Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ετοιμάζεται απόσυρση των Ι.Χ. για να ανασάνει η Αγορά!

SHARE
ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ επιτέλους μία νέα απόσυρση αυτοκινήτων. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει κίνητρα για την απόσυρση επιβατηγών Ι.Χ. με στόχο αφενός να τονώσει την «παγωμένη» αγορά και αφετέρου να... καλοπιάσει 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων. Τα κίνητρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι μεταξύ των άλλων η μείωση του τέλους ταξινόμησης και η απαλλαγή για ορισμένο χρονικό διάστημα από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.
Δεν αποκλείεται και ένας συνδυασμός των δύο παραπάνω. Η απόσυρση θα αφορά αυτοκίνητα παλαιότητας άνω των 15 ετών χωρίς καταλύτη ή με καταλύτη πρώτης γενιάς, ο οποίος θεωρείται ρυπογόνος. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου με το προεδρείο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων όπου θα γίνει εκτενής αναφορά στην καθίζηση των πωλήσεων που έχει φέρει τον κλάδο σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως από τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ έχουν ανάψει το «πράσινο φως» και μένει να καμφθούν κάποιες χλιαρές, είναι αλήθεια, ενστάσεις του υπουργείου Οικονομίας. Ο σοβαρότερος ανασταλτικός παράγοντας σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου σχετίζεται με ενδεχόμενη διόγκωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών χωρίς όμως να παραβλέπεται ότι όλες οι προβλέψεις το θέλουν να μειώνεται εντός του έτους λόγω της αναμενόμενης μεγάλης πτώσης της συνολικής αξίας των εισαγωγών.
Πάντως, στέλεχος του υπουργείου μάς είπε ότι το «θέμα είναι υπό εξέταση». Στην κυβέρνηση συνυπολογίζουν και την προσδοκώμενη αύξηση των φορολογικών εσόδων από τη χρήση των νέων αυτοκινήτων. Προσμετρούν δε πως θα πρέπει να τονωθεί η αγορά, η οποία εμφάνισε υποχώρηση πωλήσεων κατά 40% εντός του Ιανουαρίου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Επιπλέον τα πρώτα στοιχεία για το 15νθήμερο του Φεβρουαρίου δείχνουν ελεύθερη πτώση κατά 70%.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: