Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ψάχνουν τον Έλληνα από το "Τάγμα" του μακελάρη!

SHARE
Tον Ελληνα σύνδεσμο του Νορβηγού μακελάρη αναζητούν οι νορβηγικές αρχές, μετά την αποκάλυψη ότι ο κατά συρροή δολοφόνος του Οσλο ήταν μαζί με αρκετούς ακόμα Ευρωπαίους ιδρυτικό στέλεχος του «Νέου Τάγματος των Ναϊτών», μιας οργάνωσης με... στόχο την ανατροπή κυβερνήσεων που δείχνουν ανοχή απέναντι στο Ισλάμ. Στο πολυσέλιδο μανιφέστο του ο Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ αποκαλύπτει ότι η μεσαιωνική οργάνωση επανιδρύθηκε το 2002 κατά τη διάρκεια μυστικής συνάντησης στο Λονδίνο.
Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αναφέρει ότι είναι ένας Ελληνας, δύο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Νορβηγός και ένας Σέρβος, χωρίς όμως να τους κατονομάζει. Δεν κατονομάζει επίσης τον ιδεολογικό του μέντορα, έναν Αγγλο που τον αναφέρει απλώς ως «Ρίτσαρντ». Αποκαλύπτει ωστόσο ότι τα περισσότερα ιδρυτικά μέλη είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί ηγέτες.
Κατά τη χθεσινή πρώτη ακροαματική κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία ο δράστης μίλησε εξάλλου για ύπαρξη συνεργών, παραδέχτηκε τα εγκλήματά του και μίλησε για δράση με τη βοήθεια δύο ακόμα ομάδων συνεργών, κάτι το οποίο η αστυνομία δεν είχε αποκλείσει.
Ο 32χρονος Μπρέιβικ, ο οποίος έφτασε στο δικαστήριο του Οσλο εν μέσω επιθέσεων του εξαγριωμένου συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον του αυτοκινήτου που τον μετέφερε, έριξε το φταίξιμο για τις πράξεις του στο Εργατικό Κόμμα, επειδή, όπως υποστήριξε, κάνει «μαζικές εισαγωγές μουσουλμάνων και προδίδει την πατρίδα». Ο δικαστής Κιμ Χέγκερ, ο οποίος είχε ζητήσει να μην επιτραπεί η είσοδος για το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης, διέταξε την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου για οκτώ εβδομάδες. Η περίοδος κράτησης μπορεί να παραταθεί, πρόσθεσε ο δικαστής, σημειώνοντας ότι η δίκη μπορεί να διεξαχθεί σε ένα έτος. Αν κριθεί ένοχος μπορεί να φυλλακιστεί έως είκοσι ένα χρόνια, μιας κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ποινή στο ποινικό δίκαιο της χώρας. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε έτοιμος να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.
Ο δικαστής διευκρίνισε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος θα τεθεί σε απομόνωση και δεν θα του επιτρέπεται να λαμβάνει γράμματα, να ενημερώνεται από τα μέσα ενημέρωσης ή να δέχεται επισκέψεις, με μόνη εξαίρεση τον δικηγόρο του. «Ο κατηγορούμενος έκανε σήμερα δηλώσεις που απαιτούν περαιτέρω έρευνες, συμπεριλαμβανομένης αυτής ότι υπάρχουν δύο ακόμα πυρήνες στην οργάνωσή του» είπε ο δικαστής Κιμ Χέγκερ, αποκαλύπτοντας ακόμα ότι ο δράστης κατέθεσε ότι επιθυμία του ήταν να σώσει την Ευρώπη από το Ισλάμ.

Εν τω μεταξύ οι αρχές αναθεώρησαν τον απολογισμό των νεκρών, κάνοντας λόγο για εβδομήντα έξι θύματα, αφού τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι ήταν λιγότεροι οι νεκροί στο νησί Οτόγια. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ, η βασιλική οικογένεια και χιλιάδες πολίτες της Νορβηγίας τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Από το Χρηματιστήριο του Οσλο έως τα αεροδρόμια και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ολόκληρη η χώρα έπαυσε κάθε δραστηριότητα για να αποτίσει φόρο τιμής στους αδικοχαμένους.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: