Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

SHARE

Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να αναβαθμίσει το μάθημα της Πολιτειακής Παιδείας, που διδάσκεται με ελλειμματικό τρόπο στην Ελλάδα, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες...
είναι υποχρεωτικό, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Τα φαινόμενα βίας, ρατσισμού, παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκφοβισμού της κοινωνίας προβληματίζουν ιδιαίτερα το υπουργείο Παιδείας, όπως διαφάνηκε από όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός, ο οποίος έκανε ακόμη λόγο για την ανάγκη να αποτελέσει η θωράκιση της Δημοκρατίας αναπόσπαστο κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας.
Στόχος ενός δημοκρατικού εκπαιδευτικού συστήματος, είπε ο υφυπουργός, είναι να διαμορφώσει συνειδητοποιημένους και υπεύθυνους πολίτες που θα σέβονται το δημοκρατικό πολίτευμα και τους συνταγματικούς θεσμούς. 
Έτσι, δρομολογείται η θεσμοθέτηση του ως μαθήματος κορμού και μαθήματος κατεύθυνσης στις τάξεις των Γενικών Λυκείων, των ημερήσιων αλλά και των εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) στα νέα ωρολόγια προγράμματα που θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά (2013-2014).

Συγχρόνως, προωθείται από την τρέχουσα σχολική χρονιά, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής, σχολικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πολιτειακή Παιδεία.
Επίσης, προωθείται από κοινού με τον υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, Πρόγραμμα για το Σχολείο της Δημοκρατίας, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας και της αξίας της Πολιτειακής Παιδείας στο σχολικό πρόγραμμα και παράλληλα την υποστήριξη μαθησιακών διαδικασιών που θα εμπεδώνουν την ιδιότητα του Πολίτη.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: