Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι έξι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup

SHARE
Στο φως της δημοσιότητας έρχεται, από κυβερνητικές πηγές, η λίστα με τις έξι μεταρρυθμίσειςπου θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Τις έξι αυτές μεταρρυθμίσεις είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τέσσερις από τις έξι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει στο Eurogroup τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, αφορούν στο ζήτημα των φορολογικών εσόδων. 
Οι άλλες δύο στόχο έχουν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη διοικητική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. 
Σύμφωνα με τις «διαρροές», οι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες ξεκινά η κυβέρνηση τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, είναι οι εξής:
1./2. Ανθρωπιστική Κρίση - Διοικητική Μεταρρύθμιση
Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση - στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)
3. Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία
Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στη φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στη δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.
4. Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης 
5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου
6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων, αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: