Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Στον αέρα οι συμβάσεις της «Βοήθειας στο Σπίτι»

SHARE
Συναντήσεις με υπουργούς και εκπροσώπους της ΕΕΤΑΑ στην Αθήνα είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Υπαλλήλων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητηθούν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Από τις συναντήσεις αυτές, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ένωσης, τα αποτελέσματα, φαίνεται να έχουν αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά την συνέχιση των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα, που μέχρι σήμερα, παρά τις αντίξοες συνθήκες και χωρίς να λαμβάνουν τα χρήματά τους επί μήνες, συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Στα προγραμματισμένα ραντεβού στην Αθήνα συμμετείχαν η πρόεδρος της Ένωσης, Αγγελική Μαντέλου, η αντιπρόεδρος, Ελευθερία Ζησιμοπούλου και η πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Νομό Ηλείας, Διονυσία Παπαγιαννακοπούλου που είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη. Επίσης, τα μέλη του Σωματείου, πραγματοποίησαν συνάντηση και με τους εκπροσώπους της ΕΕΤΑΑ, κ. Γούπιο, κ. Χρυσοστομίδη και την κ. Διαμαντάρα.

«Έρχεται» η πρώτη δόση

Όσον αφορά την συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΕΤΑΑ, όπως αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης, αυτή πραγματοποιήθηκε με παρόντες εκπροσώπους εργαζομένους από 17 σωματεία οι οποίοι ενημερώθηκαν πως η διαδικασία καταβολής της πρώτης δόσης «έχει σχεδόν ολοκληρωθεί προς όλους τους φορείς» και εντός των επόμενων ημερών θα αναρτηθούν τα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν για την καταβολή της δεύτερης δόσης που είναι το 40% του έργου και προβλέπεται να έχει καταβληθεί ως τις αρχές Απριλίου.

Επίσης, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΕΕΤΑΑ, σε όσους φορείς δεν έχει καταβληθεί η αποπληρωμή του προηγούμενου έργου θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση λόγω του ότι δεν έχουν ακόμη τα χρήματα από το υπουργείο.

Στον «αέρα» οι μονιμοποιήσεις

Χωρίς να ξεκαθαρίζει το τοπίο, όσον αφορά τις μονιμοποιήσεις του προσωπικού που εργάζεται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ήταν το αποτέλεσμα των συναντήσεων των εκπροσώπων του Σωματείου με τους αναπληρωτές υπουργούς, Δημήτρη Στρατούλη, Γιώργο Κατρούγκαλο και Θεανώ Φωτίου. Όπως καταγγέλουν μάλιστα οι εκπρόσωποι που βρέθηκαν στην Αθήνα, έγιναν «μπαλάκι» μεταξύ των υπουργείων έως ότου αποφασισθεί ποιος φορέας είναι αρμόδιος για την λειτουργία του Προγράμματος.

«Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν καταπέλτης. Οι συνάδελφοί μας διά στόματος τριών υπουργών που μέχρι χθες δεσμεύονταν πολιτικά για την θεσμοθέτηση του Βοήθεια στο Σπίτι και την μονιμοποίηση του προσωπικού, άκουσαν ότι: ’’είναι αντισυνταγματικό να γίνουμε αορίστου χρόνου αλλά είναι και αντισυνταγματικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως ορισμένου χρόνου’’. Δηλαδή απολυόμαστε», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου που το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν τις επαφές στα υπουργεία.
«Δυστυχώς για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και μόνο με μαζικούς αγώνες και διεκδίκηση θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στις εργασίες μας», καταλήγουν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: