Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Η Αλαζονία της εξουσίας 'τρέμει' την αλαζονία της...Τρομοκρατίας!

SHARE

Η έντονη φιλολογία που αναπτύσσεται γύρω απο τις νέες προκηρύξεις και την ιδεολογική ή μή πλατφόρμα της σύγχρονης...τρομοκρατίας μας αφήνει αρκετά κενά τόσο ως προς την αλληλουχία των γεγονότων, όσο και τις λεξεις που χρησιμοποιούνται σκόπιμα! Αίσθηση μας προκαλεί η πληροφορία που διαχέεται στα τηλεοπτικά παράθυρα για διαφορα ιδεολογίας μεταξύ του Επαναστατικού Αγώνα και της νεομεφανιζόμενης Σέχτα με ηλικιακή μάλιστα προσέγγιση. Η μεν πρώτη με τα παρακλάδια της άλλοτε γνωστής 17Ν αποτελείται απο.. άτομα της μέσης ηλικίας και η δεύτερη απο νεαρότερα με αφορμή και το περιστατικό στο Άλτερ!
Κοινός παρονομαστής των εξελίξεων αποτελεί η αναγωγή των προκηρύξεων που στρέφεται κατά του μιντιακού κατεστημένου και των δημοσιογράφων. Φυσικά ΔΕΝ γίνεται να εισέρχονται όλοι σε ένα τσουβάλι και μάλιστα όταν μιλούμε για χιλιάδες εργαζόμενους.
Αν όμως διαβάσουμε περισσότερες απο 2 φορές την προκήρυξη της Σέχτα που αναφέρεται σε 'γυμνιοσάλιαγκες' ή για κατά παραγγελίαν..δημοσιογράφους γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει περιεχόμενο:
1ον Φαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση ο κύριος στόχος αποτελεί το κατεστημένο των μίντια. Θα αναρωτηθείτε, γιατί; Ενας πρώην υπάλληλος κραταιάς άλλοτε υπηρεσίας μου υποστήριξε ότι μετά τα μεγάλα έργα, τις μίζες και τα σκάνδαλα το μεγάλο φαγοπότι διατείνεται στο χώρο του Τύπου με τα Ευρωπαικά κονδύλια, είτε με τον έλεγχο των Μέσων, είτε με τις διαπλοκές μεταξύ πολιτικών και εργολάβων του Δημοσίου που τυχαίνει να είναι και εκδότες. Αυτοί στοχοποιούνται.
2ον Αν επιμείνουμε στις λέξεις φαίνεται επίσης ότι δεν γίνεται αναφορά στους δημοσιογράφους των ...700 ευρώ αλλά περισσότερο στους λεγόμενους 'μεγάλους' με τους παχυλούς μισθούς που αποτελούν την ελάχιστη μειοψηφία του δημοσιογραφικού χώρου.
3ον Οι υπαινιγμοί για δημοσιογράφους κατ εκτίμηση, αφορά περισσότερο εκείνους που ψαλιδίζουν ή ανατρέπουν κείμενα και μετά...βάζουν τους νεαρούς να το υπογράψουν!
4ον Υπάρχει εκτίμηση πλέον για την άμεση διαπλοκή του μιντιακού κατεστημένου με το πολιτικό σύστημα, αλλά και οι σχέσεις μεταξύ συγκεκριμένων καταστάσεων. Μόνο που δεν φωτογραφίζονται πρόσωπα αλλά οι γνώστες του αντικειμένου θα το αξιολογήσουν κατάλληλα.
Τέλος παρακολουθώντας σήμερα ρεπορτάζ του ΜΕGA αναλύθηκε στο μεσημβρινό δελτίο του ρεπόρτερ ότι 'το αδύναμο σημείο των νεαρών της Σέχτα είναι.. η αλαζονεία'. Χωρίς σχόλιο εκεί. Και μου ήρθε στο νού ο συνειρσμός. Διαχρονικά αναφερόμαστε ασκώντας κριτική στους Πολιτικούς μας, για την..αλαζονία της Εξουσίας, τώρα ομιλούμε για την...αλαζονία της Τρομοκρατίας. Αμάν πιά!
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: