Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Aντε ..πάμε όλοι Αυστραλία, να μείνουν οι πακιστανοί….. μόνοι τους.

SHARE
Διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας, με δικαίωμα εργασίας, ανακοίνωσε ότι ξεκινά η κυβέρνηση της Αυστραλίας.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν, οι δύο χώρες......διατηρούν άριστες σχέσεις, που στηρίζονται και στην παρουσία πολυάριθμης ομογένειας στην Αυστραλία.
«Η σύναψη μιας διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας, με δικαίωμα εργασίας αναγνωρίζει αυτές τις άρρηκτες σχέσεις και θα ενδυναμώσει τους πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών» τόνισε ο Αυστραλός υπουργός.
Αν επιτευχθεί η συμφωνία, εξήγησε, θα δίνεται η δυνατότητα σε άτομα ηλικίας 18-30 ετών να επισκέπτονται για δώδεκα μήνες την Ελλάδα ή την Αυστραλία, έχοντας το δικαίωμα εργασίας. Ωστόσο σημείωσε, οι διαπραγματεύσεις «θα πάρουν κάποιον χρόνο».
Η Αυστραλία θα πρέπει, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, να βρει άλλους 800.000 εργάτες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανάπτυξης σε τομείς όπως η παροχή υπηρεσιών και η εξορυκτική βιομηχανία, όπου απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό. Σχετική ανάλυση που εκπόνησε αρμόδια υπηρεσία του ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας «προειδοποιεί» την κυβέρνηση Γκίλαρντ ότι το εργασιακό τοπίο της χώρας αναμένεται να αλλάξει δραματικά, με μείωση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία κατά 85.000 και αύξηση του αριθμού των ειδικευμένων εργατών. Η ανάλυση αυτή κοινοποιήθηκε στους εργοδότες, προκειμένου να λάβουν εγκαίρως τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε να εξασφαλίσουν ειδικευμένα εργατικά χέρια.
Σύμφωνα με την ανάλυση των ειδικών του υπουργείου Εργασίας, η ζήτηση για ανειδίκευτους εργάτες αναμένεται να αυξηθεί κατά 10.000, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός τους θα αντιπροσωπεύει το 7% των 800.000 εργατών που θα χρειαστεί η χώρα. Από αυτές τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν την προσεχή πενταετία, 220.000 θα δημιουργηθούν στο Κουίνσλαντ, 190.000 στη Νέα Νότιο Ουαλία, 180.000 στη Βικτώρια, 150.000 στη Δυτική Αυστραλία και 50.000 στη Νότιο Αυστραλία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: