Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Το δρόμο για τη σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο άνοιξε η κατάθεση Ρουμελιώτη...!!!

SHARE
Το δρόμο για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την οικονομία, άνοιξε η κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη. Ο κ. Ρουμελιώτης κατέθεσε επί πέντε ώρες στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη τι ξέρει για το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελλάδας που συνέταξε το ΔΝΤ.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου είχε πει ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει κι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου το ήξερε. Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει σύγκρουση με τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος εμμέσως τον είχε κατηγορήσει ότι δεν έκανε τίποτε στο ΔΝΤ. Ο κ. Ρουμελιώτης είχε επανέλθει ζητώντας να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός,
αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, «σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα».
Επίσης, ζητούσε από τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει:
1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν,
2) γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και
3) γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. 
Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα.
Στη σημερινή κατάθεσή του ο κ. Ρουμελιώτης ασφαλώς και αναφέρθηκε στον κ. Παπανδρέου, κάτι που σημαίνει ότι η δικογραφία πρέπει να κλείσει και να πάει στη Βουλή για τα περαιτέρω.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: