Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΣΤΑ 360 ΕΥΡΩ...

SHARE

Tην πρόταση για δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Σύνταξης, με βασικό κορμό το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, επεξεργάζεται η διοίκηση του και θα την καταθέσει άμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ''Καθημερινής'',...
το σχέδιο προβλέπει την ένταξη στο νέο φορέα των βασικών συνταξιοδοτικών ταμείων της χώρας και εν προκειμένω, πέραν του ΙΚΑ, τη συμμετοχή του ΟΓΑ, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε πρόκειται για επιστήμονες, νομικοί, ιατροί, μηχανικοί, είτε πρόκειται για επαγγελματοβιοτέχνες.

Το κρίσιμο, όπως γράφει η είναι να ξεκινήσει η ενοποίηση κυρίως με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ και να ακολουθήσει αργότερα το Ταμείο των επιστημόνων, λόγω και της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν οι πηγές εσόδων.

Στην πράξη, θα εφαρμοσθεί το σουηδικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανασχεδιαστεί όλη η δομή των συνταξιοδοτικών παροχών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από το 2015, έτος κατά το οποίο αναμένεται να γίνει και έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με τον νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: