Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Όλη η Ελλάδα θρηνεί τον άδικο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

SHARE
Σχεδόν 40 μέρες κράτησε η αγωνία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την τύχη τουΒαγγέλη Γιακουμάκη, του νεαρού με τα ευγενικά μάτια, η φωτογραφία του οποίου μπήκε σε όλα τα σπίτια μαζί με την φοβερή είδηση πως αγνοείται, στις 6 Φεβρουαρίου. Την Κυριακή σταΓιάννενα γράφτηκε ο επίλογος του δράματος, καθώς βρέθηκε η σορός του, ενώ την επομένη ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως ο Βαγγέλης αυτοκτόνησε...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία έδειξε ότι ο άτυχος νέος έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς και ότι πέθανε από αιμορροϊκό σοκ λόγω τραύματος στο δεξιό περικάρπιο. Το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του ήταν εκείνο που προκάλεσε το μοιραίο τραύμα.
Το απόγευμα της Δευτέρας δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και στο Ρέθυμνο, την περιοχή καταγωγής του νεαρού, όπου φωνάζοντας «Ο Βαγγέλης είναι παιδί μου» ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Η εκδοχή της αυτοχειρίας, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για το θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Και αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο, όπως επισημαίνουν.
Στο ζήτημα παρενέβη με μια σκληρή ανακοίνωση ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιάννης Γιακουμάκης, όπου ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρξουν σαρωτικές εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Όπως δηλώνει στο protothema.gr ο ποινικολόγος συγγενής του άτυχου 20χρονου:

«Στην όποια περίπτωση με πιθανότητα ή βεβαιότητα αυτοχειρίας, αυτό σε καμία περίπτωση δεν καθιστά ανύπαρκτες και δεν αποδυναμώνει τις ούτως ή άλλως βαρύτατες ποινικές ευθύνες υπέχουν οι όποιοι συμμέτοχοι ως "ηθικοί αυτουργοί". Ο νόμος προβλέπει και τιμωρεί "οπωσδήποτε" καλώς και δικαίως τον ηθικό αυτουργό ισάξια πολλές φορές και βαρύτερα όταν αυτός εμπίπτει απόλυτα τόσο στην αντικειμενική όσο και στην υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος».
Σε κλίμα συγκίνησης πόνου και θλίψης περίμεναν τη σωρό του αδικοχαμένου Βαγγέλη φίλοι και συγγενείς στο λιμάνι του Πειραιά όπου και έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας η νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό από τα Γιάννενα με προορισμό την Κρήτη. Με ένα λευκό τριαντάφυλλο υποδέχτηκαν το δικό τους Βαγγέλη και το συνόδευσαν μέσα στο πλοίο όπου και ξεκίνησε η επιβίβαση. Η κηδεία θα γίνει αύριο στη μία το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του παιδιού, τους Αρμένους Ρεθύμνου.
Η υπόθεση όμως δεν πρόκειται να κλείσει με την ταφή του Βαγγέλη στην πατρίδα του, καθώς οι αστυνομικές έρευνες θα συνεχιστούν έως ότου καταλήξουν στο τι ακριβώς συνέβαινε στη Γαλακτομική Σχολή.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: