Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Οι Έλληνες θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα της φτώχειας»

SHARE
Αμερικανός οικονομολόγος προβλέπει ύφεση για τα επόμενα 5-7 χρόνια.
«Οι Έλληνες θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι η χώρα τους θα ελίναι φτωχότερη από ό,τι ήταν πριν». Αυτό τονίζει ο αμερικανός οικονομολόγος Άνταμ Λέρικ, εκτιμώντας ότι η χώρα μας θα βρίσκεται σε ύφεση για τα επόμενα τουλάχιστον 5-7 χρόνια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, o Λέρικ είπε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα έπρεπε να είχε γίνει «τουλάχιστον 2 χρόνια νωρίτερα όταν ξεκίνησε η κρίση χρέους στην Ελλάδα και όταν το χρέος της χώρας βρισκόταν κατά 100% στα χέρια ιδιωτών. Σήμερα τα 3/4 του ελληνικού δημόσιου χρέους βρίσκονται σε θεσμικούς κατόχους ομολόγων, δηλαδή τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και αυτό το χρέος είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να αναδιαρθρωθεί όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση που βρισκόταν σε χέρια ιδιωτών».
Ο οικονομολόγος που γνωρίζει καλά και την περίπτωση της Αργεντινής, κρίνει αναγκαία τη μείωση του κόστους εργασίας κατά 25%-30%. «Αυτό θα γίνει και πρέπει να γίνει είτε η Ελλάδα αποφασίσει να μείνει εντός ευρωζώνης είτε εκτός», λέει.
«Σε κάθε περίπτωση» ξεκαθάρισε ο Λέρικ, «οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι η χώρα τους θα είναι μία φτωχότερη χώρα από αυτήν που γνώριζαν και πρέπει να συμβιβαστούν με αυτήν την ιδέα».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: