Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ούτε οι δόσεις των 110 δισ. ευρώ στα Δημόσια Ταμεία!

SHARE
Οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι δεν εμπιστεύονται ούτε τη διάθεση των δόσεων από το πρώτο πακέτο στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν μέσω του Reuters το EFSF θα... εκταμιεύσει τα κεφάλαια που δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη από το πρώτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Δηλαδή τις υπόλοιπες των 110 δις. ευρώ που θα έρθουν στα δημόσια ταμεία εάν η χώρα μας αξιολογείται θετικά ανά τρίμηνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στο Reuters αξιωματούχοι της ευρωζώνης, για «τεχνικούς λόγους» το ίδιο το EFSF θα κάνει τις επαναγορές ελληνικών ομολόγων και όχι η ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο προσωρινός μηχανισμός πιθανον να μην χρειαστεί να συγκεντρώσει όλα τα κεφάλαια για την Ελλάδα σε ρευστό.
Έως τα τέλη του έτους θα έχει διαμορφωθεί το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο ώστε να αγοράζει το ίδιο τα κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν να επικεντρωθεί σε αυτά που η τιμή τους θα είναι κάτω από το 65%. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι υπάρχει περίπτωση η δυναμικότητα του EFSF να ξεπεράσει τα 20 δις. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε έδωσε μία γεύση του τι θα επακολουθήσει ζητώντας από τα προβληματικά κράτη να παραχωρούν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας στην ΕΕ.
Η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση "λευκής επιταγής" στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτήτας για την αγορά ομολόγων στην δευτερογενή αγορά
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: