Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Αυτοσυγκράτηση για την Κρίση ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας

SHARE
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ολοκληρώθηκανμε μεγάλη παρέλαση στα Γιάννενα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Ο κ. Παπούλιας σε δηλώσεις του συνέστησε ψυχραιμία για την κρίση που διέρχεται και η χώρα μας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίλυση των προβλημάτων.«Είμαι αισιόδοξος ότι παρά την κρίση που επέρχεται, η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα, τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες περιστάσεις. Είμαι βέβαιος ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα». Αυτά τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε δήλωσή του μετά τη μεγάλη παρέλαση που...ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Επίσης, ο κ. Παπούλιας επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντική ημέρα, μία λαμπρή μέρα σήμερα στα Γιάννινα, μία ημέρα ιστορικής μνήμης, απότισης φόρου τιμής στις αρετές του λαού μας, στις αρετές του στρατού μας, στην αγαστή συνεργασία και σύμπνοια στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας που ανέτρεψε τα δεδομένα των βαλκανικών πολέμων, που ενδυνάμωσε την ελληνική διπλωματία στις συναντήσεις εκείνης της εποχής για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης και που σήμερα είναι χρήσιμα τα διδάγματα: ενότητα, πάθος του λαού μας, συνεργασία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ψυχραιμία και εντιμότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή».
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του βασιλιά Πύρρου, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και εν συνεχεία παρακάθισε σε επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του, από το διοικητή της 8ης Μεραρχίας, στην Λέσχη Αξιωματικών.Στην αντιφώνησή του, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Παπούλιας τόνισε: «Ας μείνει ο αγώνας όλων αυτών που αγωνίστηκαν για την πατρίδα παράδειγμα, που θα εμπνέει όλους εμάς και τις μελλοντικές γενιές. Αφορμή για να αναλογιστούμε ότι η εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια απαιτεί από όλους μας διαρκή εγρήγορση και συνεχή αγώνα για τη διατήρησή της».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: