Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Θρίλερ με τη διακοπή του ιρανικού πετρελαίου προς την Ελλάδα

SHARE
Το Ιράν επιβάλει εμπάργκο προς την εξαγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα και άλλες 5 ευρωπαικές χώρες, αναφέρουν Αγγλικά ΜΜΕ. Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η Ιρανική κυβέρνηση.
Το ιρανικό υπουργείο Πετρελαίου διάψευσε, σύμφωνα με το Reuters, τις πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη διέκοψε τις εξαγωγές πετρελαίου σε έξι χώρες της ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.
«Διαψεύδουμε αυτή την είδηση... Αν ληφθεί τέτοια απόφαση θα ανακοινωθεί από το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο του Ιράν», όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου μιλώντας στο Reuters.
Νωρίτερα, το Press TV είχε μεταδώσει ότι το Ιράν διέκοψε σήμερα τις εξαγωγές πετρελαίου σε έξι χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία).
Το brent σκαρφαλώνει κατά 1 δολ στα 118,35 δολ/βαρέλι μετά την ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι οι "27" της ΕΕ είχαν αποφασίσει να επιβάλλουν εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν από την 1η Ιουλίου λόγω του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, που η Δύση υποστηρίζει ότι περιλαμβάνει την κατασκευή βομβών. Ο εν λόγω ισχυρισμός διαψεύδεται από το Ιράν.
Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν είχε δηλώσει στις 4 Φεβρουρίου ότι οι ισλαμικές χώρες θα κόψουν την εξαγωγή πετρελαίου για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: