Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ενόψει νέας υποβάθμισης από Fitch

SHARE
Στον προθάλαμο νέας υποβάθμισης βάζει την ελληνική οικονομία ο διεθνός οίκος αξιολόγησης Fitch. Η σχετική αξιολόγηση του οίκου είναι σήμερα BBB-, και η νέα θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου του 2011.
Σύμφωνα με τη Fitch η νέα αξιολόγηση «θα εστιάσει στη δημοσιονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας μετά τα μέτρα που ελήφθησαν φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ». Επιπλέον, θα αξιολογήσει «τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και επίσης την πολιτική βούληση και την ικανότητα του ελληνικού κράτους να εφαρμόσει τα μέτρα επιτυχώς».
Υπενθυμίζεται ότι νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την περασμένη εβδομάδα και ο οίκος Moody’s, ο οποίος επικαλείται την αυξημένη αβεβαιότητα στην ικανότητα της χώρας να μειώσει το χρέος της καθώς επίσης και την υστέρηση που έχει παρατηρηθεί στα έσοδα του 2010.
Ενας ακόμη λόγος της πιθανής υποβάθμισής του ΒΑ1 της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας τον οποίο επικαλείται η Moody's είναι το όριο αλλά και οι όροι της επιπλέον βοήθειας που ενδεχομένως θα λάβει η Ελλάδα στην περίπτωση που εξακολουθήσει να βρίσκεται έξω από τις αγορές ομολόγων.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: