Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο

SHARE
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο και κάλεσε τους Ευρωπαίους να μιλήσουν με μία φωνή απέναντι στην κρίση χρέους.
"Η παγκόσμια οικονομία είναι σε μία επικίνδυνη κατάσταση" ανέφερε σε συνέντευξή της στη γαλλική Journal du Dimanche.
Η κρίση χρέους που συνεχίζει και στο 2012 μετά από μία ευρωπαϊκή σύνοδο στις 9 Δεκεμβρίου η οποία κατεύνασε μόνο προσωρινά τις αγορές, "είναι μία κρίση εμπιστοσύνης στο δημόσιο χρέος και στην αντοχή του οικονομικού συστήματος" πρόσθεσε.
"Η σύνοδος της 9ης Δεκεμβρίου δεν ήταν αρκετά λεπτομερής σε οικονομικούς όρους" σημείωσε η κ. Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν "χρήσιμο για τους Ευρωπαίους να μιλούν με μία φωνή και να ανακοινώσουν ένα απλό και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα".
"Οι επενδυτές το περιμένουν" ανέφερε.
Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, μέρος του προβλήματος αποτελούν οι εθνικές εκκλήσεις για προστατευτισμό, οι οποίες δυσκολεύουν την εφαρμογή στρατηγικών διεθνούς συνασπισμού.
Οι αναδυόμενες χώρες έχουν επίσης επηρεαστεί, σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέροντας την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: