Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ομπάμα δείχνει σε Μέρκελ-Σαρκοζί ποιός είναι ο αρχηγός

SHARE
Σε καθεστώς αρνητικής παρακολουθησης για πιθανή υποβάθμιση έθεσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s 15 μέλη της Ευρωζώνης -πλην της Ελλάδας, που όμως έχει ήδη την κατώτατη αξιολόγηση CC, και της Κύπρου, που είναι ήδη υπό αρνητική παρακολούθηση.
Το καθεστώς αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πιθανότητες για υποβάθμιση των χωρών αυτών εντός 90 ημερών.
Στη σχετική του ανακοίνωση ο οίκος αναφέρει πως η ενέργεια αυτή προκύπτει από την πεποίθηση πως οι συστημικές εντάσεις στην Ευρωζώνη έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε τέτοιο βαθμό που τώρα θέτουν υπό πίεση την αξιολόγηση της Ευρωζώνης ως σύνολο».
Οι χώρες που τίθενται υπό αρνητική παρακολούθηση συμπεριλαμβάνουν και αυτές που κατέχουν τώρα την κορυφαία αξιολογηση ΑΑΑ, δηλαδή, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.
Είναι φανερό ότι οι Αμερικανοί, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί θέλησαν να χαλάσουν το πάρτι και απειλούν με υποβάθμιση. Είναι φανερός ο εκβιασμός των Αμερικανών προς τους Ευρωπαίους, να βρουν πιο δραστική λύση όπως το τύπωμα χρήματος, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο και την οικονομία των ΗΠΑ.
Ο Ομπάμα, με τις εκλογές του χρόνου θέλει εδώ και τώρα λύσεις και σ΄ αυτό το σκηνικό βάζει τους οίκους αξιολόγησης να πιέσουν ασφυκτικά τους Μερκοζί να αφήσουν τα ημίμετρα και να πάνε σε πιο δυναμικές αποφάσεις. Και δεν είναι τυχαία η περιοδεία Μπάϊντεν ούτε η περιοδεία Γκάιτνερ στην Ευρώπη.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: