Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Θα αρχίσει ντόμινο αν η Ελλάδα βγει απο το ευρώ…

SHARE
Μεγάλες χαρακτηρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει…
η ευρωζώνη λόγω της κρίσης χρέους η UBS σε ανάλυσή της. Ο ελβετικός οίκος κάνει λόγο για σύνθετες προκλήσεις στις οποίες μεθαύριο στη Σύνοδο Κορυφής θα κληθούν να δώσουν λύση οι Ευρωπαίοι….

ηγέτες. Ωστόσο, δεν παραλείπει να πετάξει φαρμακερά βέλη εναντίον αρκετών εξ αυτών καθώς όπως αναφέρει η κρισιμότητα της κατάστασης δεν απέτρεψε πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες «από το να προτείνουν κάποιες ανόητες ιδέες»!
Η UBS, στη συνέχεια, εκτιμά ότι η ευρωζώνη δεν πρέπει να διασπαστεί αλλά επισημαίνει πως αυτό δε σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί και να συμβεί αφού κάποιες χώρες συχνά παίρνουν αποφάσεις με πάθος (λαϊκισμό ή εθνικισμό) τις οποίες μετά τις μετανιώνουν…
Αν βγει εκτός ευρώ η Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες
Αναφορικά με την Ελλάδα, ο ελβετικός οίκος σημειώνει ότι διαφωνεί κάθετα με όσα έχουν ακουστεί για το όφελος της Ελλάδας από την έξοδο από το ευρώ ή για τις περιορισμένες συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει.
«Η Ελλάδα αποκλείεται να είναι καλύτερα εκτός ευρωζώνης. Θα χρειαστεί υποχρεωτική μετατροπή των τραπεζικών καταθέσεων και αυστηροί έλεγχοι των κεφαλαίων για την πρόληψη της μαζικής φυγής κεφαλαίων στην περίπτωση που επιβληθεί μια “νέα δραχμή”» αναφέρει η UBS, κάνοντας λόγο για μεγάλες και συνεχείς χρεοκοπίες στον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα, τονίζει ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, θα ακολουθήσουν λογικά και άλλες χώρες: «Μόλις μια χώρα βγει από το ευρώ, οι κάτοικοι σε άλλες υποψήφιες χώρες με προβλήματα θα σκεφτούν λογικά πως ίσως έρθει και η σειρά τους. Η λογική υπαγορεύει ότι θα στείλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε κατάρρευση και άλλων χρηματοπιστωτικών κλάδων και οικονομιών».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: