Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Σχεδόν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς προβλέπει το προσχέδιο συμπερασμάτων

SHARE
Στην πλήρη δημοσιονομική ασφυξία οδηγείται η Ευρώπη -ή τουλάχιστον η Ευρωζώνη- αν η Σύνοδος ΚΟρυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη καταλήξει σε συμπερασμάτα σαν αυτά που περιγράφονται στο προσχέδιο των συμπερασμάτων. Το εν λόγω κείμενο προβλέπει σχεδόν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, έτσι όπως το επικαλείται το Reuters. Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο γίνεται λόγος για έλλειμμα που δεν θα ξεπερνά το 0,5% του ΑΕΠ, εκτός από τις περιπτώσεις χωρών με χρεος «σημαντικά χαμηλότερο» του 60% του ΑΕΠ.
Παράλληλα, προβλέπεται επίσπευση της λειτουργίας του ESM τον Ιούλιο του 2012, με κεφάλαια 500 δισ. ευρώ και δυνατότητα λειτουργίας ως τράπεζα. O ESM θα λειτουργεί παράλληλα με τον προσωρινό μηχανισμό EFSF για έναν χρόνο, μέχρι τα μέσα του 2013.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ESM θα έχει πρόσβαση στη ρευστότητα της ΕΚΤ. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αναφέρει το προσχέδιο, «είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν την ενότητα της ΕΕ και τη συνοχή της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως σύνολο». Προς αυτό το σκοπό, συνεχίζει το προσχέδιο, «συμφωνήσαμε σε ένα νέο δημοσιονομικό σύμφωνο και σε σημαντικά σνισχυμένο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος».
Στο νέο σύμφωνο, συνεχίζει, οι προϋπολογισμοί «θα είναι κατ’ αρχήν ισοσκελισμένοι» με όριο ελλείμματος στο 0,5% του ΑΕΠ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: