Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

20% ακριβότερα τα τσιγάρα από τα Χριστούγεννα

SHARE
Την αύξηση κατά 20% της τιμής των τσιγάρων, και ακόμα περισσότερο του καπνού, καθώς και την απαγόρευση πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων, ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αυξηθούν τα έσοδα. Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Αντώνη Δημόπουλου, η πολιτεία προωθεί την αύξηση κατά 20% της τιμής των τσιγάρων που πωλούνται στα περίπτερα, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η τιμή του καπνού για «στριφτά» καθώς όλο και περισσότεροι καπνιστές στρέφονται προς αυτή τη λύση λόγω της υψηλής τιμής των τσιγάρων.
Στο στόχαστρο του Yπουργείου Υγείας μπαίνουν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αφού ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να απαγορεύσει την πώλησή τους. Η σχετική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την αύξηση της τιμής των τσιγάρων αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης, υποστήριξε ότι «αύξηση 2 ευρώ στην τιμή κάθε πακέτου θα μείωνε κατά 460.000 των αριθμό των καπνιστών στη χώρα μας και θα έφερνε στο κράτος έσοδα τουλάχιστον 440 εκατομμυρίων».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: