Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...

SHARE

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου,Ιωάννης Καραβοκύρης, ειδοποίησε σήμερα τα μέλη του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Ολομέλεια, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί των νέων...
συνταξιοδοτικών διατάξεων (νέες περικοπές στις συντάξεις ) που προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή.
Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους για την αιφνιδιαστική αυτή ενέργεια του προέδρου τους, καθώς δεν έχουν καν ενημερωθεί επί του περιεχομένου των σχετικών διατάξεων του μνημονιακού νομοσχεδίου( δεν τους έχει δοθεί το κείμενο) και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να μελετήσουν τις επίμαχες διατάξεις του.
Επιπρόσθετα, οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισημαίνουν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τις προγραμματισμένες διασκέψεις και τις άλλες ενασχολήσεις τους για να παραβρεθούν σε λιγότερο από 24 ώρες στην έκτακτη Ολομέλεια.
Οι σχετικές συνταξιοδοτικές διατάξεις του νομοσχεδίου δόθηκαν μόνο στον σύμβουλο Αντώνη Κατσαρόλη, ο οποίος ορίστηκε εισηγητής ενώπιον της Ολομέλειας.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την ψήφιση στη Βουλή συνταξιοδοτικών διατάξεων βασική προϋπόθεση είναι να έχει γνωμοδοτήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο επί της συνταγματικότητας και της νομιμότητας των υπό ψήφιση διατάξεων.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: