Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

EΠΤΑ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΠΑΠ

SHARE

Επτά σχήματα εκδήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ που πωλεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ το ελληνικό δημόσιο. Η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ αποτελεί ορόσημο για τις ιδιωτικοποιήσεις... 
στην Ελλάδα αφού πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη λοταρία στον κόσμο και την πιο κερδοφόρα εισηγμένη του κλάδου πανευρωπαϊκά και το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού να διατηρηθεί και στη δεύτερη και πιο σημαντική φάση που είναι η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών πρσφορών. 
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει δικαίωμα αν κρίνει  να εισάγει ενδιάμεση φάση, η οποία θα αφορά στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών.
Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ μετά την εισήγηση των συμβούλων Deutsche Bank και NBG θα αξιολογήσει τους φακέλους των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στη συνεδρίασή του στις 21 Νοεμβρίου και θα αποφασίσει ποιές πληρούν τις προδιαγραφές του οργανισμού για να συνεχίσουν.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα έχουν υποβληθεί μέχρι το τέλος του έτους, ώστε ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ να ανακηρυχτεί στις αρχές του 2013, αλλά μάλλον το χρονοδιάγραμμα αυτό θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί.

Σήμερα το 33% του ΟΠΑΠ αποτιμάται στο ΧΑ στα 500 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή κέρδη αναμένει ο οργανισμός το 2012. Το γεγονός αυτό δεν προϊδεάζει ότι το τίμημα που θα υποβληθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερο των 500 εκατ. ευρώ καθώς η φορολόγηση των μεικτών κερδών του ΟΠΑΠ από το 2013 και των κερδών των νικητών κατά 10% από το πρώτο ευρώ θα μειώσει σημαντικά τη μελλοντική κερδοφορία του οργανισμού. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει οι μνηστήρες του ΟΠΑΠ να ενσωματώσουν στο τίμημα που θα προσφέρουν τα οφέλη από τη δραστηριοποίηση του ΟΠΑΠ στα VLTs και στο διαδίκτυο.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: