Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΕΕ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

SHARE

Τη δημιουργία ταμείου αρωγής για τα εκατομμύρια των φτωχών Ευρωπαίων στους κόλπους της Ένωσης, το οποίο θα εφοδιαστεί με περίπου 2,5 δισ. ευρώ ως το 2020, πρότεινε η...
Κομισιόν. 

Με τα σοκαριστικά στοιχεία για 40 εκατ. ανθρώπους να υποφέρουν από «οξεία υλική στέρηση» ή απλά πείνα και για 116 εκατ. (εκ των οποίων 25,4 εκατ. παιδιά) να απειλούνται από τη φτώχεια, να βαίνουν συνεχώς επιδεινούμενα, η Κομισιόν, αφού δεν μπορεί να αλλάξει τις πολιτικές που οδηγούν σε εξαθλίωση τους πολίτες της ΕΕ, περιορίζεται σε «νέους μηχανισμούς αλληλεγγύης».
Ειδικότερα, το ταμείο αυτό, το οποίο προτείνεται μέσα στο πλαίσιο του σχεδίου προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη μέλη και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το εν λόγω ταμείο θα επιτρέψει να παρέχεται βοήθεια σε τρόφιμα στους πιο φτωχούς, αλλά επίσης ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους και στα παιδιά που βρίσκονται σε καταστάσεις «υλικής στέρησης».
Στο πλαίσιο εθνικών προγραμμάτων, το ταμείο θα υποστηρίζει το 85% του κόστους της αρωγής και τα κράτη μέλη θα αναλαμβάνουν το 15%.
«Έχουμε ανάγκη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από νέους μηχανισμούς αλληλεγγύης και τους κατάλληλους πόρους για να βοηθούμε τα πρόσωπα που μειονεκτούν και τους φτωχούς που συχνά ζουν σε μια κατάσταση πραγματικής κοινωνικής ανάγκης», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Ελπίζω ότι τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υιοθετήσουν σύντομα την πρόταση αυτή και το σχετικό προϋπολογισμό, ώστε αυτοί που έχουν ανάγκη βοήθειας να μπορέσουν να την έχουν το συντομότερο δυνατόν», υπογράμμισε ο επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: