Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα - απροστάτευτοι οι πολίτες

SHARE
Έκρηξη εγκληματικότητας σε βάρος των πολιτών και των μικροκαταστηματαρχών, δείχνουν οι στατιστικοί δείκτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Τα στοιχεία αυτά αφορούν στο πρώτο εξάμηνο του 2011 σε σύγκριση με αυτά του ιδίου χρονικού διαστήματος του περασμένου έτους και προκαλούν σοκ.
Ενώ, για παράδειγμα, η παρουσία των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. περιόρισαν δραστικά τις ληστείες σε τράπεζες και άλλα πιστωτικά ιδρύματα σε ποσοστό που ξεπερνά το 80 τοις εκατό, ο απλός πολίτης αποδεικνύεται εντελώς απροστάτευτος αφού οι ληστείες μέσα στα σπίτια, δηλαδή εισβολή ενόπλων σε σπίτι ενώ οι ιδιοκτήτες του βρίσκονται μέσα, αυξήθηκαν σε ποσοστό 117 τοις εκατό στην Αττική και 132 τοις εκατό πανελλαδικά!!!
Στην Αττική οι διαρρήξεις Ιερών Ναών αυξήθηκαν κατά 181 τοις εκατό, καταστημάτων κατά 25 τοις εκατό, ενώ αύξηση σε ποσοστό 22 τοις εκατό παρουσίασαν και οι αρπαγές τσαντών στον δρόμο.
Χαρακτηριστικό του ότι η Αστυνομία φρόντισε με περιπολίες να εξασφαλίσει τις τράπεζες και τα δημόσια καταστήματα, ενώ άφησε στην τύχη τους του πολίτες, είναι η αύξηση ενόπλων ληστειών σε βάρος ταχυδρομικών Διανομέων της τάξης του 266 τοις εκατό (!), ενώ την ίδια ώρα οι ληστείες σε καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ μειωθήκαν κατά 45 τοις εκατό.
Σε ποσοστό 80 τοις εκατό αυξήθηκαν οι ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, 50 τοις εκατό σε περίπτερα, 45 τοις εκατό σε πρατήρια καυσίμων, ενώ την ίδια ώρα καταγράφονται μειώσεις της τάξης του 80 έως 82 τοις εκατό στα Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια και στις τράπεζες και 20 τοις εκατό στις χρηματαποστολές.
Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν οι δείκτες με κατά περίπτωση ελαφρές αυξομειώσεις, σε ολόκληρη την χώρα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: