Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Δάνειο από τη Ρωσία εξετάζει η Κύπρος

SHARE
Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το κυπριακό πόρταλ Sigmalive.com και είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας ο Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με τη Ρωσία για σύναψη δανείου ύψους 2.5δις. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το επιτόκιο του συγκεκριμένου δανείου θα είναι άκρως ευνοϊκό και δεν θα ξεπερνάει το 4.5%.
Στο παρών στάδιο δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας αλλά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι μία τέτοια εξέλιξη θα λειτουργήσει ως σωσίβιο για την Κυπριακή Οικονομία αφού οποιαδήποτε σκέψη για δανεισμό από τη διεθνή αγορά από τη στιγμή που το επιτόκιο δανεισμού ξεπερνά το 15% κρινόταν απαγορευτικό.
Η εξέλιξη αυτή δεν ανατρέπει σε καμία περίπτωση τις προσπάθειες του Υπουργού Οικονομικών για δημοσιονομική εξυγίανση αφού είναι δεδομένο ότι η Κύπρος χρειάζεται να προβεί σε λήψη μέτρων για να μην συσωρεύσει κι άλλα ελλείμματα. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η προσπάθεια για άντληση πόρων από τη δευτερογενή αγορά αν βέβαια ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όλα αυτά την ώρα που η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει τις κακές επιδόσεις στους οίκους αξιολόγησης και σκέφτεται να ψαλιδίσει τον 13ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων δίνοντας τους κρατικά ομόλογα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: