Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τύμπανα πολέμου... στην Κύπρο

SHARE
Αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την ΑΟΖ της παρά τις τουρκικές απειλές δηλώνει η Κύπρος, μέσω της υπουργού Εξωτερικών, Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλή, η οποία τόνισε ότι γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων, που έχουν επιρροή στην Τουρκία. «Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους λόγω των τουρκικών απειλών» είπε η υπουργός Εξωτερικών στη δημόσια τηλεόραση της Κύπρου.
Η υπουργός χαρακτήρισε «αρκετά ικανοποιητικές» τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Αμερικανίδας ομολόγου της, προσθέτοντας ότι «στέλνουν στην Άγκυρα το μήνυμα πως θα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο». Είπε ακόμα ότι η Ουάσινγκτον δίνει στήριξη στην αμερικανική εταιρεία Noble, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με διπλωματικές ενέργειες προς την Τουρκία, τόσο για τις σχέσεις της με το Ισραήλ, όσο και σε ό,τι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία.
Σημείωσε ότι το θέμα των τουρκικών απειλών θα τεθεί κατά τις επαφές που θα έχουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφιας και η ίδια στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τέλος, η κ. Μαρκουλή χαρακτήρισε «σενάρια φαντασίας» δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία σε συνεργασία με το ψευδοκράτος και τον Λίβανο θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις βόρεια της Πάφου.
Μήνυμα προς την Άγκυρα, με αφορμή τις απειλές που εκτοξεύει σχετικά με την εκμετάλλευση της ΑΟΖ της Κύπρου, έστειλε από το βήμα της Βουλής χθες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και συμπληρώνοντας ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της εννοείται ότι αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: