Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΕΠΙΠΛΗΞΗ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΕ ΜΠΑΡΟΖΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ...

SHARE

Σε συνέχιση της πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής κάλεσε την  Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας απαντώντας εμμέσως στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αμφισβήτησε την εφαρμογή μιας υπερβολικά αυστηρής λιτότητας στην Ευρώπη...
«Το ζητούμενο τώρα είναι να επιδιωχθεί με συνέπεια η εφαρμογή της πολιτικής (δημοσιονομικής) προσαρμογής και η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω μεταρρυθμίσεων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε εκφράσει την εκτίμηση τη Δευτέρα ότι «οι τρέχουσες πολιτικές έφθασαν στα όριά τους, από πολλές απόψεις», αφού «οφείλουν να χαίρουν μιας ελάχιστης πολιτικής και κοινωνικής υποστήριξης».

Το Βερολίνο αναγνωρίζει ότι κάθε μέλος της Ευρωζώνης πρέπει να εφαρμόζει την πολιτική αυτήν σε συνάρτηση με τις «ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητές του» πλην όμως «με σεβασμό των δεσμεύσεων εκείνων που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: