ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ''ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ'' ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ...

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

...ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΟΡΙΟ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ...
Δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ποσό που θα θεωρείται όριο αποδεκτών δαπανών διαβίωσης και δεν υπάρχει ζήτημα καθορισμού του ποσού των 1.000 ευρώ για τους «κόκκινους ...
δανειολήπτες» σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς το θέμα ούτε βρίσκεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου, ούτε ακόμα υπήρξε σχετικό πόρισμα για το ακριβές ύψος του ποσού αυτού.
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, προωθούν τη δημιουργία του νέου Κώδικα και κανόνων που θα καθορίζουν τον όρο του “συνεργάσιμου δανειολήπτη” δηλαδή εκείνου που δηλώνει όλα τα περιουσιακά και εισοδηματικά στοιχεία του και πληρώνει κάθε μήνα ένα ποσό, καθώς και το ύψος των δαπανών που θα θεωρούνται αναγκαίες για την επιβίωση της οικογένειας.
Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν πως αυτή την στιγμή το αρμόδιο Συμβούλιο χρέους που θα έπρεπε να προχωρήσει στη σχετική μελέτη δεν έχει καν οριστεί. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες του newmoney.gr αναφέρουν πως οι όποιες οριστικές αποφάσεις τόσο για τη σύνθεση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους όσο και για την οριοθέτηση του τί σημαίνει συνεργαζόμενος δανειολήπτης καθώς και του ύψους των δαπανών θα ληφθούν στο β΄εξάμηνο του έτους και σαφώς μετά την ελληνική προεδρία.
Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωση του τονίζει πως "με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επισημαίνεται ότι τα ποσά που αναφέρονται σχετικά με τον προσδιορισμό των δαπανών διαβίωσης αποτελούν αποκυήματα φαντασίας. Η Κυβέρνηση και στο ζήτημα αυτό, όπως αποδείχθηκε και στην υπόθεση των πλειστηριασμών, θα λειτουργήσει με κοινωνική ευαισθησία και θα διασφαλίσει την προστασία όλων των νοικοκυριών που έχουν ανάγκη".

Έγινε δεκτή τροπολογία για να αποζημιώνει την ακαρπία ο ΕΛΓΑ από το 2014

Έγινε δεκτή τροπολογία για να αποζημιώνει την ακαρπία ο ΕΛΓΑ από το 2014
Τροπολογία, που κατέθεσαν βουλευτές και έρχεται να ρυθμίσει τα προβλήματα της ακαρπίας, έκανε δεκτή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του ΥπΑΑΤ. «Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της ακαρπίας που αρχίζουν να δημιουργούν οι κλιματικές αλλαγές σιγά-σιγά. Ήδη από φέτος νιώθουμε αυτές τις αλλαγές στα οπορωφόρα δέντρα μας. Είναι στη
σωστή κατεύθυνση η τροπολογία των βουλευτών», τόνισε ο υπουργός. Σύμφωνα με την τροπολογία, η ακαρπία θα αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ από το 2014 και μετά, αφού προηγηθεί αναλογιστική μελέτη που θα προσδιορίσει το ασφάλιστρο.
«Εμείς ήδη έχουμε ορίσει επιστημονική επιτροπή που θα μελετήσει το πρόβλημα. Αποτελείται από επιστήμονες που σχετίζονται με τα θέματα των αντιξοοτήτων στη φυσιολογία των φυτών», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η ακαρπία για το 2013 θα καλυφθεί μέσω του μηχανισμού ΠΣΕΑ.
«Για το 2014 για να αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ την ακαρπία, πρέπει να κάνει αναλογιστική μελέτη - έτσι είναι ο νόμος του 2010 που πέρασε από τη Βουλή - και βάσει αυτής της μελέτης να προσδιορίσει ο ΕΛΓΑ το ασφάλιστρο - αν θα είναι 1 ευρώ, μισό ευρώ - για να μπορεί να πληρώνει τις αποζημιώσεις», τόνισε ο υπουργός

Τέλος τα παράβολα από την Εφορία

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Τέλος τα παράβολα από την Εφορία
Ανοιξε τις πύλες της η ηλεκτρονική εφαρμογή « e - παράβολο» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να εξοφλούν παράβολα που χρειάζονται χωρίς να πρέπει να καταφεύγουν στο ταμείο της εφορίας. Τα παράβολα έχουν ηλεκτρονική μορφή.
Σ αυτή τη φάση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται παράβολα που σχετίζονται με τα υπουργεία Εθνικής 'Αμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και για τα 1.800 παράβολα που υπάρχουν συνολικά.Σημειώνεται ότι ήδη τρέχει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού παράβολου για το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και ΔικτύωνΜε το νέο καθεστώς ο φορολογούμενος συνδέεται με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και επιλέγει την εφαρμογή « e- παράβολο» . Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή του φορέα που ζητά το παράβολο και αυτόματα εμφανίζεται το κόστος του. Ο φορολογούμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του, πατά το κουμπί «υποβολή» και λαμβάνει μήνυμα στο e mail του με τον κωδικό εξόφλησης και έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό που αποτελεί το e-παράβολο.Με αυτόν τον κωδικό, το παράβολο εξοφλείται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Από τις αρχές Φεβρουαρίου η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και μέσω πιστωτικής κάρτας. 

ΦΑΚΕΛΟΣ UFO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΦΑΚΕΛΟΣ UFO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥΣ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΗΛΙΟ-ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ(;) ΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970;
Η ΝΗΣΟΣ ΠΑΞΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΑΚΟΥΛΑ 1 - Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΔΝΤ - ΜΑΣΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ...

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ - ΔΝΤ - ΜΑΣΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πείραμα «Φιλαδέλφειας» ετοιμάζουν οι αμερικάνοι εντός της ελληνικής ΑΟΖ ο εφιάλτης του Cape Ray;

ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ, ΑΤΥΧΗΜΑ, ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ Ή ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ
700 ΤΟΝΟΙ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΤΡΑ
ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ
Βαρύτατες ευθύνες της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., που υποτίθεται θα προωθούσε την ιδέα της Ευρωπαϊκής ΑΟΖ για να θωρακίσει τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς χωρίς καμμία Ευρωπαϊκή έστω επιφύλαξη, χωρίς καμμία αντίδραση, χωρίς κανέναν απολύτως λογικό λόγο, επιτρέπει να έρθει στην καρδιά της Μεσογείου, στην καρδιά μιας κλειστής θάλασσας, στην καρδιά του τουριστικού παραδείσου της Ευρώπης, μια πλωτή σουπερβόμβα αερίου σαρίν και μουστάρδας και τοξικών αποβλήτων, ικανά να προκαλέσουν σε περίπτωση διαρροής, πυρκαγιάς, θαλασσοταραχής, ατυχήματος, δολιοφθοράς ή τρομοκρατικής επίθεσης από την Αλ Κάιντα, ερήμωση τύπου Σαχάρας σε παρακείμενα νησιά και θάλασσες, με ανεπανόρθωτη, γιγάντια περιβαλλοντική, οικονομική και τουριστική καταστροφή στην Ευρώπη και πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα, η οποία έχει ως κύριο πνεύμονα ζωής ακριβώς τον Τουρισμό και το Περιβάλλον!
ΠΕΙΡΑΜΑ «ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ»
Το μετασκευασμένο αμερικανικό πλοίο Cape Ray, ηλικίας 36 ετών, με μονό κύτος, θα επιχειρήσει την εν πλω καταστροφή των χημικών της Συρίας με χημική διαδικασία λύσης των χημικών τους ενώσεων, με την τεχνική της υδρόλυσης!
Η Υδρόλυση χημικών αερίων θανάτου, έχει σταματήσει ντε φάκτο στην ξηρά! Γιατί άραγε; Τόσο ακίνδυνη ήταν για το περιβάλλον που την σταμάτησαν;
Έτσι αποφασίστηκε εδώ και καιρό να δημιουργηθεί ένα πλοίο στο οποίο θα γίνεται η υδρόλυση, όχι σε κανένα απόμακρο έστω λιμάνι της Αλάσκας αλλά στη μέση της θάλασσας! Και εν προκειμένω στη μέση της πλέον κλειστής θάλασσας, δηλαδή της Μεσογείου! Γιατί άραγε;
Το δε πλοίο – όπως αποκάλυψαν οι Γάλλοι Περιβαλλοντολόγοι της Robin desBois – ναυπηγήθηκε το 1977 στην Ιαπωνία για μεταφορά οχημάτων, είναι τύπου Ro-Ro, δηλαδή επισφαλές σε θαλασσοταραχές και τρικυμίες, καθώς κινδυνεύει να πάει μονόπαντα και μονομιάς στον πάτο εντός ολίγων μόνο λεπτών!Επομένως είναι εντελώς ακατάλληλο από κατασκευής, για να μεταφέρει και να επεξεργαστεί θανατηφόρα χημικά, γιατί σε περίπτωση διαρροής, ατυχήματος, πρόσκρουσης, θαλασσοταραχής, θα πάει πάτο μέχρι να πει κανείς «Συρία» μαζί με όλο το εφιαλτικό φορτίο του!Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους, δηλαδή η εν γένει αδυναμία του ως ασφαλούς πλοίου, που θα έρθει σε μια σχετικά πιο ήρεμη θάλασσα σε σχέση π.χ. με τον Ατλαντικό, για την καταστροφή των χημικών! Αλλά αυτό από μόνο του είναι άκρως ανησυχητικό, ενώ δεν αποκλείει την περίπτωση ναυαγίου, όπως έχει αποδειχθεί με πολλά παρόμοια σαπιοκάραβα.Και ακόμη ποιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το παμπάλαιο αυτό πλοίο θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην επεξεργασία χημικών, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, ούτε επί του πλοίου, ούτε ως μέθοδος εν πλω στην ιστορία του κόσμου!Πρόκειται δηλαδή για ένα ΠΕΙΡΑΜΑ! Και η θάλασσά μας, θα γίνει το πρώτο ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ των ΗΠΑ, μαζί με την Κρήτη, τη Γαύδο και όλα τα νησιά της Μεσογείου, που έχει μεγάλα εσωτερικά ρεύματα και μεταφέρει χιλιάδες τόνους νερού σιωπηλά και κάτω από την επιφάνεια σε τεράστιες αποστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση μόλυνσης στο νερό, ενώ ο αέρας εάν μολυνθεί από τόνους αερίων θανάτου, μπορεί να αποδεκατίσει ολόκληρες πόλεις και νησιά!
Επομένως είναι ένα Πείραμα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τύπου χημικής «Φιλαδέλφειας»!
ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ, στο μετασκευασμένο Cape Ray θα υπάρχουν 35 ναυτικοί ως πλήρωμα και 65 χημικοί ειδικοί Αμερικανοί Επιστήμονες, οι οποίοι θα έχουν έτσι στη διάθεσή τους ένα επικίνδυνο πλωτό εργαστήριο για να …πειραματιστούν ελεύθερα!Στο πλοίο θα δουλεύουν επί 24ώρου βάσεως δύο μονάδες Υδρόλυσης και επί 90 συνολικά ημέρες, για να εξουδετερωθούν 700 τόνοι χημικών αερίου θανάτου, που θα αφήσουν 1,5 εκατομμύριο γαλόνια ή σχεδόν 6 εκατομμύρια λίτρα τοξικών αποβλήτων!

Απόφαση-βόμβα του Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνει εργαζόμενο που δεν συναίνεσε στη μείωση των αποδοχών του


Με απόφαση «βόμβα» του Πρωτοδικείο Αθηνών κρίθηκε ότι είναι άκυρη, παράνομη  και καταχρηστική η καταγγελία της σύμβασης εργασίας εργαζομένου, ο οποίος δεν συναίνεσε και δεν αποδέχθηκε την προτεινόμενη από τον εργοδότη του  μείωση των αποδοχών του κατά  15%.
Αυτό είναι το «δια ταύτα» της υπ΄ αριθμ. 5/2014 απόφασής του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία δικαιώθηκε  εργαζόμενος σε εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και υποχρεώθηκε η εργοδότης εταιρεία να καταβάλλει στον εργαζόμενο το ποσό των 16.960 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους για  μισθούς υπερημερίας.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η απόλυση ήταν καταχρηστική, καθώς υπερβαίνει  τα όρια που επιβάλλουν «η καλή πιστή, τα χρηστά ήθη  ή ο κοινωνικός ή οικονομικός σκοπός  του δικαιώματος» (άρθρο 281  Αστικού Κώδικά).
Και αυτό γιατί η μείωση των αποδοχών του εργαζόμενου όχι μόνο θα του προκαλούσε άμεση (υλική) ζημία, αλλά θα ανατρεπόταν και ο  οικονομικός και οικογενειακός προγραμματισμός του, τη στιγμή μάλιστα που είχε πάρει και πλήρωνε στεγαστικό δάνειο.
Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο οι εργοδότες στο πλαίσιο του διευθυντικού δικαιώματος τους, μπορούν να πραγματοποιούν επουσιώδεις μεταβολές των όρων εργασίας. Όμως κάθε άλλη τροποποίηση του περιεχόμενου της συμβάσεως εργασίας προϋποθέτει κατά κανόνα την αποδοχή του εργαζομένου.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του εργαζόμενου για επαναπρόσληψη, καθώς στην αγωγή που είχε καταθέσει δεν είχαν περιληφθεί τα αναγκαία εκείνα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη νομική θεμελίωση του αιτήματος του.
Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο απέρριψε  το αίτημά για την  επαναπρόσληψη του απολυθέντα, γιατί «και στην περίπτωση αυτή η υποχρέωση του εργοδότη για αποδοχή των υπηρεσιών των εναγόντων δεν ανακύπτει ως αυτόματη συνέπεια της αναγνώρισης της ακυρότητας της καταγγελίας αυτής, καθόσον δεν αναφέρονται στο δικόγραφο της ένδικης αγωγής στοιχεία απαραίτητα για τη νομική θεμελίωσή της».
Ειδικότερα, ο εργαζόμενος  προσλήφθηκε  από επιχείρηση επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών  στις 30.6.2009 με  σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για να εργασθεί στο αεροδρόμιο της  Ρόδου ως φορτοεκφόρτωτης αεροσκαφών.  Οι μηνιαίες αποδοχές του είχαν καθοριστεί στα 1.100 ευρώ και οι νόμιμες σε 820,50 ευρώ.  Στις 30.6.2012 η εταιρεία  ζήτησε από τον εργαζόμενο  να συναινέσει στη μείωση  των μηνιαίων αποδοχών  του κατά το ποσοστό του 15%.
Ο εργαζόμενος δεν συμφώνησε με την εργοδοτική πρόταση για μείωση των αποδοχών του, γιατί  «η μείωση των αποδοχών  του όχι μόνο θα του προκαλούσε άμεση (υλική) ζημία, αλλά θα ανατρέπονταν και ο  οικονομικός και οικογενειακός προγραμματισμός του, δεδομένου ότι είχε οικογένεια και είχε προβεί στην αγορά πρώτης κατοικίας, αφού είχε δικαίωμα επιδότησης επιτοκίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), για τη χορήγηση δανείου και επιβαρυνόταν μηνιαίως με την καταβολή των τοκοχρεωλυτικών δόσεων τούτου στην Τράπεζα».
Παρ΄ όλα αυτά η εταιρεία  τον απέλυσε εξαιτίας της άρνησής του να αποδεχθεί την πρόταση για μείωση των αποδοχών του και του κατέβαλε την νόμιμη αποζημίωση.

«Είχαμε ηλεκτρικά σήματα για μεγάλο σεισμό από τον σταθμό ΒΑΝ του Πύργου»

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014


«Εγώ προσωπικά το περίμενα γιατί είχαμε ηλεκτρικά σήματα από το σταθμό του δικτύου ΒΑΝ στον Πύργο το τελευταίο διάστημα τα οποία, μάλιστα, έδειχαν μεγάλο σεισμό, όχι, όμως, πάνω από 6R. Άρα θεωρώ ότι το τα 5,8R ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, ο οποίος μέχρι χθες ήταν στο νησί καθώς εγκατέστησε τέσσερις νέους σεισμογράφους στην περιοχή.
Ο κ.Τσελέντης πρόσθεσε ότι μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό, αλλά προειδοποίησε ότι για πολλά 24ωρα θα εκδηλώνονται ισχυροί μετασεισμοί.

ΕΔΤ-ΔΤ-ΝΕΡΙΤ = ΒΟΘΡΟΛΗΜΜΑΤΑ(!)

Γράφει ο Κ.Π.
Πριν από καιρό, φίλοι με είχαν ρωτήσει πως βλέπω την διαδικασία δημιουργίας του νέου φορέα, μετά το λουκέτο της ΕΡΤ. Τότε είχα παρομοιάσει, το ραδιομέγαρο και την Κατεχάκη, ως... 
χώρο συγκέντρωσης και αποχέτευσης λημμάτων. Το μόνο που έμενε ήταν να βρεθούν τα πρόσωπα διαχείρισης αυτών των λημμάτων από τη δυσοσμία. Γυρνώντας λίγο το χρόνο πίσω, βλέπουμε ότι τα πρώτα βοθρολήμματα, συγκεντρώθηκαν μέσω του Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ , στην ΕΔΤ, στη συνέχεια με άλλη επεξεργασία στην ΔΤ και Φθάσαμε στο τελικό στάδιο της ΝΕΡΙΤ που γίνεται και η τελική επεξεργασία στα «Σ.....» για να φανούν χρήσιμα.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, το εξωμήτριο και προβληματικό παιδί της ΕΡΤ που το ονόμασαν ΝΕΡΙΤ. Οι διαχειριστές αυτού του φαινομένου, φορώντας μάσκες δυσοσμίας δεν κατάλαβαν τίποτα, αλλά η «μπόχα», έφτασε σε κάθε γωνιά της χώρας και το εξωτερικό.
Μελετώντας λοιπόν τα 5 βιογραφικά των μελών του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, των κ.κ, Γιώργου Προκοπάκη, Αικατερίνης Ευαγγελάκου, Θεόδωρου Καρούνου, Νίκου Ξανθούλη και Κωνσταντίνου Πολυζωγόπουλου, είδα ότι δεν έχουν καμία σχέση, με αποχετεύσεις και αποκομιδή λημμάτων. Άρα οι άνθρωποι, με μάσκες η χωρίς μάσκες η δυσοσμία δεν τους άγγιξε. Διαφορετικά θα είχαν αντιδράσει. Εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι τους οποίους δεν γνωρίζουμε.
Και το λέω αυτό, διότι διάβασα, ότι οι κύριοι του ΔΣ, θα επιλέξουν τους άριστους, 9 διευθυντές και δύο συντονιστές, από τις 346 υποψηφιότητες. Ερώτημα: υπάρχει κάποιος από εσάς, που θα αξιολογήσετε τους διευθυντές να έχει σχέση με τον τηλεοπτικό χώρο; Γιατί δουλεύετε τον κοσμάκη και τις 346 «ψυχές»; Λυπάμαι πραγματικά, που βρέθηκαν 346 πρόσωπα να μπούν σε μια τέτοια διαδικασία ταπείνωσης και να κριθούν από πρόσωπα, που επελέγησαν με τον τρόπο που κάποια άλλα πρόσωπα τα επέλεξαν, μέσα από υπόγειες διαδρομές και αδιαφανείς διαδικασίες, όπως θα επιλεγούν και τα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κλάδο.

Εκείνο που μπορώ να μαντέψω, παράλληλα με τα μηνύματα που έρχονται απέξω, είναι ότι η ΝΕΡΙΤ θα αυτοδιαλυθεί, πολύ σύντομα διότι είναι αδύνατον να λειτουργήσει, σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις. Κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Δικαιωμά τους. Αυτοί θα φάνε τις «φάπες». Οι ξένοι συνάδελφοι και τηλεοράσεις στέκουν αλληλέγγυοι  στον αγώνα των εργαζομένων και αυτό λέει κάτι, για όσους γνωρίζουν από τηλεόραση όπως τονίζουν και οι φίλοι μας:

«Μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ και τους οκτώ μήνες σιγής που ακολούθησαν, φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά τη λειτουργία ενός καινούργιου φορέα με τα ελάχιστα απαραίτητα προκειμένου να δικαιολογήσει την είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους από το κοινό», δήλωσε ο Τζιμ Μπουμέλα Πρόεδρος της ΔΟΔ και συνέχισε:

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις που είναι μέλη της Ομοσπονδίας και καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδια της, προχωρώντας σε νέες διαβουλεύσεις με τις δημοσιογραφικές ενώσεις μέλη της ΔΟΔ, τους πολιτικούς και τους άλλους ενδιαφερόμενου φορείς, πριν καταλήξει σε αποφάσεις, που είναι δυνατόν να αποβούν μοιραίες για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα».

«Στηρίζοντας τους Έλληνες συναδέλφους ο Μόγκενς Μπλίχερ Μπζερεγκάρντ Πρόεδρος της ΕΟΔ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση Δημοσίας Ραδιοτηλεόρασης EBU, να μην δεχθεί την αίτηση συμμετοχής της ΝΕΡΙΤ υπό την παρούσα μορφή, δηλώνοντας: «Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τα απαράδεκτα σχέδια και με σοβαρότητα να επανεξετάσει το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, λαμβάνοντας αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε σημαντικές βελτιώσεις, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς έμπειρων και σκληρά εργαζομένων συναδέλφων».

Θα επανέλθουμε όμως γιατί διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τον Γ.Κ.Λ και Ε.Κ.Λ. ψάρεψα «μαργαριτάρια». Τι διαστροφή έχουν τα μυαλά αυτών των ανθρώπων που τους συνέταξαν;

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Οριακό προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις της Alco για το «Πρώτο Θέμα» και τηςMetron Analysis για το «Έθνος της Κυριακής»...

Η δημοσκόπηση της Alco ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6% μονάδες έναντι της Ν.Δ..
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.
Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.
Παράλληλα στη δημοσκόπηση της Metron Analysis στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας το 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.
Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνεχίστηκε για 4η χρονιά η αύξηση στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών

Συνεχίστηκε για 4η χρονιά η αύξηση στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών
Αύξηση της τάξης του 11,9% σε αξία και 4,6% σε όγκους σημειώθηκε το 2013, στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών σε σχέση με το 2012. Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT - HELLAS, στα προσωρινά στοιχεία δεκάμηνου της ΕΛΣΤΑΤ, οι ελληνικές εξαγωγές λαχανικών
αυξήθηκαν κατά 2,3% σε όγκο, (συνολικού ύψους 133.478 τόνων) και 16,1% σε αξία (φθάνοντας τα 138.686.962 ευρώ).
Ο όγκος των εξαγωγών φρούτων αυξήθηκε κατά 4,9% και 11% σε αξία, φτάνοντας τους 923.007 τόνους και 646.748.618 ευρώ. Ο Σύνδεσμός μας INCOFRUIT - HELLAS εκτιμά ότι το 2013 ολοκληρώθηκε με ρυθμό ανάπτυξης παρόμοιο του δεκάμηνου, με συντριπτική υπεροχή των φρούτων και λαχανικών και των παρασκευασμάτων τους, των οποίων η εμπορική αξία αποτελεί κατά μέσο όρο την 5ετία 2008-2013, το 34% της μέσης αξίας των συνολικών αγροτικών εξαγωγών. Είναι η 4η χρονιά που σημειώθηκε άνοδος στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών.
Οι εξαγωγές ελληνικών φρούτων και λαχανικών προς τρίτες χώρες αυξήθηκαν κατά 1% το δεκάμηνο του 2013 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012 ,συνολικού ύψους 330.472 τόνους αξίας 244.749.887 ευρώ. Ο κύριος προορισμός για τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά εκτός Ε.Ε παραμένει η Ρωσία, με 96.907,28 τόνους, αξίας 101.969.468 ευρώ ακολουθούμενη από την ΠΓΔΜ και τη Αλβανία. Οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία από Ιανουάριο μέχρι Οκτώβριο του 2013, σημείωσε μείωση της τάξης του -2,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 ως προς τον όγκο αλλά αύξηση +5% κατ' αξία.
Όσον αφορά τις εισαγωγές, έως τον Οκτώβριο του 2013 ανήλθαν σε 411.869 τόνους (-1,4%) αξίας 347.132.754 ευρώ (2,4%). Οι εισαγωγές λαχανικών ανήλθαν σε 215.229 τόνους (0,2%), αξίας 143.864.017 ευρώ (3,1%) και των φρούτων ανήλθαν σε 196.640 τόνους (-3,0%), αξίας 203.268.737 ευρώ (1,8%).
Πηγή: ΑΠΕ

Ryanair, Easyjet, Airberlin επελαύνουν στα ελληνικά αεροδρόμια

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014


Ακόμη δύο δρομολόγια από και προς τα Χανιά και τη Ρόδο προς Bournemouth στην Μεγάλη Βρετανία και Οσλο στην Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα η Ryanair. Τα δύο αυτά δρομολόγια έρχονται να προστεθούν στα εκατοντάδες άλλα που πραγματοποιεί η εταιρία προς την Ελλάδα από το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών προορισμών που εξυπηρετεί  προς τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας και αναμένεται να ξεκινήσουν από τoν Απρίλιο.
Με μια άριστη επικοινωνιακή τακτική η μεγαλύτερη εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη  συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες ειδήσεις των ελληνικών media ανακοινώνοντας κάθε ημέρα και ένα καινούργιο δρομολόγιο προς την Ελλάδα. Η τακτική της εταιρίας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταστεί ο μεγαλύτερος, σε ό,τι αφορά την μεταφορά επιβατών, αερομεταφορέας στην Ελλάδα. Οι ιθύνοντες της ιρλανδικής εταιρίας έχοντας στην διάθεση τους πάνω από 300 αεροσκάφη θέλουν να κατακτήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την πρώτη θέση στην Ελληνική αγορά αντιγράφοντας το παράδειγμα της εισόδου της στην Ιταλία όπου σε τρία χρόνια από την πρώτη της πτήση σε Ιταλικό αεροδρόμιο την φετινή χρονιά ξεπέρασε την κραταιά Alitalia  και έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρία της γειτονικής χώρας.
Όμως η πρόκληση για το 2014 όσον αφορά την αγορά είναι το γεγονός ότι όλοι ο μεγάλοι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους προσπαθούν να πάρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στην διακίνηση των 15 και πλέον εκατομμυρίων τουριστών που θα επισκεφτούν με αεροπλάνο την Ελλάδα. Έτσι η Easyjet, δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ακόμη δύο πτήσεις από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης προς το αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και Ρόδου ενώ η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους η γερμανική Air

Με το φόβο ότι θα χάσει το σπίτι του ζει ένα στα τρία νοικοκυριά


Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας βρίσκεται μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών με 4 στα 10 να έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο, σημαντικές υποχρεώσεις στις τράπεζες και να θεωρούν ότι δεν θα τα βγάλουν πέρα. Ένα στα 3 νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του λόγω των συσσωρευμένων υποχρεώσεων, με το 87% να έχει δικό του ακίνητο.
Στα απογοητευτικά και ανησυχητικά συμπεράσματα της ετήσιας τακτικής έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARC AE και η σημαντική μείωση εισοδήματος που παρατηρείται για το 97% των νοικοκυριών μεσαίου εισοδήματος και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής ιδιαίτερα των πολυμελών οικογενειών.
Σύμφωνα με την έρευνα:
Το 40,2% των νοικοκυριών, δηλαδή 1,4 εκατ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια τουλάχιστον ένα άτομο σε ανεργία. Από αυτό το ποσοστό μόνο το 9,8% λαμβάνει επίδομα ανεργίας (λιγότερο από 200.000 άτομα). Περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες έχουν μείνει ακάλυπτοι ως προς τον κίνδυνο της ανεργίας.
Το 44,3% του πληθυσμού έχει οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και 1 στα 10 νοικοκυριά αναγκάστηκαν να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία για να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Οι πρόσφατοι νόμοι για τη φορολόγηση ακινήτων, τις κατασχέσεις καταθέσεων και τη μερική άρση των πλειστηριασμών αναμένεται να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας στα νοικοκυριά.
Ένα στα τρία νοικοκυριά βρίσκεται στο όριο καθυστέρησης πληρωμών προς το δημόσιο, ταμεία ΔΕΚΟ, τράπεζες, δάνεια κλπ, λόγω αδυναμίας (το 34,8% των νοικοκυριών καθυστερεί τις οφειλές για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, ενώ το 41,7% δήλωσε ότι δεν διαθέτει επαρκές εισόδημα για την κάλυψη των υποχρεώσεων.
Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών συνεχίζεται αν και πλέον με βραδύτερο ρυθμό. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν καλύπτει φορολογικές και δανειακές υποχρεώσεις, αγοράζει αγαθά χαμηλότερης ποιότητας για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και φοβάται ότι κάποια στιγμή θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του.
Το 94,6% των νοικοκυριών έχει υποστεί μειώσεις εισοδήματος το διάστημα της κρίσης (2010- 2013). Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών που ανήκουν στo εισοδηματικό κλιμάκιο 10.000- 25.000 ευρώ (96-97%) εμφανίζει μειώσεις στα εισοδήματά τους. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2012), το 82,4% του πληθυσμού αναφέρει ότι έχει υποστεί μειώσεις μέσα στο 2013, γεγονός που δείχνει ότι τα εισοδήματα διατηρούν την καθοδική τους τάση.
Ο μέσος όρος μείωσης του εισοδήματος σύμφωνα με την εκτίμηση του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ αγγίζει το 40% (39,47%). Η Αττική είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη μείωση (41,06%).
Βασική, ίσως και μοναδική στήριξη των νοικοκυριών αποτελούν τα εισοδήματα από συντάξεις (48,6%). Τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, ελευθέρια επαγγέλματα και επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν υποχωρήσει ως προς τη συνεισφορά τους στην οικονομία του νοικοκυριού (35,9% των νοικοκυριών στηρίζεται σε μισθούς, 10,3% σε επιχειρηματικά κέρδη).
Κλίμα απαισιοδοξίας συνεχίζει να διακατέχει τα ελληνικά νοικοκυριά. Το 41,7% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του επόμενου έτους. Αυξημένη αδυναμία δηλώνουν τα νοικοκυριά με τουλάχιστον έναν άνεργο (51%).
Η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται σε παρατεταμένη ετήσια χειμερία νάρκη, δεδομένου ότι το 75,5% (από 70% στην αντίστοιχη περσινή έρευνα εισοδήματος) των νοικοκυριών αναμένει τις εκπτώσεις για να αγοράσει βασικά αγαθά.
Δραματικές εμφανίζονται οι περικοπές στην κατανάλωση λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων. Το 63,7% των νοικοκυριών έχει κάνει περικοπές στις δαπάνες ειδών διατροφής, ενώ το 90,3%, περιόρισε τις δαπάνες για ένδυση- υπόδηση και περίπου το 90% έχει περιορίσει τις εξόδους σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, σινεμά. Άνω του 75% των νοικοκυριών έχει κάνει περικοπές στις δαπάνες για θέρμανση και μετακινήσεις, γεγονός που συνδέεται με τη διατήρηση του υψηλού και αναποτελεσματικού φόρου στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.
Η τάση υποβάθμισης της ποιότητας ζωής συνεχίζεται, καθώς το 36,5% του πληθυσμού δηλώνει ότι αγοράζει προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας. Οξυμμένο είναι το πρόβλημα στις πολυμελείς οικογένειες (>5 ατόμων το ποσοστό ανέρχεται στο 44,7%) και στις χαμηλές εισοδηματικά κατηγορίες.
Από την έρευνα επιβεβαιώνεται το υψηλό ποσοστό κατοχής ακίνητης περιουσίας από τα ελληνικά νοικοκυριά. Το 86,7% του πληθυσμού κατέχει κάποιο ακίνητο. Το 28,1% των νοικοκυριών που διαμένει σε ιδιόκτητο σπίτι έχει στεγαστικό δάνειο. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά έχουν δανειακά βάρη στο ακίνητο που διαμένουν.
Ένα στα τρία νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του εξαιτίας τόσο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων όσο και των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων (δανειακών, φορολογικών και άλλων). Η ανασφάλεια αυτή δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο αποεπένδυσης και κατάρρευσης των αξιών των ακινήτων.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

...ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ''ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ'' ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...
Τη ζοφερή κατάστσαση που έχει παγιωθεί με τη συνεχή εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων αποτυπώνει η έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ...
για τους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της γενικής κυβέρνησης του τρίτου τριμήνου του 2013.

Έτσι την ώρα που τα έσοδα του κράτους από φόρους αυξήθηκαν κατά 4,7 δισ. σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο - φτάνοντας συνολικά τα 23,8 δισ. ευρώ - τα έξοδα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο δημόσιο μειώθηκαν κατά 160 εκατ. ευρώ (στα 5,299 δισ. ευρώ). Επόμενο είναι λοιπόν, να καταγράφεται μείωση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία με τις εισφορές να περιορίζονται στα 6,138 δις. ευρώ το γ΄ τρίμηνο 2013, από 6,885 δισ. ευρώ και 6,599 δισ. ευρώ τα αντίστοιχα τρίμηνα το 2012 και 2011.
Πιο αναλυτικά, οι φόροι στην παραγωγή και στις εισαγωγές άγγιξαν τα 6,209 δισ. ευρώ (+662 εκατ. ευρώ σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013), οι φόροι στο εισόδημα στα 5,140 δισ. ευρώ (+808 εκατ. ευρώ), οι κοινωνικές εισφορές 6,138 δισ. ευρώ (+208 εκατ. ευρώ).

Εκτός από τις αμοιβές εξαρτημένης εργασίας, πτώση καταγράφηκε και στις κοινωνικές παροχές (στα 9,513 δισ. ευρώ ή διαφορετικά -252 εκατ. ευρώ), στις δαπάνες για προϊόντα και υπηρεσίες που μειώθηκαν στα 2,024 δισ. ευρώ (-44 εκατ. ευρώ) και στις επιδοτήσεις που έπεσαν στα 86 εκατ. ευρώ (-237 εκατ. ευρώ).

Κοινωνικό φροντιστήριο: Τι είναι και σε ποιους απευθύνεται;

Κοινωνικό φροντιστήριο: Τι είναι και σε ποιους απευθύνεται;
Ανακούφιση και χαμόγελα σε οικονομικά αδύναμους μαθητές και άνεργους εκπαιδευτικούς αναμένεται να δώσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει φέτος και συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς με στόχο να διευρυνθεί η εφαρμογή του από τον Σεπτέμβριο του 2014.Ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη για την ενισχυτική εκπαίδευση στη Βουλή, είπε πως πρόκειται για ένα «καινοτόμο» πρόγραμμα, «μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και βασική στόχευση είναι να στηριχθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος των ιδιωτικών φροντιστηρίων.
Τι είναι;Πρόκειται για θεσμό που αναμένεται να καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας και στον οποίο θα απασχολούνται εκπαιδευτικοί δύο κατηγοριών. Αφενός εκείνοι που είναι άνεργοι κάτω των 30 ετών, αφετέρου μεγαλύτεροι εκπαιδευτικοί, μακροχρόνια άνεργοι.
Ποιους αφορά
Στόχος είναι η διευκόλυνση των παιδιών, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του ιδιωτικού φροντιστηρίου, αφετέρου η μεγαλύτερη απασχόληση εκπαιδευτικών.Τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα και η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ.Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχεται στο Λύκειο με μικρά φροντιστηριακά τμήματα κάτω των 10 ατόμων, ώστε πραγματικά να λειτουργήσει με την έννοια του φροντιστηρίου.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΤΥΠΟ...

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΝΔ
Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ηΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Και δεν εννοούμε μόνο τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Εννοούμε την πραγματική εικόνα τηςΝΔ στην κοινωνία. Εικόνα που στην πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις!
Σήμερα, η "Δημοκρατία", εφημερίδα που... στηρίζει τον Α. Σαμαρά και τη ΝΔ κρούει το καμπανάκι του κινδύνου.
Εμείς από χθες είχαμε προειδοποιήσει ότι  η ΝΔ κινδυνεύει με ιστορικό χαμηλό (εδώ). Εάν στο Μαξίμου δεν πάρουν τα μηνύματα η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ως προς τα ποσοστά της ΝΔ. Γιατί όσον αφορά την πρώτη θέση η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,

«Το να κάνεις το σωστό, ακόμη και αν αυτό σημαίνει η θεραπεία ατόμων με καρκίνο, δεν είναι πάντα κάτι καλό.Στην πραγματικότητα, μπορεί να σας στοιχίσει κάποια σοβαρή φυλάκιση και να σας βάλουν στη λίστα της Interpol, η οποία τάσσεται κατά εσάς και σας βλέπει πέρα από τους εγκληματίες πολέμου, τους τρομοκράτες ή τους δολοφόνους.Απλά ρωτήστε τον Greg Caton, έναν πολίτη των ΗΠΑ και ιδρυτή της Alpha Omega Labs όπου πουλούσε νόμιμα φυτά και τοπικά βότανα στον Ισημερινό.
Κάποια στιγμή, ο Caton βοηθούσε τους αρρώστους, ανιδιοτελώς αφιερώνοντας το χρόνο του για να θεραπεύσει τους άλλους. Στη συνέχεια, το 1999, τον πλησίασαν με την απειλή όπλου αξιωματούχοι των ΗΠΑ, τον απομάκρυναν πίσω στις ΗΠΑ και τέθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή για δύο χρόνια ».
Στα έκτακτα δελτία ειδήσεων, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν κάλυψαν την ιστορία. Σίγουρα, υπήρξαν μουσικά βίντεο ή σχολιασμοί μόδας που πήραν το προβάδισμα, ή κάποιος άλλος λόγος πού έκαναν τα στραβά μάτια για την απαγωγή του Caton.
Ωστόσο, Ο Mike Adams του Natural News ήταν ο πρώτος που έβγαλε στη φόρα την απίστευτη αυτή ιστορία. Λέει ότι έχει μαρτυρίες από πολλά άτομα που αποδεικνύουν ότι τα βότανα του Caton μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν τα άτομα με καρκίνο, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην αστροναύτη της NASA.«Δεν μπορείς να πουλάς βότανα στην Αμερική που θεραπεύουν πραγματικά τον καρκίνο"
Αν η φυλάκιση του Caton δεν ήταν αρκετά σοκαριστική, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τον κατέταξε στις υπηρεσίες της Ιντερπόλ, μια οργάνωση της αστυνομίας, που έχει ως στόχο να απαλλάξει τον κόσμο από επικίνδυνους ανθρώπους όπως δραπέτες, φυγάδες και τρομοκράτες.
Ο Mike Adams, του Natural News, εκφράζει την απογοήτευση του πίσω από την ιστορία και λέει, «ότι αυτό δείχνει το πόσο απελπισμένοι είναι. Να μην μπορείς να πουλάς τα βότανα που πραγματικά θεραπεύουν τον καρκίνο στην Αμερική." Και δεν είναι μόνο ότι παρέπεμψαν τον Caton στον κατάλογο της Interpol, αλλά στο εξώφυλλο του περιοδικού Parade χαρακτήρισαν την εικόνα του κάτω από τον Οσάμα μπιν Λάντεν ως μέρος μιας ιστορίας για τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες της Αμερικής.Ο Adams λέει ότι το σκάνδαλο αυτό "δείχνει την εγκληματικότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και την απελπισία τους στην προσπάθεια τους να εκφοβίσουν εκείνους που προσπαθούν να προάγουν τη φυσική θεραπεία του καρκίνου.

"Αν και δεν είναι πλέον στη φυλακή, ο Caton εξακολουθεί να αντιμετωπίζει απίστευτες δυσκολίες όταν πρόκειται να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές, με βότανα για τα άτομα με καρκίνο στην ιστοσελίδα του http://www.altcancer.com/.

Πως σχετίζεται το στρες με την εμφάνιση σοβαρών παθήσεων

Από το περιοδικό Holistic Life
Το στρες είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Στην πραγματικότητα ήταν και είναι απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Αποτελεί ένα μηχανισμό προσαρμογής και άμυνας του οργανισμού. Μας επιτρέπει να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις ψηλών απαιτήσεων ή ακόμη όταν υπάρχει μια πραγματική απειλή για τη ζωή μας.
Το στρες από μόνο του, πολύ σπάνια μπορεί να προκαλέσει μια ασθένεια. Όμως στις περιπτώσεις που το στρες γίνεται χρόνιο και έντονο, έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει με άλλους παράγοντες που συχνά συνυπάρχουν, να αυξήσει τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες, να επηρεάσει την εξέλιξή τους ή ακόμη να τις επιδεινώσει.
Το χρόνιο έντονο στρες επηρεάζει αρνητικά πολλά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Η καρδιά και τα αγγεία, το σύστημα άμυνας εναντίον των μολύνσεων και του καρκίνου, το πεπτικό σύστημα, το άσθμα, η ημικρανία και άλλες ασθένειες, επιδεινώνονται από τις συνέπειες που δημιουργούνται από το χρόνιο στρες.Μήπως το στρες παίζει κάποιο ρόλο στη γένεση των καρκίνων;Ξέρουμε ότι το στρες μειώνει το σύστημα άμυνας του οργανισμού. Τοανοσοποιητικό σύστημα, εκτός από την άμυνα εναντίον των μικροβίων που συνεχώς μας επιτίθενται, έχει σημαντικό ρόλο στην καταστολή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Όμως επειδή οι περισσότεροι καρκίνοι δεν ανιχνεύονται στα πρώτα τους στάδια, είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι το στρες από μόνο του, είναι αιτία καρκίνου.Παρά το γεγονός ότι ο ρόλος του στρες στη γένεση του καρκίνου χρειάζεται ακόμη διερεύνηση, στους ασθενείς με καρκίνο η καταπολέμηση του στρες μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες.Ποιος είναι ο ρόλος του στρες στην καρδιά και στα αγγεία; Πολλές έρευνες μέχρι σήμερα έδειξαν ότι ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται σε άτομα που καταφέρνουν να ελέγχουν αποτελεσματικά το στρες τους. Οι κίνδυνοι για την καρδιά λόγω του στρες, έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ μεγαλύτεροι για άτομα με ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας:
• Αρχικά ο θυμός βρέθηκε ότι ευνοεί την απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών, συμβάλλει στην εκδήλωση καρδιακής προσβολής και προ- καλεί ανωμαλίες του ρυθμού της καρδιάς
• Οι ανησυχίες και το πένθος λόγω απώλειας αγαπημένων προσώπων, προκαλούν περισσότερα καρδιακά επεισόδια
• Η επιθετικότητα έχει συσχετισθεί με ψηλή πίεση που δημιουργείται λόγω αυξημένης αντιδραστικότητας του καρδιαγγειακού συστήματοςΗ επιτυχής αντιμετώπιση του στρες βοηθά σημαντικά τους ασθενείς με καρδιακά προβλήματα. Οι έντονες συναισθηματικές καταστάσεις, αυξάνουν το ρυθμό της καρδιάς, δημιουργούν μεγαλύτερες ανάγκες για οξυγόνο και στους ασθενείς με στένωση των στεφανιαίων αρτηριών αυτό προκαλεί επεισόδια στηθάγχης.Πόσο επηρεάζει το στρες το ανοσοποιητικό μας σύστημα;
Το σύστημα άμυνας του οργανισμού δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε κάτω από συνθήκες χρόνιου και έντονου στρες. Οι ορμόνες που εκκρίνονται από τις καταστάσεις στρες (κορτιζόνη, αδρεναλίνη) επηρεάζουν αρνητικά τις λειτουργίες των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.Η καταστολή που παρατηρείται κάτω από τέτοιες καταστάσεις του συστήματος άμυνας, ευνοεί την ανάπτυξη λοιμώξεων και μπορεί να συμβάλλει σε συνεργία με άλλους παράγοντες στην εκδήλωση καρκίνων.Ποια είναι η σχέση του στρες με το έλκος στο στομάχι και στο δωδεκαδάκτυλο;
Ιστορικά οι γιατροί ήσαν πεπεισμένοι ότι το έλκος προκαλείται από το στρες. Σταδιακά όμως αποδείχθηκε ότι η αιτία της πολύ συχνής αυτής νόσου οφειλόταν σε ένα βακτηρίδιο, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Το βακτηρίδιο αυτό, έχει την εξαιρετική ιδιότητα να επιβιώνει μέσα στο όξινο περιβάλλον του στομαχιού και να προκαλεί βλάβες στη βλεννογόνο και κατά συνέπεια, έλκος.
Σήμερα το έλκος του πεπτικού συστήματος θεραπεύεται με αντιβιοτικά και φάρμακα που μειώνουν την οξύτητα των γαστρικών υγρών. Παρ’ όλα αυτά όμως, το στρες, τα μη στεροειδή αναλγητικά φάρμακα, το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, είναι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση έλκους, το επιδεινώνουν και δυσκολεύουν την ίασή του. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή που επιδεινώνουν το στρες που πιθανόν να ήδη υπάρχει. Συχνά, άτομα που υποφέρουν από έντονο και χρόνιο στρες, καπνίζουν ή πίνουν υπερβολικό αλκοόλ. Οι συνήθειες αυτές μπορεί παροδικά να δώσουν ένα καλύτερο γενικό αίσθημα αλλά μακροχρόνια επιδεινώνουν την κατάσταση.Επίσης υπάρχει η τάση όταν είμαστε κάτω από καταστάσεις συνεχούς στρες, να τρώμε υπερβολικά, παρακολουθούμε τηλεόραση για περισσότερο χρόνο και εξασκούμαστε λιγότερο. Παράλληλα πολλά άτομα αποτραβιούνται από τους υπόλοιπους αυξάνοντας έτσι την κοινωνική τους απομόνωση. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επιδεινώνουν τελικά το στρες και συμβάλλουν στις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν για τον οργανισμό μας.Βλέπουμε λοιπόν ότι οι επιδράσεις του στρες είναι πολλαπλές και σύνθετες. Πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε πότε είμαστε σε καταστάσεις υπερβολικού χρόνιου και συνεχούς στρες, και να μάθουμε να το χειριζόμαστε αποτελεσματικά. Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά η τακτική σωματική άσκηση, ο διαλογισμός και η ψυχοθεραπεία.
Όταν συνειδητοποιήσουμε τα παραπάνω, τότε θα πρέπει να λάβουμε μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, διαφορετικά η μακροχρόνια φθορά που θα υποστούμε μπορεί να έχει ένα ανυπολόγιστο και απρόσμενο για μας και την οικογένειά μας κόστος.

Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης, M.Sc. Ph.D. - Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

CIA, Κυβέρνηση και ΕΥΠ βοήθησαν τον...«συνεργάτη» τους Χριστόδουλο να δραπετεύσει

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Γιατί στις δύο άδειες που πήρε ο Βασίλης Τζωρτζάτος ήταν έξι αυτοκίνητα της αντιτρομοκρατικής κάτω από το σπίτι του και στις έξι που έχει λάβει ο Χριστόδουλος σε διάστημα 18 μηνών(;) δεν ήταν κανείς;

Αιχμές για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και τον ρόλο των αρχών αφήνει ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος που με επιστολή του στην Ελευθεροτυπία με τίτλο «Αποτυπώματα και υποκρισία», πήρε θέση για την απόδραση του αρχιεκτελεστή της οργάνωσης...
...Στην επιστολή του στην Ελευθεροτυπία ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ξεκινάει για άλλη μία φορά επίθεση απέναντι στις Αρχές με αφορμή ένα τυφλό δακτυλικό αποτύπωμα που είχε βρεθεί στο σπίτι της συντρόφου του στους Λειψούς αλλά και στο εσωτερικό μιας γιάφκας λέγοντας πως ποτέ δεν μπόρεσε να αποδειχθεί σε ποιον ανήκει, άρα θεωρεί πως ήταν ένα κατασκευασμένο στοιχείο. Ετσι και τώρα ισχυρίζεται πως η υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού έχει να κάνει με την ΕΥΠ, την αντιτρομοκρατική, άρα την κυβέρνηση που τις ελέγχει στην προσπάθεια να μεγαλοποιηθεί η απειλή της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο Γιωτόπουλος γράφει στην επιστολή του προς την εφημερίδα «Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματα του, μεταφέροντας τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Οχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία. Η διαταγή ήρθε από πάνω από την ΕΥΠ, την αντιτρομοκρατική και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει.»
Και συνεχίζει αναφέροντας πως στις δύο άδειες με κατ΄οίκον περιορισμό που είχε πάρει το άλλο μέλος της 17Ν ο Βασίλης Τζωρτζάτος έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο Ξηρό δεν ήταν κανείς. Και κλείνει «Οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης, αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμησι χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνιση του; Τίποτε».
Να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις των μελών της 17Ν είναι τεταμένες, με τους έγκλειστους τρομοκράτες να έχουν χωριστεί σε τουλάχιστον δύο ομάδες: την ομάδα Κουφοντίνα - αδελφών Ξηρών και την ομάδα Γιωτόπουλου - Βασίλη Τζωρτζάτου. Μάλιστα έχει αναφερθεί επεισόδιο το 2009 όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός γρονθοκόπησε τον Γιωτόπουλο ο οποίος είχε νωρίτερα έντονο διαπληκτισμό με τον Κουφοντίνα...

Στις πλατείες βγαίνουν σήμερα τα τρακτέρ

Αρχίζουν να βγαίνουν από σήμερα στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ, ξεκινώντας το νέο κύκλο κινητοποιήσεων με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα. Από την συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Εξάλλου, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσειςδιαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Νέα έρευνα υποδεικνύει ένα επίπεδο και άπειρο Σύμπαν

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Τα αποτελέσματα ενός πειράματος κοσμολογίας που δημοσιεύονται στο περιοδικό Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, προσδιορίζουν το μέγεθος και το σχήμα του Σύμπαντος, με ακρίβεια της τάξης του 1%.
Τα στοιχεία από τις έρευνες αυτές ίσως αποβούν καθοριστικά για την εξακρίβωση της φύσης της σκοτεινής ενέργειας, της μυστηριώδους δύναμης που προκαλεί την επιτάχυνση στη διαστολή του Σύμπαντος. Η Φασματοσκοπική Μελέτη Ταλαντώσεων των Βαρυονίων (Baryonic Oscillation Spectroscopic Survey - BOSS) είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα πειράματα στα πλαίσια της έρευνας Sloan Digital Sky III, η οποία αποσκοπεί στη λεπτομερή καταγραφή του ουρανού του βόρειου ημισφαιρίου. Η ανάλυση των δεδομένων του BOSS περιλαμβάνει φάσματα από 1.277.503 γαλαξίες, 160.000 κβάζαρς και χιλιάδες άλλα αντικείμενα, συγκροτώντας το μεγαλύτερο δείγμα του Γαλαξία που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα με τόση λεπτομέρεια.
Σε συνδυασμό με τα τελευταία δεδομένα από τις μετρήσεις της κοσμικής ακτινοβολίας υποβάθρου, του απόηχου δηλαδή της Μεγάλης Έκρηξης, αλλά και από μετρήσεις διάφορων σουπερνόβα, τα αποτελέσματα από το BOSS συνιστούν πως η σκοτεινή ενέργεια είναι μία μορφή κοσμολογικής σταθεράς, η τιμή της οποία παραμένει αμετάβλητη στο χώρο και στο χρόνο.
Η κοσμολογική σταθερά είχε εισαχθεί στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Αϊνστάιν ως μία εγγενής ιδιότητα του χωροχρόνου, προκειμένου να λειτουργήσει ως ένας αντισταθμιστικός παράγοντας ώστε οι εξισώσεις του να περιγράφουν ένα στατικό Σύμπαν. Όταν μερικά χρόνια αργότερα ανακαλύφθηκε η διαστολή του Σύμπαντος, ο Αϊνστάιν την απέσυρε και παρέμεινε για αρκετές δεκαετίες σε αφάνεια. Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στο προσκήνιο με μία διαφορετική μορφή από την αρχική, ως μία πιθανή εξήγηση στο γρίφο της σκοτεινής ενέργειας.
Το BOSS στοχεύει και στον προσδιορισμό του σχήματος του Σύμπαντος, μία ακόμη παραμέτρου που αποτελεί κλειδί για την κατανόηση της προέλευσης και της εξέλιξής του. Το σχήμα του Σύμπαντος εξαρτάται άμεσα από την κυρτότητα που εμφανίζει, με τους επιστήμονες του πειράματος να απαντούν λιτά "πως το Σύμπαν δε φαίνεται να είναι πολύ κυρτωμένο". Πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη πως ίσως το Σύμπαν να είναι τόσο λεπτά ρυθμισμένο ώστε να είναι τελείως επίπεδο, κάτι που με απλά λόγια σημαίνει πως η Ευκλείδια γεωμετρία το περιγράφει ικανοποιητικά.
Οι παρατηρήσεις ενός επίπεδου Σύμπαντος λειτουργούν και υπέρ της θεωρίας του κοσμικού πληθωρισμού, της ιδέας δηλαδή πως το Σύμπαν για ένα πολύ σύντομο διάστημα μετά τη Μεγάλη Έκρηξη διογκώθηκε με εκθετικό ρυθμό, η οποία μπορεί να εξηγήσει αυτή την απίστευτη σύμπτωση της έλλειψης κυρτότητας. Ένα στοιχείο που σχετίζεται με το σχήμα του Σύμπαντος είναι και το μέγεθός του, με τους επιστήμονες του BOSS να αναφέρουν πως είναι πιθανό το Σύμπαν να διαστέλλεται για πάντα στο χώρο και να υπάρχει για πάντα στο χρόνο, κάτι που συμβαδίζει με την ιδέα ενός άπειρου Σύμπαντος.Το πείραμα θα συνεχίσει να λαμβάνει δεδομένα μέχρι και τον Ιούνιο και οι πρώτες δημοσιεύσεις στηρίχτηκαν στα μέχρι στιγμής δεδομένα που αντιστοιχούν στο 90% του τελικού συνόλου.

H MEΓΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...

Οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των παιδιών κάθε ηλικίας καθορίζοντας πολλές φορές την καθημερινότητά τους, ακόμη και τον ύπνο τους...

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία και συγκεκριμένα από ερευνητές του Πανεπιστημίου Αδελαΐδας, η μεγάλη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών έχει μειώσει τις ώρες που κοιμούνται τα παιδιά, καθώς τουλάχιστον το 70% κοιμάται αργά τη νύχτα επειδή δεν θέλει να τις εγκαταλείψει.
Οι συσκευές αυτές μπορεί να είναι υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, κινητά τηλέφωνα με ίντερνετ κτλ.
Στη μελέτη συμμετείχαν 1.200 μαθητές ηλικίας από 12 έως 18 ετών, ενώ τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Mental Health and Addiction.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν κοιμούνται αρκετά, αλλά και το γεγονός ότι γίνεται όλο και μεγαλύτερο με το πέρασμα του χρόνου.
Όπως είπε ο δρ Daniel King από τη Σχολή Ψυχολογίας του πανεπιστημίου, «παρόλο που οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, ανάμεσα στα οποία οι ευκαιρίες για μάθηση και κοινωνικοποίηση, παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική χρήση τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το πρόγραμμα του ύπνου, αλλά και την ποιότητά του».
Τόνισε δε ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σωματικής και πνευματικής υγείας στους νέους, αλλά και προβλήματα σε ό,τι αφορά την ικανότητα μάθησης και συγκέντρωσης, καθώς και μια σειρά συμπεριφορών που είναι είτε δυσάρεστες είτε ανθυγιεινές, όπως η κακή διατροφή.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog