Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Με κατεπείγον νομοσχέδιο η μείωση μισθών και συντάξεων Διαβάστε περισσότερα: http://24newslines.blogspot.com/2012/02/blog-post_4081.html#ixzz1moQFNBQE

SHARE
Με διαδικασία κατεπείγοντος θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που προβλέπει τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και τις μειώσεις μισθών.
Το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε εκτάκτως, έλαβε μια σειρά αποφάσεων για τις προαπαιτούμενες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να λάβει η χώρα το νέο δάνειο καθώς και το χρονοδιάγραμμα της ψήφισής τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Ήδη τη Δευτέρα, θα κατατεθεί στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Πάντως, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου διαφώνησε με τις περικοπές που συμφωνήθηκαν, καθώς όπως ανέφερε, η αρχική πρόταση για μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%. Ωστόσο διευκρίνισε ότι θα σεβαστεί την απόφαση της κυβέρνησης.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η κατάθεση ενός δεύτερου νομοσχεδίου, επίσης με επείγοντα χαρακτήρα, που θα αφορά τα θέματα του τομέα της Υγείας και την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.
Για το PSI
Την Τρίτη το υπουργικό θα συνεδριάσει εκ νέου, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασίσει τη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων του PSI με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Τα μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν στις 8 Μαρτίου να γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή ομολόγων και στις 11 Μαρτίου να γίνει η ανταλλαγή.
Αισιοδοξία για το νέο δάνειο
Πάντως, η συνεδρίαση έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας για την έγκριση του νέου προγράμματος διάσωσης τη Δευτέρα στο Eurogroup.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης για τις συζητήσεις που είχε τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάριο Μόντι όσο και με άλλους ηγέτες της Ευρώπης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής ανέφερε ότι ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για θετική διάθεση των Ευρωπαίων ηγετών για διάθεση αναπτυξιακού πακέτου προς τη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση του PSI.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: