Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ G20

SHARE

Η κρίση στην ευρωζώνη και η διαφαινόμενη ύφεση στην αμερικανική οικονομία είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τους...  ηγέτες της G20 - στη συνάντησή τους στο Μεξικό.
Ειδικά ο “οικονομικός γκρεμός” μπροστά από τον οποίο βρίσκονται οι ΗΠΑ, αποτελεί όπως φαίνεται το μεγαλύτερο κίνδυνο βραχυπρόθεσμα για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς τα μέτρα 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν εξαγγελθεί για το 2013 μπορούν να οδηγήσουν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση, που θα έχει σοβαρές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο.
“Αν οι ΗΠΑ δεν καταφέρουν να ξεφύγουν από την ύφεση, θα πληγεί πολύ σοβαρά η οικονομία τους, αλλά και η παγκόσμια οικονομία, γι'αυτό και κάθε χώρα της G20 θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσει άμεσα το ζήτημα”, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Μασαάκι Σιρακάουα.

Όσο για την κρίση στην ευρωζώνη, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράσει μέρος των χρεών από τις πληγείσες χώρες έχει βελτιώσει την κατάσταση, αν και υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να ορθοποδήσει και αν η Ισπανία θα ζητήσει διάσωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η γερμανική πλευρά πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθεί να πιέσει τις άλλες χώρες να υπογράψουν νέες δεσμεύσεις για μείωση ελλειμάτων και χρεών, πιστή στην αυστηρή οικονομική πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: