε ακόμη πιο κοντά τη λήψη έκτακτων φορολογικών μέτρων (π.χ. κεφαλικός φόρος 1.000 ευρώ για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ και εφάπαξ εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις), καθώς πέρα όλων των άλλων αναδεικνύεται και η αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να περιορίσει έστω και κατ ελάχιστον τη φοροδιαφυγή.
Μάλιστα, τα αποκαρδιωτικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και την πορεία του δημοσίου χρέους αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας στον... Γολγοθά των διαβουλεύσεων στις Συνόδους Κορυφής, στην Κομισιόν και στις συνεδριάσεις του Εκοφίν, που θα πραγματοποιηθούν από 1ης Μαρτίου έως 4 Απριλίου.