Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

«Ημουν στην ομάδα που σχεδίαζε δολοφονία του Καραμανλή»

SHARE
Νέα τροπή στη δικαστική έρευνα για το σχέδιο «Πυθία 1», το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δίνει με κατάθεσή του στον ανακριτή Δημήτρη Φούκα μάρτυρας-κλειδί. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω μάρτυρας, που είναι τρόφιμος των φυλακών, κατέθεσε στον ανακριτή ότι έχει στη διάθεσή του αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ομάδα προσώπων επί μήνες δούλευε άοκνα αλλά και διακριτικά προς την κατεύθυνση συγκέντρωσης στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με τις πρωτοβουλίες αλλά και τη δράση της τότε κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή, κυρίως σε εθνικά θέματα.
 Με βιτρίνα τον πατριωτισμό τους και την αγάπη τους για την Ελλάδα, όπως φέρεται να καταθέτει ο συγκεκριμένος μάρτυρας, τα εν λόγω πρόσωπα που προέρχονταν από ετερόκλητους χώρους και εργασιακούς τομείς συγκέντρωναν τις πληροφορίες καταφέρνοντας σε αρκετές περιπτώσεις να σπάσουν τον απόρρητο χαρακτήρα των σχεδιασμών της κυβέρνησης.
Ο μάρτυρας, η κατάθεση του οποίου αξιολογείται από τις Αρχές, φέρεται να κατέθεσε στον κ. Φούκα ότι ο ίδιος ήταν μέλος της συγκεκριμένης ομάδας και μεταξύ των καθηκόντων που του είχαν ανατεθεί ήταν να παρακολουθεί και να διασταυρώνει τις δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο αλλά και τον Τύπο σχετικά με εξαγγελίες και σχεδιασμούς της κυβέρνησης για εθνικά θέματα μείζονος σημασίας. 
Το αξιοπερίεργο είναι ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο καταδικάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες σε ισόβια για ανθρωποκτονία, σε μια υπόθεση που αφορά το οργανωμένο έγκλημα, και εκτίει την κάθειρξή του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσα λέει δεν πρέπει να ερευνηθούν και να αξιολογηθούν», τονίζουν αρμόδιες δικαστικές, πηγές που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο πρόσωπο να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα γύρω από αυτό το πολιτικο-κατασκοπευτικό θρίλερ. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει: «Ημουν μέλος ομάδας που δούλευε για τη συγκέντρωση απόρρητων πληροφοριών στο πλαίσιο του σχεδίου “Πυθία 1”». 
Επιπλέον, ο ίδιος φέρεται να επιμένει ότι όσα λέει είναι απολύτως αληθή και μάλιστα έχει επιφυλαχθεί να προσκομίσει τις επόμενες μέρες και στοιχεία στον ανακριτή, που θα «δένουν» τη μαρτυρία του και θα αποδεικνύουν το βάσιμο των ισχυρισμών του.

Η εκκρεμότητα αυτή, δηλαδή η ολοκλήρωση της κατάθεσης του συγκεκριμένου προσώπου όπως και άλλα ζητήματα εξίσου σοβαρά αναφορικά με την απίστευτη αυτή ιστορία, κρατούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτή την ανάκριση για την υπόθεση κατασκοπείας, τουλάχιστον ως προς αυτό το σκέλος που αφορά στο σχέδιο «Πυθία 1». 
Οι αρμόδιες αρχές μετά και τη συγκεκριμένη εξέλιξη έχουν πλέον βεβαιωθεί ότι για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου δεν δούλευαν μόνο επαγγελματίες πράκτορες, αλλά και πρόσωπα που κατείχαν νευραλγικά πόστα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και λόγω της θέσης τους μπορούσαν να συλλέγουν με άνεση τις σχεδόν απόρρητες πληροφορίες. 
H παρακολούθηση του Κ. Καραμανλή
Οπως έχει προκύψει, στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών που προηγήθηκαν -έχουν εξάλλου ασκηθεί ποινικές διώξεις-, το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Πυθία 1» προέβλεπε τόσο την πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας με κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες όσο και τη δημιουργία προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική. Μάλιστα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου έλαβε χώρα παρακολούθηση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με πλέον γνωστό το σκηνικό αντιπαρακολούθησης που φέρεται να είχε στηθεί στο κέντρο της Αθήνας. 
Ρώσοι πράκτορες
Πιο συγκεκριμένα, ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με άνδρες άλλης ομάδας που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του κ. Καραμανλή στην περιοχή της Νέας Μάκρης.
Η ανάκριση για τη μεγάλη υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη από το 2006, όταν τρεις υπουργοί της τότε κυβέρνησης Καραμανλή έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέλη της κυβέρνησης και κορυφαίοι αξιωματούχοι είχαν πέσει θύματα υποκλοπών, οδεύει προς το τέλος της. Ηδη, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της έρευνας έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη δράση του 65χρονου πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του, ενώ αναμένεται και διάταξη που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του. 
Μάλιστα, η δράση του συγκεκριμένου προσώπου που διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα -είναι παντρεμένος με Ελληνίδα- δεν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στις τηλεφωνικές υποκλοπές μελών της κυβέρνησης Καραμανλή. Το άλλοτε ενεργό στέλεχος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας φαίνεται πως έχει ενεργό συμμετοχή και στην υλοποίηση του σχεδίου «Πυθία 1». Δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν πλέον το σχέδιο να είχε ως σκοπό να ανατρέψει τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης να βελτιώσει τις ενεργειακές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: