Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

TI ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ...

SHARE

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
Εκτός της νέας ρύθμισης εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο θα μείνουν οι οφειλέτες που έχουν ήδη υπαχθεί σε άλλη ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους...

Αυτό ξεκαθάρισε, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο γενικός γραμματέας δημοσίων εισπράξεων Χάρης Θεοχάρης.
Αντίθετα, όπως είπε, όσοι έχουν χάσει τις παλιότερες ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν κανονικά στο νέο ευνοϊκότερο καθεστώς.
Τα χαρακτηριστικά της νέας ρύθμισης που περιέγραψε ο κ. Θεοχάρης είναι τα εξής:
- Οφειλέτες με χρέη έως 5.000 ευρώ θα πληρώνουν ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα σε πολλές δόσεις που μπορεί να ξεπερνούν και τις 48, χωρίς ελάχιστο ποσό καταβολής δόσης. Η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών σε περισσότερες από 48 δόσεις ισχύει μόνο για τα φυσικά πρόσωπα και όχι για τους επιτηδευματίες και τα νομικά πρόσωπα.
- Αυξάνεται από τις 5.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ το όριο των οφειλών πάνω από το οποίο θα ασκείται ποινική δίωξη.
- Για οφειλές πάνω από 75.000 ευρώ, θα απαιτείται έκθεση από λογιστή που θα αποτυπώνει την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη, ενώ για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ θα απαιτούνται εμπράγματες εγγυήσεις σε ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις.
- Θα προβλέπεται μείωση προσαυξήσεων έως 50% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των οφειλών.
Από τη νέα ρύθμιση αναμένονται έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: