Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Επιχείρηση αποδυνάμωσης των γαλάζιων...

SHARE
Και «αχρήστευσης» του Καραμανλή.Μεγάλο το παιχνίδι που παίζεται από τους «εκτός».
«ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ επίθεση» από πολιτικούς κύκλους και παράγοντες των Μέσων Ενημέρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποδυνάμωση του Αντώνη Σαμαρά και την υπονόμευση της Νέας Δημοκρατίας για να μην αποτελεί την εναλλακτική λύση.
Η «επιχείρηση» κορυφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την κατάθεση της Κατερίνας Πελέκη για το Βατοπέδι, στην οποία κυρίως τα τηλεοπτικά Μέσα έδωσαν διαστάσεις πολιτικού θρίλερ, ενώ παράλληλα διόγκωσαν ελάσσονος σημασίας εσωκομματικά ζητήματα. Απώτερος σκοπός τους στην παρούσα φάση, να διαμορφωθεί ένα δυσμενές πολιτικά περιβάλλον εν όψει της επίσκεψης του Αντ. Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έτσι ώστε να εγκλωβιστεί στον φαύλο κύκλο της σκανδαλολογίας που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ και τα «εξαπτέρυγά» του και να μην μπορέσει να αναπτύξει ευκρινώς τις προτάσεις του για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και την απεξάρτηση από το Μνημόνιο. Και μακροπρόθεσμα να τεθεί η Νέα Δημοκρατία σε κατάσταση μόνιμης ομηρίας, να μην....
κατορθώσει να καταστεί εναλλακτική πολιτική λύση για τη χώρα και να διαιωνισθεί η κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ.
Οι ισχυρισμοί της Κατ. Πελέκη, πάνω-κάτω, ότι ο Κώστας Καραμανλής σχεδίασε την ανταλλαγή των εκτάσεων με τη Μονή, χωρίς να καταθέσει κάποιο ντοκουμέντο που να επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Η εν λόγω συμβολαιογράφος είχε την προηγούμενη διετία κληθεί και καταθέσει σε δύο Εξεταστικές Επιτροπές, χωρίς να πει το παραμικρό από όσα ισχυρίστηκε στην Προανακριτική. Ωσάν να έπασχε από αμνησία και αίφνης επανήλθε η μνήμη της. Τι άλλαξε; Ορισμένοι το συνδέουν με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση Καστανίδη, βάσει της οποίας όσοι εμπλέκονται σε μια υπόθεση και δώσουν στοιχεία για άλλους θα αντιμετωπίζονται με επιείκεια. Μιλούν ευθέως για επανάληψη του «φαινομένου Στ. Μαντέλη», η οποία στις πρώτες της καταθέσεις δεν θυμόταν καμιά παράνομη πράξη, αλλά μόλις ψηφίσθηκε η συγκεκριμένη ρύθμιση άρχισε να... θυμάται. (σ.σ.: Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη Βουλή στη σελίδα 24.)
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο για «αχαριστία» της κ. Πελέκη έναντι του Κ. Καραμανλή, καθώς έκανε τρεις φορές υπουργό τον σύζυγό της, ενώ του πρόσφερε πολιτική κάλυψη όσες φορές τη χρειάστηκε και αυτό το πλήρωσε ακριβά ο Καραμανλής. Άλλοι, πιο επικριτικοί, τόνιζαν ότι η κ. Πελέκη (συνήγορός της είναι ο Δ. Τσοβόλας) «έβγαλε τρελά λεφτά» από συμβολαιογραφικές υποθέσεις επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και θα έπρεπε να σιωπά. Πάνω στους ισχυρισμούς της «πάτησαν» τα Μέσα Ενημέρωσης, ιδίως τα τηλεοπτικά, και έστησαν ένα πολυήμερο «πάρτι» κατά της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν πρώτο θέμα παντού και στις τελευταίες ειδήσεις είχε... καταχωνιαστεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και οι αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία. Εστίασαν εκ νέου στις σχέσεις Σαμαρά - Καραμανλή, στη λογική ότι οι νέες «αποκαλύψεις» θα μπορούσαν να προκαλέσουν οριστικό ρήγμα στις μεταξύ τους σχέσεις. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει εκφράσει καιρό τώρα σαφή και ξεκάθαρη στάση για το συγκεκριμένο θέμα, προσφέροντας πλήρη κάλυψη στον τέως πρωθυπουργό και καταγγέλλοντας τις «μεθοδεύσεις» του ΠΑΣΟΚ.
Στον «χορό» μπήκε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος πρώτα προέβλεψε ότι ο Κ. Καραμανλής... θα πάει φυλακή (!) και στη συνέχεια απαίτησε να κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική, κάτι που ούτε κυβερνητικοί βουλευτές δεν το έχουν πράξει ακόμη. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι στόχος του προέδρου του ΛΑΟΣ είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει πειστεί ότι επιδιώκει την «πολιτική εξαφάνιση» του Καραμανλή. Πέραν των άλλων και σε μια προσπάθεια να τον «εκδικηθεί», διότι στο πρόσφατο παρελθόν τού είχε αποδώσει τον χαρακτηρισμό του «ακραίου» και είχε αρνηθεί να έχει μαζί του οποιαδήποτε πολιτική συνεννόηση, την οποία εναγωνίως επιδίωκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
ΤΙΣ προηγούμενες ημέρες είχαμε στα Μέσα Ενημέρωσης έναν «καταιγισμό ειδήσεων» από τα λεγόμενα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, θέματα που σε άλλη περίοδο θα περνούσαν στα «ψιλά» ή και θα αποσιωπούνταν, πλην όμως λόγω... ΔΕΘ πήραν τεράστιες διαστάσεις. Πρώτα η υποτιθέμενη διαφοροποίηση του Θ. Βάρδα για το ζήτημα του Μνημονίου, ο οποίος είναι σύμβουλος του Σαμαρά, ωστόσο είχε κληθεί να μιλήσει ως άνθρωπος της αγοράς. Στη συνέχεια δημοσιεύθηκαν φήμες ή πληροφορίες για κόντρες και αντιπαραθέσεις στη Ρηγίλλης. Ακολούθησε το θέμα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Παναγιωτόπουλο, που βρέθηκε να αμφισβητείται από τους πάντες στην παράταξη και ορισμένα δημοσιεύματα μιλούσαν ακόμη και για την αντικατάστασή του. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε, υποχρεώθηκε ο κ. Σαμαράς να παρέμβει προσωπικά και να καλύψει τον κ. Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να δώσει τέλος στην υπόθεση. Μέσα σ’ όλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαφωνήσει με την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την Προανακριτική για το Βατοπέδι, δήλωση που προβλήθηκε ιδιαίτερα προκαλώντας την γκρίνια της Ρηγίλλης. Ορισμένοι μάλιστα υπέθεταν ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε όσα είπε «τραβώντας το σχοινί», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προκαλέσει τη διαγραφή του και να «σκεπαστούν» η παρουσία και οι θέσεις του Σαμαρά στη ΔΕΘ. Επίσης αυτές τις ημέρες ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης επανέφεραν στο προσκήνιο σενάρια αλλαγών στα κομματικά όργανα, κυρίως στους τομεάρχες, προκαλώντας αμηχανία και σύγχυση στα περισσότερα στελέχη, που είναι λογικό να ανησυχούν για τις θέσεις που κατέχουν.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: