Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

SHARE

Την έντονη ανησυχία του για τις πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη στιγμή που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις...και οι διαμαρτυρίες σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
Στο κείμενο του ΔΝΤ που συντάχθηκε με αφορμή την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της G20 στο Μεξικό, επισημαίνεται ο κίνδυνος να καταστεί πολιτικά και κοινωνικά δυσβάσταχτη η λιτότητα, στις χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης.

«Θα χρειαστούν ακόμη πολλά χρόνια για να εφαρμοστούν οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες αυτές», προειδοποιεί το Ταμείο.
Στις αρχές Οκτωβρίου, το ΔΝΤ είχε παραδεχτεί ότι υποτίμησε τις επιπτώσεις που θα είχαν τα μέτρα λιτότητας στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν δεχτεί διεθνή οικονομική βοήθεια και κυρίως στην Ελλάδα. 
Στη σημερινή έκθεσή του εκτιμά ότι ορισμένες χώρες ενδέχεται να καθυστερήσουν την προσφυγή τους στους μηχανισμούς βοήθειας «για πολιτικούς λόγους».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: