Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Καταστροφές και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

SHARE
Καταστροφές και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
Επεισόδια, συγκρούσεις, λεηλασίες, εμπρησμοί σε καταστήματα και τράπεζες και ευρεία χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σημειώνονται σε πολλά σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Συγκρούσεις κουκουλοφόρων με αστυνομικούς πραγματοποιούνταν σε όλο το μήκος της διαδρομής από την πλατεία Συντάγματος ως την Ομόνοια, αλλά και στην οδό Μητ
ροπόλεως γύρω από την Μητρόπολη και στην Λ Β. Αμαλίας από την Βουλή ως την Πύλη του Αδριανού.
Πάνω απο δέκα ιστορικά κτήρια μεταξύ των οποίων ο κινηματογράφος «Αττικόν» στην οδό Σταδίου, το κατάστημα «Kosta Boda» στον ίδιο δρόμο, η καφετέρια «Starbucks» στην οδό Κοραή, η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] στην οδό Αιόλου, το κατάστημα της Eurobank [EFGr.AT] την οδό Κοραή, το κατάστημα της Alpha Bank [ACBr.AT] στην οδό Πεσμαζόγλου τυλίχτηκαν στις φλόγες.
Η πλατεία Συντάγματος, η οδός Φιλλελήνων, η Μητροπόλεως, η Ερμού, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Κοραή και αρκετοί άλλοι δρόμοι απο το Μοναστηράκι μέχρι την Ομόνοια και απο το Σύνταγμα μέχρι τα Εξάρχεια μετατράπηκαν για άλλη μιά φορά σε πεδίο μάχης, με κουκουλοφόρους να ρίχνουν βόμβες μολότοφ, πέτρες και κομμάτια απο μάρμαρο στις δυνάμεις των ΜΑΤ και αυτές να απαντάνε με δακρυγόνα.
Παράλληλα σε αρκετά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας έγιναν βανδαλισμοί και λεηλασίες.
Η πυροσβεστική αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, καθώς λόγω των επεισοδίων αλλά και επιθέσεων που δέχονταν τα οχήματα της δεν μπορούσε να φτάσει εγκαίρως στα σημεία όπου χρειαζόταν να επέμβει.
Τριάντα πέντε πολίτες τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Ειδικότερα, έχουν μεταφερθεί 25 πολίτες στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και 10 πολίτες στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών θα λάβουν εξιτήριο.
Την ίδια στιγμή, από τα πρώτα στοιχεία οι τραυματίες αστυνομικοί ξεπερνούν τους 30.
Παράλληλα, τη χρήση χημικών με επιβλαβείς ουσίες εναντίον των διαδηλωτών καταγγέλλουν ο Ιατρικός Συλλογος της Αθήνας και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Καλούν τις εισαγγελικές αρχές «να εξετάσουν πως οι ανήμποροι συμπολίτες που έλαβαν μέρος σε μια ειρηνική διαδήλωση, υπέστησαν την όποια επιβάρυνση από την εισπνοή των επιβλαβών αυτών ουσιών
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: