Σάββατο 6 Απριλίου 2013

OI ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ...

SHARE

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ 1917 ΑΠΟ ΤΟ 2007...
Τις 1917 φτάνουν οι εκκρεμείς περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων που επισείουν σοβαρές ποινές από το 2007 οπότε και ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος και από αυτές εξετάζονται μόλις 320 στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια ενώ το μέτρο ...
της οριστικής παύσης έχει επιβληθεί μόλις σε 89 περιπτώσεις.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Ανδρέα Ψυχάρη, εκτιμώντας, όμως, ότι η διαδικασία πλέον προχωρά με γοργούς ρυθμούς. «Μέσα σε έξι μήνες έγινε ό,τι δεν είχε γίνει επί έξι χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη μέχρι τον Μάρτιο:
-έχουν συγκροτηθεί 60 πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια
-έχουν περιέλθει σε αυτά 1.530 διώξεις κατά υπαλλήλων
-320 υποθέσεις εξετάζονται με γοργούς ρυθμούς. 
-το δευτεροβάθμιο συμβούλιο έχει εξετάσει 250 υποθέσεις
-έχει υποβληθεί το μέτρο της οριστικής παύσης σε 89 περιπτώσεις
- συγκροτήθηκε και το τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου που παραιτήθηκαν για λόγους υγείας ή λόγους συνδικαλιστικούς σχολιάζοντας ειδικά για το δεύτερο λόγο ότι «δεν τιμά το ρόλο τους» προσθέτοντας ότι σύντομα θα αντικατασταθούν.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ψυχάρης ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόλυσης επίορκων υπαλλήλων προειδοποιώντας τον κ. Μανιτάκη ότι κινδυνεύει «να μείνει στην ιστορία ως ο προστάτης των επίορκων, των απατεώνων, των κοπανατζήδων και των τεμπέληδων».

Πρόσθεσε μάλιστα πως για τον ίδιο «είναι ευχάριστο να απολύσουμε τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί αυτό δίνει αίσθημα δικαιοσύνης».

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος σημείωσε ότι «σε καμιά χώρα, οι υπουργοί δεν απολύουν. Ο υπουργός δεν είναι προϊστάμενος επιχείρησης. Όποιοι απολύονται, απολύονται από πειθαρχικά ή υπηρεσιακά συμβούλια και όχι απ' τον υπουργό. Έκανα ό,τι μπορούσα για να ενισχυθεί η πειθαρχική ευθύνη. Εφάρμοσα τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, όταν δεν είχε εφαρμοστεί επί 70 χρόνια. Τα πειθαρχικά συμβούλια υπάρχουν, δικαστήρια έχουμε. Οι νόμοι θα τηρηθούν».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: