Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΤΟ 57% ΤΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ...

SHARE

Η Βουλγαρία αποτελεί τη σημαντικότερη χώρα παραγωγής ενδυμάτων για την Ελλάδα, καθώς στη Βουλγαρία κατασκευάζονται το 57% της παραγωγής που γίνεταο εκτός Ελλάδας, ενώ ακολουθούν η ΠΓΔΜ με 20% και η Κίνα με 10%...
Τα παράπανω στοιχεία αναφέρθηκαν σε ημερίδα, που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) και ο Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών και Επιστημόνων Δράμας (ΣΝΕΕΔ), με θέμα «Ο κλάδος ένδυσης στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας. Εξελίξεις, προοπτικές και νέες ευκαιρίες». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του έργου Skills in Fashion του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Βουλγαρία 2007 - 2013. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που υλοποίησε ο ΣΕΠΕΕ και παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής, Θεόφιλος Ασλανίδης, στο τέλος του 2012, μόνο το 23% της παραγωγής ενδυμάτων γινόταν στην Ελλάδα, ενώ το 77% πραγματοποιείτο εκτός Ελλάδος.

«Στη νοτιοανατολική Ευρώπη, δραστηριοποιούνται περίπου 250 ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, οι οποίες απασχολούν 22.000 εργαζόμενους.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία σε ποσοστό 82% αξιολογούν θετικά τη συνεργασία τους και σε ποσοστό 18% μέτρια.

Τα κυριότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, είναι η δυσκολία εξεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού, τα ποιοτικά προβλήματα και οι χρονικές καθυστερήσεις, ενώ τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι το χαμηλό κόστος εργασίας, η μικρή απόσταση, η παραγωγική δυνατότητα, η ύπαρξη μεγάλων εργαστηρίων ραφής και το επιχειρηματικό περιβάλλον», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Για τη νότια Βουλγαρία, όπου είναι συγκεντρωμένος ο μεγαλύτερος αριθμός βουλγαρικών επιχειρήσεων ένδυσης, η Ελλάδα αποτελεί με διαφορά το σημαντικότερο εταίρο. Το 65% της παραγωγής ενδυμάτων στη νότια Βουλγαρία γίνεται για λογαριασμό ελληνικών επιχειρήσεων.

Η οικονομική κρίση της Ελλάδος δεν έχει πλήξει μόνο τις ελληνικές εταιρείες, αλλά και τις βουλγαρικές. Σχεδόν 1 στις 2 βουλγαρικές εταιρείες έχει επηρεαστεί αρνητικά.

Το έργο Skills in Fashion έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδος - Βουλγαρίας. Μεταξύ των δράσεών του, περιλαμβάνονται δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης, δημιουργία γραφείων στήριξης της απασχόλησης και μία βάση προσφοράς και ζήτησης εργασίας στον κλάδο της ένδυσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: