Με barcode ο έλεγχος του ωραρίου στο Δημόσιο

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Αλλαγή του συστήματος βάσει του οποίου ελέγχεται η τήρηση του ωραρίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να μπει σε λειτουργία σύστημα barcode που θα αντικαταστήσει την κάρτα.Με στόχο τη διασφάλιση της ορθής τήρησης του ωραρίου εργασίας και την ίση μεταχείριση των υπαλλήλων του δημοσίου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με εγκύκλιό του, ζητά από τους φορείς να ενημερώσουν αναφορικά με το σύστημα ελέγχου τήρησης του ωραρίου που διαθέτουν και χρησιμοποιούν και να αποστείλουν τις απαντήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση orario@ydmed.gov.gr το αργότερο έως και την 8η Νοεμβρίου 2013.
Εξάλλου, μέσω της εγκυκλίου, γίνεται γνωστό ότι για να διασφαλιστεί η τήρηση του ωραρίου εργασίας, επιβάλλεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου.Επισημαίνεται δε ότι "για τον λόγο αυτό, θα πρέπει οι φορείς, που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό-ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης, να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάστασή του, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αξιόπιστο σύστημα ελέγχου, και να ενημερώσουν σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στην ως άνω αναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση".
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.
news.gr

Ένας πατέρας συγκλόνισε τους υπαλλήλους της τράπεζας με την ανάληψη που έκανε...από τρία βιβλιάρια καταθέσεων!

Οι περιπτώσεις που καταγράφονται εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και στο νησί της Ρόδου είναι αναρίθμητες Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης περίμενε μέχρι να αδειάσει η τράπεζα από κόσμο και τότε πλησίασε τον ταμία με τρία βιβλιάρια καταθέσεων...Στα όρια της απόγνωσης και της απελπισίας βρίσκονται πλέον καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι. Οι περιπτώσεις που καταγράφονται εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και στο νησί της Ρόδου είναι αναρίθμητες. Η τοπική εφημερίδα ''Ροδιακή'', αποκαλύπτει νέα περίπτωση νεαρού πατέρα που ευρισκόμενος σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο, πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας της Ρόδου κρατώντας τρία βιβλιάρια καταθέσεων. Αφού περίμενε επί δύο τουλάχιστον ώρες για να φύγει όλος ο κόσμος, πήγε στον ταμία της τράπεζας και του ζήτησε να κάνει αρχικά ενημέρωση και στην συνέχεια ανάληψη όλων των ποσών που υπήρχαν μέσα στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Ο ταμίας, πράγματι προχώρησε στην διαδικασία ενημέρωσης και με έκπληξη διαπίστωσε ότι συνολικά τα βιβλιάρια είχαν μέσα το ποσό των 2 ευρώ και 80 λεπτών! «Τα βιβλιάριά σας είναι άδεια» είπε ο ταμίας της τράπεζας θεωρώντας προφανώς ότι το ποσό αυτό ήταν μη «αναλήψιμο». Ο νεαρός πατέρας, πλησίασε στο γκισέ και χαμηλόφωνα του είπε: «Γι αυτό το ποσό έχω έρθει και περιμένω εδώ σήμερα. Με αυτό το ποσό, με 2,80 ευρώ, θα αγοράσω το γάλα για το παιδί μου» προχωρώντας έτσι στην ανάληψη του ποσού που είχε μέσα στο βιβλιάριό του! Η περίπτωση αυτή, «πάγωσε» το προσωπικό της Τράπεζας αλλά και όλους όσους το πληροφορήθηκαν, καθώς ο νεαρός πατέρας, ήταν σε κατάσταση απόγνωσης και απελπισίας. Η περίπτωση αυτή πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης τράπεζας μιλώντας στη «Ροδιακή» δεν είναι η μοναδική, καθώς η οικονομική ανέχεια, έχει οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας σε παρόμοιες καταστάσεις απόγνωσης

''ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Η ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ''...

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Στις προσπάθειες των χωρών της Νότιας Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας να καταστήσουν πιο ελκυστικό το επενδυτικό τους περιβάλλον εστιάζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Welt...
Σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Η Νοτιανατολική Ευρώπη είναι και πάλι ελκυστική για τις επιχειρήσεις», η εφημερίδα επισημαίνει ειδικότερα ότι «οι χώρες της κρίσης στη Νότια Ευρώπη εργάζονται σκληρά ώστε να βελτιώσουν το κλίμα για τις επιχειρήσεις».
Αυτό, σύμφωνα με την  Welt ισχύει ιδιαιτέρως για την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες τον προηγούμενο χρόνο προέβησαν σε «σημαντικές μεταρρυθμίσεις».
Τα παραπάνω, συνεχίζει το ρεπορτάζ, είναι το αποτέλεσμα έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Στην ετήσια έκθεση Doing Business ο οργανισμός ερευνά το κατά πόσο οι νόμοι και η γραφειοκρατία διευκολύνουν την ίδρυση και τη λειτουργία. ‘Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες στις οποίες βελτιώθηκαν περισσότερο οι συνθήκες για τις επιχειρήσεις’ λέει ο Ζαν Μισέλ Λομπέ, ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης», αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει:
«Τα αποτελέσματα της εμπεριστατωμένης έκθεσης δείχνουν ότι οι χώρες της κρίσης καταβάλλουν προσπάθειες να κάνουν τις οικονομίες τους πιο φιλικές προς την ανάπτυξη. Η Ελλάδα ανήκει για δεύτερη συνεχή χρονιά στις οικονομίες που έκαναν ιδιαίτερα μεγάλες προόδους στις προσπάθειές τους για μεταρρυθμίσεις. Για παράδειγμα η Αθήνα απλοποίησε πολύ τις ρυθμίσεις που αφορούν το τελωνείο και έκανε πολύ πιο απλή τη διαδικασία ίδρυσης μια επιχείρησης».
Πηγή: Deutsche Welle

''ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε''...

Βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. σύμφωνα τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, θα είναι, ...
μεταξύ άλλων, οι προσπάθειες ανάδειξης όλων των διαστάσεων της μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς  και  η επανεκκίνηση και ο επαναπροσδιορισμός της Θαλάσσιας Πολιτικής.
Ο κ. Κούρκουλας, προέβη σε αυτές  τις τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών, αρχικά με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών από την Επιτροπή για τα Δικαιώματα Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) και εν συνεχεία με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών από την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL).
Ο κ. Κούρκουλας διευκρίνισε ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση των προσπαθειών ανάδειξης και ενίσχυσης των θετικών συνεπειών μιας συνολικής ευρωπαϊκής διαχείρισης του μεταναστευτικού φαινομένου στην υπηρεσία της ανάπτυξης.
Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της για να αναδείξει όλες τις διαστάσεις της μεταναστευτικής πολιτικής, με παράλληλες δράσεις για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τη λαθρομετανάστευση, σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Για τη θαλάσσια πολιτική, ανέφερε ότι αποτελεί «οριζόντια πολιτική» για την ελληνική προεδρία.
Κεντρική ιδέα, όπως είπε, είναι η επανεκκίνηση και ο επαναπροσδιορισμός της Θαλάσσιας Πολιτικής, με συμπερίληψη όλων των εκφάνσεών της, και όχι μόνον των αναπτυξιακών πτυχών.
Κατά συνέπεια, οι δράσεις που θα αναληφθούν και τα θέματα που θα αναδειχθούν, όπως προανήγγειλε, θα εκτείνονται σε ένα ευρύτατο φάσμα, όπως η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στην «Ατζέντα Ανάπτυξη και Απασχόληση στους τομείς Θάλασσας και Ναυτιλίας», ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, η Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου, η Θαλάσσια Στρατηγική Ασφάλειας, ο Θαλάσσιος και Παράκτιος Τουρισμός, η Μετανάστευση διά της Θάλασσας.
«Στοχεύουμε να συνεργασθούμε στενά με εταίρους με τους οποίους έχουμε κοινά στρατηγικά συμφέροντα και να προωθήσουμε στρατηγικές και πολιτικές προς το κοινό συμφέρον όλων των μελών της ΕΕ. Η θάλασσα είναι προνομιακό πεδίο γνώσης και δράσης των Ελλήνων και αστείρευτη πηγή ανάπτυξης και ευημερίας για όλη την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούρκουλας.
«Λιτή, αξιοπρεπής και πλήρως λειτουργική η ελληνική προεδρία»
Αναφερόμενος στο κλίμα μέσα στο οποίο η Ελλάδα θα κληθεί να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ το α' εξάμηνο του 2014, ο κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά καταγράφονται τόσο υψηλά ποσοστά ευρωσκεπτικισμού στους κόλπους της ΕΕ και τόνισε την προσπάθεια που θα καταβάλει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή όχι μιας «ελληνικής», αλλά μιας «ευρωπαϊκής» προεδρίας που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την ευρωπαϊκή ιδέα και θα προσπαθήσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών.
Για την ελληνική πραγματικότητα, ο κ. Κούρκουλας σημείωσε ότι η χώρα μας διανύει τον έκτο χρόνο ύφεσης, αλλά παρόλα αυτά, όπως υποστήριξε, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια για ανάκαμψη. Επίσης, κατέστησε σαφές ότι παρά την κρίση η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα».
Παράλληλα, ο κ. Κούρκουλας ανέφερε ότι η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας συνιστά ένα πρόσθετο παράγοντα που ορίζει το πλαίσιο της προεδρίας αυτής και πρόσθεσε ότι «η ελληνική προεδρία θα είναι λιτή, αξιοπρεπής και πλήρως λειτουργική».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Super κοριοί των Αμερικανών στην ταράτσα της πρεσβείας στην Αθήνα

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Ό,τι υπάρχουν οι κοριοί είναι δεδομένο για όλους. Τώρα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις φαίνεται ότι αποκαλύπτεται και το που είναι. Η φωτογραφία από την ταράτσα της πρεσβείας των ΗΠΑ δείχνει ένα κατασκεύασμα που ταιριάζει “γάντι” στην περιγραφή για τα μηχανήματα παρακολούθησης των ΑμερικανώνΣύμφωνα με την περιγραφή τα μηχανήματα παρακολούθησης τοποθετούνται στους υψηλότερους ορόφους ή στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτονται από πάνελ και ειδικές κατασκευές που τα “καμουφλάρουν”. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα” η κατασκευή στην ταράτσα της πρεσβείας στην Αθήνα παραπέμπει σε τέτοια κατασκευή Όπως μάλιστα αποκαλύπτεται η παρουσία τέτοιων μηχανημάτων στην Αθήνα είναι αναβαθμισμένη.Από τις 80 εγκαταστάσεις παγκοσμίως οι 19 είναι σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από αυτές σε τρεις μόνο, σε Μόσχα, Βιέννη και Αθήνα ο εξοπλισμός είναι και τηλεχειριζόμενος, δεν απαιτεί δηλαδή παρουσία προσωπικού, ο έλεγχος γίνεται από μακρυά.Η κατασκευή λοιπόν στην ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στην πλευρά της οδού Κόκκαλη, παραπέμπει σε κατασκευή για παρακολουθήσεις απόπράκτορες της CIA και της NSA.

Το ποιοι είναι οι στόχοι των παρακολουθήσεων στην Αθήνα από τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι στη Γερμανία παρακολουθούνταν ως και η Άγκελα Μέρκελ, μάλλον δεν χρειάζεται να τεθεί ως ερώτημα...

Σχολικό βιβλίο θέτει ζήτημα καταπίεσης των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα!

... Καταπίεση Μειονοτήτων
Κυριάκου Κοτσολάκου, Καθηγητή Φιλολόγου
Οι φιλόλογοι πού διδάσκουν στο Γυμνάσιο, έχοντας δοκιμάσει πια στην πράξη τανέα σχολικά βιβλία, μπορούν να υποστηρίξουν με βεβαιότητα και τεκμηριωμένα ότι τα βιβλία αυτά είναι προβληματικά, για να χρησιμοποιήσω έναν επιεική χαρακτηρισμό. Υποτίθεται ότι επρόκειτο να φέρουν ένα νέο πνεύμα στην εκπαίδευση, όπως διεκήρυττε η προηγούμενη κυβέρνηση (προ του 2004), για να υλοποιηθούν τελικά τη φετινή σχολική χρονιά. Το πρόβλημα των νέων βιβλίων είναι διττό:
α'. Παιδαγωγικό - εκπαιδευτικό: Χαρακτηρίζονται από ασάφειες, ελλείψεις, προχειρότητα, συμπύκνωση ύλης, παιδαριώδη λάθη. Οι μαθητές έχουν στα χέρια τους βιβλία πού μοιάζουν -σε μια πρώτη ματιά-πιο ελκυστικά από τα προηγούμενα, η καθημερινή όμως χρήση τους στην τάξη έχει απογοητευτικά αποτελέσματα.
β'. Ιδεολογικό: Υπάρχει μια ενιαία ιδεολογική γραμμή πού διαπερνά όλα τα βιβλία από την Α' Δημοτικού ως τη Γ' Γυμνασίου: η αποδυνάμωση των εννοιών «Ελληνισμός» και «Ορθοδοξία» και κυρίως η υποβάθμιση της αξίας πού περιέχει η συνύπαρξη των δύο αυτών εννοιών. Είναι επίσης ολοφάνερη η προσπάθεια να σβηστεί σιγά - σιγά μέσω των νέων βιβλίων η μνήμη των συμφορών πού υπέστη ο Ελληνισμός από τους Τούρκους. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις οπού τα θύματα μετατρέπονται σε θύτες!
Μέσα στα πλαίσια αυτά αναφέρω ένα εξωφρενικό γεγονός: ούτε λίγο ούτε πολύ, στο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ' Γυμνασίου τίθεται ζήτημα καταπίεσης των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα! Για του λόγου το αληθές παραπέμπω στη σελίδα 116 του σχολικού βιβλίου, όπου διαβάζουμε: «Όταν η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι καταγγέλλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, γράφουμε την είδηση στην πρώτη σελίδα. Όταν οι ίδιες οργανώσεις διαμαρτύρονται για καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Σλαβόφωνων ή των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι ανθελληνικές και πληρωμένες από ξένα κέντρα. Ουσιαστικά μας ενοχλεί η ανεξαρτησία τους: θα τις θέλαμε με το μέρος μας (όπως και όλες τις άλλες εξουσίες) και ξεχνάμε ότι αυτό θα καταργούσε αυτόματα το διεθνές τους κύρος.» (Οι υπογραμμίσεις δικές μου).
Πρόκειται για απόσπασμα από κείμενο πού περιέχεται στην 6η ενότητα του βιβλίου με θέμα: «Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών άξιων». Το έγραψε ο Νίκος Δήμου και αναφέρεται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το κείμενο είναι γενικά καλό: δόκιμος συγγραφέας, σωστά ελληνικά, οι μαθητές κατατοπίζονται στο θέμα. Ακριβώς όμως επειδή είναι καλό κείμενο, καθίσταται και πιο επικίνδυνο, καθώς μάλιστα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες μαθητές της Γ' Γυμνασίου, πού βρίσκονται σε μια ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους κι αρχίζουν να διαμορφώνουν τις απόψεις τους για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.
Στο κείμενο, λοιπόν, αναφέρεται καθαρά ότι υπάρχει ένα γεγονός: η καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Σλαβόφωνων και των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα. Γι' αυτό διαμαρτύρονται, γράφει ο συντάκτης του κειμένου, οι οργανώσεις, πού είναι οργανώσεις κύρους, αρά δε λένε ό,τι τους κατέβει.
Δημιουργείται έτσι το πρόβλημα: Τί θα διδάξει ο καθηγητής; Γιατί το βιβλίο έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις της ελληνικής πολιτείας. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα δεν δέχεται βέβαια ότι υπάρχει καταπίεση των μειονοτήτων αυτών και ιδιαίτερα των Μουσουλμάνων, πού αποτελούν έναν ευαίσθητο τομέα... Όποτε: ή το βιβλίο κάνει λάθος, ή το ελληνικό κράτος. (Η αντίφαση γίνεται μάλιστα ειρωνεία, αφού το βιβλίο διακινείται από το ελληνικό κράτος!) Άν κάνει λάθος το βιβλίο, αναρωτιέται κανείς γιατί περιέχονται σφάλματα, και μάλιστα τέτοιου είδους, πού δημιουργούν πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Άν πάλι κάνει λάθος το ελληνικό κράτος, πρέπει να επανορθώσει, και το Υπουργείο Εξωτερικών να παραδεχτεί αυτά πού υποστηρίζει το βιβλίο, το όποιο διανέμεται από το Υπουργείο Παιδείας.
Σε κάθε περίπτωση, το Τουρκικό κράτος διαθέτει ένα ισχυρό τεκμήριο, για να στηρίξει την καταγγελία της καταπίεσης των Μουσουλμάνων: το ίδιο το σχολικό εγχειρίδιο...
Από το περιοδικό «Κοινωνία» της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, τεύχος 2, Απρίλιος – Ιούνιος 2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ...

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
δεν υπάρχει σωτηρία για μία χώρα στην οποία καταναλώνονται χιλιάδες εργατοώρες και χύνονται τόνοι ηλεκτρονικού κυρίως μελανιού, λόγω της αντιπαράθεσης γύρω από μία... 
παρέλαση!...
Ποιος θα παρελάσει, ποιος δε θα παρελάσει, θα έχουμε άρματα ή δε θα έχουμε, θα κρατήσει τη σημαία ή όχι ο Αλβανός μαθητής, ποιος θα προσκληθεί και ποιος όχι, που θα καθίσουν οι επίσημοι κι άλλα τέτοια ''σοβαρότατα'' ζητήματα απασχολούν την πολιτεία και τα μέσα ενημέρωσης, σε μία χώρα που καταρρέει από στιγμή σε στιγμή..!
Δεν υπάρχει σωτηρία για μία χώρα που γιορτάζει το 'ΟΧΙ' που είπε η Ελληνική κυβέρνηση στους Γερμανούς κατακτητές πριν 70 χρόνια, ενώ στέλνει στην κυβέρνηση αυτούς που λένε 'ΝΑΙ' στους Γερμανούς κατακτητές σήμερα.
Δεν υπάρχει σωτηρία για μία χώρα που παραμένει τόσο σφιχτά προσκολλημένη στο παρελθόν της, ενώ δε σχεδιάζεται τίποτα νέο κι ελπιδοφόρο για το μέλλον της.
Tόσο απλά κι εύχομαι ο Θεός να μας λυπηθεί.
Ευχαριστώ...

Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας

Γιορτάζουμε αύριο μια μεγάλη στιγμή του Έθνους. Σε μια στιγμή πολύ δύσκολη. Με την εθνική μας αυτοπεποίθηση να έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα.
Ίσως τελικά αυτοί που μπορούν να εξακολουθούν να βλέπουν καθαρά ,πιο καθαρά από εμάς που ζούμε σ΄ αυτό τον ευλογημένο αλλά και ταυτόχρονα ταλαιπωρημένο τόπο να είναι οι μετανάστες μας. Τα εκατομμύρια Ελλήνων που βρίσκονται παντού στον πλανήτη μεγαλουργώντας,δημιουργώντας, ζώντας με αξιοπρέπεια έχοντας νοιώσει την μοναξιά της ξενιτειάς και τον ρατσισμό που κάποιοι συμπατριώτες μας εδώ στην Ελλάδα πήγαν να κάνουν "νόμο". Το συγκλονιστικό βίντεο Ελλήνων μεταναστών, «What it means to be Greek», δίνει την απάντηση σε όλο τον κόσμο και ειδικά σε μας που πάμε να το ξεχάσουμε τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ...

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Πρόταση για τη σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει να αξιολογήσει τις επιλογές της τρόικας στις χώρες που μαστίζονται από την κρίση θα εξετάσει ...
το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το θέμα συζητήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Στρασβούργο στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών και αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στη διάσκεψη των προέδρων κατά την επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας στα μέσα Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρεται στο σχέδιο έκθεσης που τέθηκε προς συζήτηση η επιτροπή αξιολόγησης θα καλείται να κρίνει τη δράση της τρόικας σε τέσσερις χώρες της κρίσης και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.
Σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, εφόσον η πρόταση εγκριθεί υπό αξιολόγηση θα τεθούν η μεθοδολογία της τρόικας κατά τη συγκέντρωση στοιχείων, τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις της αλλά και το κατά πόσο υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεων της. Για τον σκοπό αυτό προτείνονται ακροάσεις και συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων και με νυν ή πρώην υπουργούς στις χώρες αυτές.
Η πρόταση αυτή φαίνεται να συγκεντρώνει την υποστήριξη Σοσιαλιστών, Πρασίνων αλλά και κάποιων από τους βρετανούς συντηρητικούς.
Εάν τελικά εγκριθεί, η έκθεση των αξιολογητών αναμένεται να κοινοποιηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το αργότερο τον Απρίλιο του 2014.
Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για απόδοση νομικών ευθυνών, θα ήταν ωστόσο η πρώτη φορά που ευρωπαϊκό όργανο αξιολογεί τους ίδιους τους αξιολογητές και μάλιστα σε δημόσια συζήτηση.
Πηγή: Deutsche Welle

ΥΨΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ

ΜΗΝ ΛΥΓΙΖΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ! ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο κ. Δένδιας στοχοποίησε την ελληνική σημαία δίνοντας εντολές να συλλαμβάνονται όσοι έφεραν το εθνόσημο στο πέτο ή όσοι είχαν υψωμένες σημαίες στα μπαλκόνια τους. Έψαχνε να βρεισχέσεις της ελληνικής σημαίας με ...εγκληματικές οργανώσεις!
Αυτά τα πολιτικά σκύβαλα μην σας φοβίζουν. Ας υψώσουμε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια μας. Η Ελλάδα είναι μία και όλη ζηλεύουν και την Πατρίδα μας και τους Έλληνες. Γι' αυτό στοχοποιούν την ελληνική σημαία βάζοντας τους εντολοδόζους τους να κυνηγούν το εθνικό μας σύμβολο και να επιδιώκουν να αλώσουν οτιδήποτε ελληνικό!

Ας το καταλάβουμε ότι οφείλουμε στα παιδιά μας, την τόσο πληγωμένη αυτή γενιά, να αγωνιστούμε και να τους παραδώσουμε έναν τόπο καλύτερο. Το οφείλουμε και στην Ιστορία μας και στα αίμα των ηρωικών προγόνων μας. Οι Έλληνες είναι πατριώτες και ψυχωμένοι. Δεν επιτρέπεται να λυγίζουν στην Σκύλλα την Μέρκελ, τον νεοναζιστή Σόϊμπλε, στους διεθνείς τοκογλύφους και στους εδώ πολιτικούς δοσίλογους. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ αγαπάμε την Πατρίδα μας γι' αυτό και υψώνουμε τις ελληνικές σημαίες στο μπαλκόνι μας!!!

ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Καταθέσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ «θυσιάστηκαν» το τελευταίο δίμηνο για την κάλυψη φορολογικών κυρίως υποχρεώσεων, ακολουθώντας μια τάση που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες...
Με δεδομένη τη σταθερά αυξητική πορεία των απαιτήσεων από πλευράς του δημοσίου, οι τράπεζες δέχονται έντονο «ανταγωνισμό».
Οι αποταμιεύσεις αποτελούν βασικό μέσο για την αναπλήρωση του μειωμένου εισοδήματος και κατευθύνονται σε κάλυψη καθημερινών αναγκών και κυρίως φορολογικών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να «ροκανίζεται» η καταθετική βάση, η οποία με κόπο αποκαταστάθηκε μετά τους μακροοικονομικούς κλυδωνισμούς.
Για τον μήνα Σεπτέμβριο, εκτιμάται ότι η μείωση των καταθέσεων κινήθηκε κάτω από το 1 δισ.ευρώ - τραπεζικές πηγές υπολογίζουν ότι οι εκροές ήταν της τάξης των 800 εκ.ευρώ και προήλθαν κυρίως από καταθέσεις ιδιωτών ενώ και στη διάρκεια του Οκτωβρίου που ξεκίνησε πάντως καλύτερα, καταγράφεται επίσης ανάλογη τάση μείωσης.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΚΛΟΠΩΝ...

...ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ...
Σπάνε το όριο των 100 εκατ. ευρώ οι απώλειες των σούπερ μάρκετ εξαιτίας των κλοπών στις ταχυκίνητες κατηγορίες προϊόντων, με τη πλειονότητα ωστόσο ...
των "απολεσθέντων" να προορίζονται για μεταπώληση και όχι για κατανάλωση.
Όπως αναφέρουν στην "Ν" στελέχη των αλυσίδων σούπερ μάρκετ "το φαινόμενο των εσωτερικών κλοπών έχει ενταθεί τη τελευταία πενταετία, διατηρώντας αυξητική τάση, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τα επώδυνα μέτρα που έχουν οδηγήσει στη συρρίκνωση των εισοδημάτων".
Σύμφωνα τις εκτιμήσεις της αγοράς ο ρυθμός αύξησης των κλοπών τη περίοδο 2012-2013 κυμαίνεται στο 10%, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό που καταγράφηκε περίοδο 2009-2011, όταν σύμφωνα με σχετική μελέτη της ECR οι κλοπές ανέρχονταν στο 0,81% των συνολικών πωλήσεων, ήτοι στα 95 εκατ. ευρώ. Σήμερα, το κόστος των κλοπών εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Την διαδικασία βεβαίωσης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος οφειλετών που περιλαμβάνουν και κατασχέσεις προβλέπει απόφαση του... 
υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται ρητά ότι, μερική εξόφληση της οφειλής χωρίς υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης δεν αναστέλλει τη διαδικασία λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Α. Διαβίβαση της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

1. Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί διαβιβάζουν την Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής που εκδίδουν στο ΚΕΑΟ, εντός μηνός από τη σύνταξή της.

2. Η διαβίβαση των Πράξεων από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο ΚΕΑΟ γίνεται αυτοματοποιημένα, μέσω μηχανογραφικής εφαρμογής.

3. Οι Πράξεις διαβιβάζονται μεμονωμένα σε πραγματικό χρόνο μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας (web service), ή γίνεται ομαδοποίησή τους και αποστέλλονται συγκεντρωτικά μέσω ηλεκτρονικού αρχείου.

4. Οι τεχνικές προδιαγραφές της ηλεκτρονικής αποστολής καθορίζονται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΚΕΑΟ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των ασφαλιστικών οργανισμών και την ΗΔΙΚΑ.

5. Στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται τα στοιχεία που περιλαμβάνει η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής.

6. Οι Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής ταξινομούνται ανά ασφαλιστικό οργανισμό και ανά κατηγορία, ανάλογα με το είδος της οφειλής. Σε κάθε ασφαλιστικό οργανισμό και σε κάθε κατηγορία δίνεται διακριτό χαρακτηριστικό.

7. Κατά την παραλαβή της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής γίνεται έλεγχος πληρότητας, ορθότητας και συνέπειας στοιχείων από το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΑΟ. Σε περίπτωση που τα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί είναι ελλιπή ή λανθασμένα, ώστε να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση του οφειλέτη, ενημερώνεται άμεσα ο ασφαλιστικός οργανισμός, και η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής τίθεται σε εκκρεμότητα μέχρι την αποστολή των αναγκαίων στοιχείων από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Β. Εγγραφή Οφειλής στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

1. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΑΟ και την παραλαβή της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής, αποδίδεται, με ηλεκτρονικό τρόπο, μοναδικός αριθμός ΚΕΑΟ.

Η απόδοση του μοναδικού αριθμού ΚΕΑΟ γίνεται με σειριακό τρόπο ανά ημερολογιακό έτος.

2. Κατά την πρώτη εφαρμογή, οι Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής που διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο ΚΕΑΟ, και για τις οποίες έχει συνταχθεί ή εκδοθεί χρηματικός κατάλογος από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, δεν θα λάβουν μοναδικό αριθμό ΚΕΑΟ.

Ο αριθμός βεβαίωσης που έχουν λάβει στον ασφαλιστικό οργανισμό θεωρείται οιονεί μοναδικός αριθμός ΚΕΑΟ.

Οι Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής που διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο ΚΕΑΟ, και για τις οποίες δεν έχει συνταχθεί ή εκδοθεί χρηματικός κατάλογος από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς λαμβάνουν μοναδικό αριθμό ΚΕΑΟ.

Ως ημερομηνία έναρξης παραγραφής των οφειλών στις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνεται η ημερομηνία που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις των ασφαλιστικών οργανισμών.

3. Με την απόδοση μοναδικού αριθμού ΚΕΑΟ στην Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής, αυτή καθίσταται νόμιμος εκτελεστός τίτλος, και εγγράφεται ηλεκτρονικά στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του ΚΕΑΟ.

Το ΚΕΑΟ επιδιώκει την είσπραξη της οφειλής, ενώ το ποσό που εισπράττεται αποτελεί έσοδο των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών.

Ταυτόχρονα ενημερώνεται το Ηλεκτρονικό Μητρώο Οφειλετών στο οποίο καταχωρούνται τα στοιχεία του οφειλέτη και της οφειλής.

Στους οφειλέτες αποδίδεται Αριθμός Μητρώου Οφειλέτη ΚΕΑΟ, και ο αριθμός μητρώου του οφειλέτη στον ασφαλιστικό οργανισμό καταχωρείται ως στοιχείο στο λογαριασμό του οφειλέτη που τηρείται στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Οφειλετών του ΚΕΑΟ.

4. Μετά την εγγραφή στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων, παύει κάθε αρμοδιότητα είσπραξης, ρύθμισης ή λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των ασφαλιστικών οργανισμών για τις οφειλές που διαβιβάστηκαν στο ΚΕΑΟ.

5. Στο ΚΕΑΟ διαβιβάζεται άμεσα κάθε Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής που συντάσσεται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ανεξαρτήτως ποσού, εφόσον αφορά οφειλέτη για τον οποίο υπάρχει οφειλή σε εκκρεμότητα ή σε ρύθμιση στο ΚΕΑΟ, η οποία αφορά τον ασφαλιστικό οργανισμό που συντάσσει την Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής.

6. Η διαδικασία, όπως περιγράφεται στο παρόν Κεφάλαιο, ολοκληρώνεται εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από τη διαβίβαση της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο ΚΕΑΟ.

Γ. Διαχωρισμός Οφειλών σε άμεσα και μη εισπράξιμες - Ενημέρωση Οφειλέτη - Είσπραξη Οφειλής

1. Μετά την εγγραφή της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του ΚΕΑΟ, οι οφειλές διαχωρίζονται από το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΑΟ σε άμεσα εισπράξιμες και μη, βάσει κριτηρίων που καθορίζονται από την Διεύθυνση Ανάλυσης και Αξιολόγησης Κινδύνου του ΚΕΑΟ.

2. Οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ δίνουν προτεραιότητα στις οφειλές που χαρακτηρίζονται σύμφωνα με τα ανωτέρω ως άμεσα εισπράξιμες, και προχωρούν στην ενημέρωση του οφειλέτη για την ύπαρξη της οφειλής, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών.

3. Ο οφειλέτης ενημερώνεται από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ για το σύνολο της οφειλής του με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τρόπους:

i) Μέσω τηλεφωνικού κέντρου (call center).

ii) Μέσω μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (sms).

iii) Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

iv) Μέσω του διαδικτυακού ηλεκτρονικού λογαριασμού του ΚΕΑΟ, κατόπιν πιστοποίησης.

v) Μέσω γραπτής ειδοποίησης που αποστέλλεται στην επαγγελματική του διεύθυνση ή στη διεύθυνση κατοικίας του.

Με τις παραπάνω ειδοποιήσεις, ο οφειλέτης καλείται να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο της οφειλής του άμεσα, εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών από τη λήψη της ειδοποίησης, με την υπενθύμιση ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του θα ακολουθήσει η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ - Ν.Δ. 356/1974).

4. Ο οφειλέτης μπορεί να εξοφλήσει το σύνολο ή μέρος της οφειλής του (κεφάλαιο και τυχόν προσαυξήσεις), ή να υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, εφόσον υφίσταται δυνατότητα ρύθμισης για το είδος της οφειλής.

Μερική εξόφληση της οφειλής χωρίς υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης δεν αναστέλλει τη διαδικασία λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Η οφειλή αναπροσαρμόζεται στο τρέχον ασφάλιστρο και μετά την έκδοση της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής και την απόδοση μοναδικού αριθμού ΚΕΑΟ, για τις περιπτώσεις που προβλέπεται από τις διατάξεις των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών.

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών σε περισσότερους του ενός ασφαλιστικούς οργανισμούς, η εξόφληση ή η ρύθμιση οφειλών γίνεται ανά ασφαλιστικό οργανισμό. Ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο των οφειλών του προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ή να επιλέξει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο των οφειλών του προς έναν ασφαλιστικό οργανισμό, αφήνοντας σε εκκρεμότητα τις οφειλές προς τους λοιπούς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Αρμόδια υπηρεσία για την υπαγωγή του οφειλέτη σε καθεστώς ρύθμισης είναι η περιφερειακή υπηρεσία του ΚΕΑΟ στην οποία βρίσκεται η έδρα ή η μόνιμη κατοικία του οφειλέτη, για το σύνολο των οφειλών ανά την επικράτεια προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς που εντάσσονται στο ΚΕΑΟ και αφορούν τον ίδιο οφειλέτη. Οι ανωτέρω υπηρεσίες ελέγχουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης και εκδίδουν τις σχετικές αποφάσεις.

''ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ''...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτίμησε την Πέμπτη - μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις ...
των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Ευρώπη - ότι έχει έλθει η ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλήσει με μια φωνή, «ισχυρή και ενιαία», στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για το θέμα.
«Η προστασία των δεδομένων πρέπει να εφαρμόζεται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πολιτών, όπως και στο κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ», ανέφερε χαρακτηριστικά η ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Βίβιαν Ρέντινγκ, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της.
«Τώρα πρέπει να δράσουμε και όχι απλώς να κάνουμε δηλώσεις στην σύνοδο κορυφής», τόνισε, αναφερόμενη σε σχέδιο νόμου για την προστασία των δεδομένων το οποίο έχει μπλοκαριστεί λόγω των διαφορών απόψεων μεταξύ των κρατών - μελών.
Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου «θα επιτρέψει στην ΕΕ να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ» και «να αποκτήσει μια φωνή ισχυρή και ενιαία», πρόσθεσε η κ. Ρέντινγκ.
«Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την ευκαιρία να δείξουν ότι η μεταρρύθμιση που αφορά την προστασία των δεδομένων μπορεί να υιοθετηθεί έως την άνοιξη του 2014. Θα πρόκειται για μια διακήρυξη ανεξαρτησίας εκ μέρους της Ευρώπης διότι θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει με αξιόπιστο τρόπο τις Ηνωμένες Πολιτείες και να διαπραγματευθεί ισότιμα», ανέφερε ακόμη.
«Μόνο αν είμαστε ενωμένοι είμαστε αξιόπιστοι», επέμεινε η κ. Ρέντινγκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Ελάχιστες είναι οι απαλλαγές από τον νέο φόρο, οι οποίες θα χορηγούνται υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Ειδικότερα για τα φυσικά πρόσωπα χορηγείται έκπτωση 50% επί του συνολικού βεβαιωθέντος φόρου σε...

περιπτώσεις διαπιστωμένης οικονομικής αδυναμίας πληρωμής του. Η έκπτωση χορηγείται σε ετήσια βάση, ενώ θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα εξής κριτήρια:
Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε προστατευόμενο μέλος.
Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων και των γηπέδων στην ιδιοκτησία των μελών του νοικοκυριού (λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας) δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. προκειμένου για κτίσματα, τα 500 τ.μ. προκειμένου για οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμού και τα 6.000 τ.μ., προκειμένου για αγροτεμάχια εκτός σχεδίου.
Τα μέλη του νοικοκυριού δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το υπουργείο Οικονομικών και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Για τους φορολογουμένους με τρία ή περισσότερα παιδιά χορηγείται απαλλαγή 100% από τον φόρο, εφόσον τηρούνται σωρευτικά τα παραπάνω κριτήρια.
Στις επιχειρήσεις χορηγείται αναστολή πληρωμής του φόρου σε ετήσια βάση και πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα εξής κριτήρια:
Ο συνολικός κύκλος εργασιών του αιτούντος δεν υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του συνολικού φόρου.
Ο συνολικός κύκλος εργασιών έχει παρουσιάσει μείωση άνω του 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
Δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το υπουργείο Οικονομικών και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Τα συστήματά τους ενοποιούν μέσα στο επερχόμενο τριήμερο η Emporiki με την Alpha Bank και αντιστοίχως η Τράπεζα Πειραιώς με τα καταστήματα της πρώην Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα. Από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου έως και τη... 
Δευτέρα 28 Οκτωβρίου μεγάλο μέρος των συστημάτων της πρώην Εμπορικής θα ενοποιηθεί στο νέο περιβάλλον πληροφοριακών συστημάτων της Alpha Bank. Η ενοποίηση αφορά τα συστήματα καταθέσεων, καρτών, ανοιχτών δανείων, τους λογαριασμούς υπεραναλήψεως και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής της πρώην Εμπορικής.
Ετσι, από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου όλοι οι πελάτες της ενιαίας τράπεζας θα πραγματοποιούν τις παραπάνω συναλλαγές στα περισσότερα από τα 1.100 διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης της Alpha Bank. Στη διάρκεια της ενοποίησης θα γίνονται κανονικά αναλήψεις από ΑΤΜ με όλες τις κάρτες εκδόσεως Alpha Bank, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στις λοιπές συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και άλλων εναλλακτικών δικτύων, που όμως θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν. Επίσης, από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνται κανονικά όλες οι συναλλαγές στο περιβάλλον των ενοποιημένων πλέον πληροφοριακών συστημάτων του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στο οποίο εντάσσονται τα καταστήματα της πρώην Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.
Η ενοποίηση των δικτύων ξεκινάει στις 25 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Οκτωβρίου. Σε όλο το διάστημα της ενοποίησης η εξυπηρέτηση των πελατών θα διενεργείται κανονικά από τα ΑΤΜ του ομίλου.

ΔΙΑΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ...

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Σε διάβημα προς την Τουρκία σχετικά με NAVTEX (ναυτική οδηγία) για την δραστηριότητα υδρογραφικού πλοίου προέβη η ελληνική πλευρά, καθώς στην εν λόγω οδηγία εμφανίζονται συντεταγμένες οι οποίες δεν είναι αυτές που θα έπρεπε...

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, η Τουρκία έχει διαβεβαιώσει ότι η όποια έρευνα, αν γίνει, θα είναι επιστημονική και θα αφορά στα τουρκικά και στα διεθνή ύδατα.
Μ. Ιατρίδη: Η απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας έχει αποθρασύνει τους Τούρκους
Για συστηματική απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, η οποία έχει αποθρασύνει την Τουρκία, έκανε λόγο η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι η συστηματική απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχει αποθρασύνει του Τούρκους. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία με τα μέτρα που λαμβάνονται καθίσταται δύσκολη έως και αδύνατη η παραμονή των νησιωτών στον τόπο τους, στα ακριτικά νησιά μας» δήλωσε.
«Ας αντιληφθούν επιτέλους, ότι εθνική πολιτική και στρατηγική μπορεί να υλοποιηθεί αποτελεσματικά και αποφασιστικά μόνο όταν υπάρχουν έλληνες πολίτες, ακρίτες νησιώτες για να την εγγυηθούν και να την διασφαλίσουν. Αλλιώς, οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις δεν είναι παρά ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο» κατέληξε η κα Ιατρίδη.
Πηγή : naftemporiki.gr

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΕΣ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ 24 ΕΚΑΤ. ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2021...

Απόλυτα επιτεύξιμες είναι οι αφίξεις 24 εκατομμυρίων τουριστών έως το 2021, σύμφωνα με τη μελέτη της McKinsey, «Ελλάδα, 10 Χρόνια Μπροστά», που ...
παρουσιάστηκε στο 12ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, «στόχος του σχεδιασμού αλλά και της εφαρμογής του πλάνου είναι το 2021 ο τουρισμός να ξεπεράσει τα 24 εκατομμύρια ετήσιες αφίξεις, με κατά κεφαλήν δαπάνη περίπου 800 ευρώ. Δηλαδή, να παράγει ετησίως άμεσα έσοδα 18- 19 δισ. ευρώ και συνολικά 48- 50 δισ. ευρώ, έναντι 32 δισ. ευρώ το 2012, άρα επιπλέον 9 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας. Τότε, συνολικά 1 εκατομμύριο θα εργάζονται, άμεσα και έμμεσα, στον τουρισμό, έναντι 680.000, σήμερα».
Ο διαχειριστικός διευθυντής της McKinsey, Γιώργος Τσόπελας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, για να επιτύχει αυτά τα νούμερα, θα πρέπει να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, σε υποδομές, ξενοδοχεία, μαρίνες κλπ. Εστιάζοντας στις ξενοδοχειακές κλίνες υπογραμμίστηκε ότι, αν θέλουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, θα πρέπει οι 770.000 κλίνες που τώρα διαθέτει η χώρα να φτάσουν τις 900.000.
Η μελέτη επικεντρώνεται σε έξι κεντρικούς άξονες στους οποίους θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να εστιάσει. Πρόκειται για έξι μορφές τουρισμού («Sun and Beach», «Συνεδριακός Τουρισμός», «City Break», «Πολιτιστικός Τουρισμός», «Ναυτικός Τουρισμός» και «Ιατρικό Τουρισμό») που θα πρέπει να αναπτυχθούν με τον τρόπο που υποδεικνύει η έρευνα.
Αναφορικά με το προϊόν «Sun and Beach» έγινε λόγος, μεταξύ άλλων, για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, για τον συνεδριακό τουρισμό επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να προωθηθούν οι υπάρχουσες συνεδριακές υποδομές, για τις ολιγοήμερες διακοπές («City Break»), απαραίτητες είναι οι εκδηλώσεις, πολιτιστικές κλπ, για τον πολιτιστικό τουρισμό χρειάζεται περαιτέρω αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, για τον ναυτικό τουρισμό η Ελλάδα τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνει χώρα εκκίνησης της κρουαζιέρας, ενώ, τέλος, σε ό,τι αφορά τον ιατρικό τουρισμό τονίστηκε ότι θα πρέπει γίνει ξεχωριστό προϊόν.
«Με ιδιαίτερη χαρά παραδίδουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο, ελληνικό, στρατηγικό, και εμπεριστατωμένο σχέδιο, έναν οδικό χάρτη υλοποίησης για τον ελληνικό τουρισμό, χωρίς κομματικά χρώματα και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα δεδομένα και τις προοπτικές του, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΕΡΕΥΝΑ: Τα επικίνδυνα πλαστά χρεόγραφα των 600 δις

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη και αποκαλυπτική έρευνα από τους :
-Γιώργο Γιαβή, ιδρυτικό στέλεχος της END
-Θεόδωρο Καρυώτη, ιδρυτικό στέλεχος της END
-Ελευθέριο Ρήνο, ιατρό
-Γιώργο Γιαλτουρίδη, επιχειρηματία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ:
Μέχρι σήμερα, η χρήση πλαστών και παράνομων συναλλαγματικών εμφανιζόταν κυρίως σε τριτοκοσμικές χώρες. Η οικονομική κρίση όμως δεν έρχεται μόνη. Πρόσφατα η χώρα μας έγινε αποδέκτης μιας τέτοιας προσπάθειας, από έναν αμφιλεγόμενο “επενδυτή” από την Πάτρα, τον κ. Αρτέμιο Σώρρα, ο οποίος πλαισιώνεται από μια ομάδα ομογενών επιχειρηματιών και επιστημόνων, που ωστόσο διαρκώς μικραίνει. Στις 18 Νοεμβρίου 2010, ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έστειλε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα στον κ. Γιώργο Γιαβή, ιδρυτικό στέλεχος της οργάνωσης END - End National Debt που ωστόσο διαχώρισε τη θέση του και υπέβαλε την παραίτηση του, όταν συνειδητοποίησε την πραγματικότητα. Ακολουθούν σημαντικά αποσπάσματα από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε ο κ. Σώρρας:
Απο: COMMERCIAL GATE S.A
Προς: Γιώργος Γιαβής
Στάλθηκε: 11:48 μ.μ. Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010
Θεμα: Fw: IBOEs ενημερωση us bonds
 το ολικο ποσο ειναι περιπου 2.980.000.000.000 δολλαρια με ληξη 2014 μαζι με ολα τα συμβολαια και ολα τα εξιδικευμενα εγγραφα που τα συνοδεβουν και το ιστορικο τους απο το υπουργειο οικονομικων της αμερικης...
 ...εχω την αμεση δυνατοτητα να πεισω τον δικαιουχο των πιο πανω ομολογων και να τα καταθεσει στον υπαρχοντα τραστι λογαριασμο μου η σε αλλον τραστι που θα του υποδειξω...
 ...η αρχικη συμφωνια μας που καθομαστε στο τραπεζι ειναι το μισο ποσο θα το διαχειριστω εγω οπως θελω και οπου θελω χωρις καμια υποχρεωση απεναντι του...
 ...το υπολοιπο η μονη δεσμευση και υποχρεωση που θα εχω απεναντι του θα ειναι εφοσον βαλουμε ολο το ποσο στον δικο μας τραστι λογαριασμο ισως πρεπει να ανοιχτει και ενας προβαηντερ λογαριασμος για να διαιρει να παραλαμβανει να δεχετε να ακυρωνει και να κανει συναλαγες…
 ...αλλα σε τακτα διαστηματα και εφοσον το επιτρεπουν οι συγκιριες σε ποσα που εμεις θα εγκρινουμε κατοπιν συνενοησης με την τραπεζα μας θα στελνουμε το μεριδιο του τα ομολογα δηλαδη πχ 500.000.000 σε δικια του πλεον τραπεζα…
 ...εχουμε την δυνατοτητα πλεον με μια τοσο καλη εγγυηση οπως τα αμερικανικα εγγραφα οπου φενομαστε δικαιουχοι να δανειστουμε απο τις αγορες εως το 14 που ληγουν…
 ...αλλα παντα πρεπει να κινουνται στις γραμμες που θα εχω σχεδιασει η θα αυτοσχεδιαζω η θα διορθωνω η θα ασκω βετο η οτιδηποτε.
Σε αυτό το email ο κ. Σώρρας είχε επισυνάψει φωτογραφία του συγκεκριμένου International Bill of Exchange (IBOE) που είχε στην κατοχή του:
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Ο εκδότης και υπογράφων του χρεογράφου είναι ο Stephen Louis Wozny, πρώην δικηγόρος και κάτοικος της πολιτείας της Washington των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόλις το 2003 ο S.L. Wozny διαγράφηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο της Washington, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας και η απόφαση φιλοξενείται στον επίσημο δικτυακό τόπο του συλλόγου
. Η απόφαση αυτή βασίστηκε στη συμπεριφορά του κ. Wozny κατά τα έτη 2001 και 2002, όπου καταδείχθηκε η ανικανότητα του να ασκεί δικηγορία..
Το παραπάνω χρεόγραφο, που στάλθηκε από τον κ. Σώρρα, ήταν το υπ. αριθμόν 2009-0500-SLW-0010-0216, και σε αυτό αναφέρεται ως Δικαιούχος η υπεράκτια εταιρεία Red Panther Limited, με έδρα στη νήσο Σεϊχέλες, ως Αποδέκτης ο ίδιος ο κ. Wozny και ως Εγγυητής του χρεογράφου ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Τα ίδια ονόματα Stephen Louis Wozny και Red Panther Limited τα δημοσιοποίησαν επίσης οι Σώρρας και η ομάδα του σε εκπομπή του κ. Μπεξή στο Κανάλι 9. Παρακάτω είναι το link από το στιγμιότυπο οθόνης, όπου φαίνονται οι αριθμοί των χρεογράφων:
Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

Κατόπιν γραπτής αίτησης στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μετριασμών Κινδύνων και Ερευνών (Risk Mitigation and Investigations Section), σχετικά με την γνησιότητα του συγκεκριμένου χρεογράφου και συνοδευόμενη με φωτογραφία του χρεογράφου, λάβαμε την ακόλουθη γραπτή απάντηση:

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Έδαφος της Καλύμνου δέσμευσαν οι Τούρκοι για έρευνες!

Για πρώτη φορά η Τουρκία φτάνει μέχρι του σημείου να δεσμεύσει περιοχή που φτάνει μέχρι τα βράχια της Καλύμνου(!) για έρευνες ερευνητικού-ωκεαναοπγραφικού της σκάφους όπως αποτυπώνεται στο κείμενο της NAVTEX και στους χάρτες τους οποίους κατ΄ αποκλειστικότητα παρουσιάζει το defencenet.gr Το γεγονός της πρωτοφανούς αυτής τουρκικής ενέργειας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία «τρέφεται» ουσιαστικά από τα ελληνικά φοβικά σύνδρομα απέναντι στις προκλήσεις, σύνδρομα τα οποία δεν της επιτρέπουν να απαντήσει σε αυτές ως κυρίαρχο κράτος. Και μόνο το γεγονός ότι η περιοχή που έχει το θράσος να δεσμεύσει φτάνει με τις ακτές της Καλύμνου δείχνει ότι καταστρατηγεί πλήρως κάθε έννοια Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) των 6 .ν.μ. αλλά και αυτής της μέσης γραμμής όπου αυτή εφάπτεται. Μέχρι τώρα η τουρκική επιθετική πολιτική εστιαζόταν μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι δεν αναγνώριζε την ελληνική κυριότητα εξαιτίας του «απροσδιόριστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος» (όπως ψευδώς βέβαια αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ) του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου. Τώρα ξεπερνά και αυτό το όριο και φτάνει μέχρι του σημείου να αμφισβητήσει ευθέως "σκεπάζοντας" τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα των 6ν.μ. φτάνοντας μέχρι την ίδια την Κάλυμνο.
Δείτε την τουρκική NAVTEX της 13ης Οκτωβρίου και το χάρτη των περιοχών που δεσμεύει:
ZCZC IZMIR TURK RADIO ZCZC IA44
190606 UTC OCT 13
IZMIR TURK RADIO
NAVTEX N/W NR:664/13
AEGEAN SEA
SURVEY OPERATION BY TCG CUBUKLU BETWEEN 21-25 OCT 13 INSIDE INTERNATIONAL AND TURKISH TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY
37 25 50 N 027 03 00 E
37 25 50 N 027 13 17 E
37 19 72 N 027 23 12 E
37 09 10 N 027 22 35 E
37 00 00 N 027 15 57 E
37 00 00 N 027 03 00 E
CAUTION ADVISED.
NNNN
Σημειώνεται ότι στις 13 Αυγούστου η Τουρκία είχε δεσμεύσει ανάλογη περιοχή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (διακρίνεται με την κίτρινη γραμμή στον χάρτη):
ZCZC IZMIR TURK RADIO ZCZC IA91
121341 UTC AUG 13
IZMIR TURK RADIO
NAVTEX NW NR:492/13
AEGEAN SEA
SURVEY OPERATION, BY TCG CUBUKLU BETWEEN 13 AUG-04 SEP 13, IN AREA BOUNDED BY;
37 25.50N 027 13.47E
37 25.50N 027 05.83E
37 05.83N 027 05.83E
37 05.83N 027 15.33E
37 09.10N 027 22.35E
37 19.72N 027 23.12E
CAUTION ADVISED
Σε ανάλογες ενέργειες είχε επιδοθεί η Τουρκία και το Μάιο σε άλλες περιοχές όπως μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου αλλά και στο Β. Αιγαίο αλλά τότε δεν είχε δεσμεύσει περιοχές εντός των 6 ν.μ. Τώρα ξεπέρασε και αυτό το όριο παίρνοντας από μόνη της, αλλά και απο την απουσία της οποιαδήποτε ελληνικής αντίδρασης, το δικαίωμα πραγματοποίησης ερευνών μέτρα μόλις από τις ακτές της Καλύμνου,
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι κλιμακώνουν πλέον απροκάλυπτα την πίεσή τους προς την ελληνική πλευρά κάτι που έχει αρχίσει να καταγράφεται από τον περασμένο Αύγουστο με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα συγκεκριμένα ελληνικά εδάφη αλλά και με αποστολές τουρκικών πολεμικών σκαφών στις ακτές της Αττικής. Το πώς θα αντιδράσει το ελληνικό ΥΠΕΞ είναι ένα πολύ καλό ερώτημα καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρξει η παραμικρή ένδειξη για κάτι τέτοιο. Θα απαντήσει ή θα επιχειρήσει να αποσιωπήσει το γεγονός;

defencenet.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog