Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ...

SHARE
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες καθώς οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε απάντηση των αιτημάτων τους αναφορικά με τη φορολόγησή τους, ...
δεν τους ικανοποίησαν.
Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως οι αγρότες (ακόμη και όσοι έχουν εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία.
«Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους αγρότες δεν απαντούν στα βασικά αιτήματα μας συνεχίζουμε τον αγώνα κανονικά» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.
Όπως τόνισε οι εξαγγελίες έγιναν για τα μάτια του κόσμου και για επικοινωνιακούς λόγους και δεν απαντούν σε δυο βασικά ζητήματα: στην μείωση του κόστους παραγωγής και στο αίτημα για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 20 χιλ ευρώ συν 5χιλ ευρώ για κάθε παιδί.
«Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα την οποία βιώνει σήμερα ο έλληνας αγρότης. Περιμένουμε να ακούσουμε αποτελεσματικές ρυθμίσεις πάνω στη βάση των γνωστών αιτημάτων μας», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου . Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν συγκαλέσει για το Σάββατο πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων.

Συμβολικός αποκλεισμός ενός ρεύματος της Εγνατίας στο μπλόκο της Κουλούρας
«Ακόμα δεν αρχίσαμε» ανέφερε το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Χρήστος Καμτσής. Την Πέμπτη αναμένεται να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες των Σερρών, ενώ ηρεμία επικρατεί προς το παρόν σε Δράμα, Καβάλα και στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα.
Οι αγρότες έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.
Στη Νίκαια και εκπρόσωποι Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ
Στο μπλόκο της Νίκαιας το απόγευμα της Πέμπτης, υπήρξε συνάντηση μεταξύ των αγροτών με φορείς της πόλης και της περιοχής, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να ανταλλάξουν απόψεις.
Την ενημέρωση έκανε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια
Αξιοσημείωτο είναι ότι, μεταξύ των φορέων που παρέστησαν στην συνάντηση ήταν-και μάλιστα με δυναμική παρουσία-και εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ, οι οποίο σε παλαιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις είχαν βρεθεί «απέναντι» στους αγρότες. Σήμερα όμως, όχι μόνον συμμετείχαν στην συνάντηση αλλά και εκδήλωσαν την πρόθεση τους να συμπαραταχθούν στον αγώνα των αγροτών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο από Δευτέρα να συμμετάσχει ενεργά και ο δικός τους κλάδος στις κινητοποιήσεις. Και ο Δ. Κουτσούμπας στο μπλόκο
Το μεσημέρι της Παρασκευής το μπλόκο της Νίκαιας θα επισκεφθεί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας ενώ για το Σάββατο, έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων ανά την Ελλάδα-που όπως λένε οι αγρότες ξεπερνούν πλέον τα 30- να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για καλύτερο συντονισμό του αγώνα.
Συνεχίζουν και την Πελοπόννησο
Συνεχίζουν την κινητοποίησή τους στα όρια των νομών τους, επί της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, αγρότες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι η κυβέρνηση να ενσκήψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητά τους στην άκρη της εθνικής, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Επίσης, για δεύτερη μέρα παραμένουν στο μπλόκο, στην έξοδο του Ανυφίου, αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας, οι οποίοι αύριο σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στο Ναύπλιο.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: