Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ‘ψεύτικα τα λόγια τα..μεγάλα’ έχουν ημερομηνία λήξης και στον Πολιτισμό

SHARE
ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ με εκτενή άρθρα μας τα προβλήματα σε αρχαιολογικούς χώρους και ανυπαρξία χρηματοδότησης για έργα Πολιτισμού στο τόπο μας απο τις προηγούμενες ηγεσίες του αρμοδιου Υπουργείου. Οπως γνωρίζουμε την επίεσκψη τότε του κ. Πέτρου Τατούλη ο οποίος ήρθε σε Νομούς της Πελοπονήσου μόνο για καφέ και χωρίς να υλοποιήσει καμία πρωτοβουλία παρά τις επισκέψεις του απο την Περιστεριά μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη καθώς φαίνεται ότι το σκάνδαλο Ζαχόπουλου τον επηρέασε αρνητικά. Απραγος έφυγε απο το υπουργείο του και ασκήσαμε κριτική για αυτή την επίσκεψη που τα ΜΜΕ πολλών Νομών μάλιστα καυτηρίασαν με μοναδικό τρόπο.
ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ όμως και την πρόσφατη επίσκεψη Μιχάλη Λιάπη απο ότι ξέρουμε στο Κάστρο της Πύλου με αφορμή το Αυγουστιάτικο φεγγάρι αλλά μόνο ωραία παχιά λόγια ακούσαμε χωρίς αντίκρισμα αλλά και την απουσία Κυβερνητικών παραγόντων- με εξαίρεση τον κ. Πολύδωρα- στις εκδηλώσεις για το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Απο τότε μέχρι σήμερα δεκάδες θέματα εκρεμμούν, μελέτες λιμνάζουν και υποσχέσεις παραμένουν.
ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ όμως και τους παλιούς Υπουργούς μέχρι να αναλάβει ο εξαίρετος κατά τα άλλα κ. Σαμαράς μετά απο 17 χρόνια ένα εξαιρετικό υπουργείο. Να του θυμίσω την φράση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη που έλεγε χαρακτηριστικά ότι ‘Χωρίς Πολιτισμό η Ελλάδα είναι κανείς...’ για να μας αφυπνίσει ώστε να επικεντρωθούμε στον ρόλο μας.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ωστόσο αρκετά απο τον κ. Σαμαρά. Οπως το Μέγαρο Χορού Κααμάτας που πρέπει να ολοκληρωθεί φέτος, το έργο ανάδειξης και προσβασιμότητας στους Αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία του Νομού μας, την ουσιαστική Πολιτιστική προβολή του τόπου μας που τόσα χρόνια ήταν απλά επιδερμική χωρίς μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ πλούσιο έργο για τα Κάστρα μας σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με αυτά και την διαφύλαξη αυτών των πλούσιων αρχαιολογικών μας κληροδοτημάτων. Διότι πλέον τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...που μας έλεγαν κάποτε πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: