Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Έπιασαν στην Ελβετία 5 δισ. ευρώ

SHARE
Περίπου 2.000 φορολογούμενους, οι οποίοι, εξαιτίας της κρίσης και τους φόβου περί πτώχευσης της χώρας, έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά έως και 15 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις, αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών.
Έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους που έγιναν από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε 5.000 Έλληνες φορολογούμενους σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος -οι οποίοι διήρκησαν περίπου 4 μήνες- διαπιστώθηκε ότι σε 2.000 περιπτώσεις γνωστοί επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, χρηματιστές και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών έβγαλαν από την Ελλάδα μεγάλα ποσά, τα οποία φυγάδευσαν σε ξένες τράπεζες, όπως στην Κύπρο, στην Ελβετία, στη Βρετανία, στη Σιγκαπούρη και αλλού.
Τα ποσά κυμαίνονται από 1 εκατομμύριο έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Στο σύνολο δηλαδή το μαύρο χρήμα υπολογίζεται κατά μέσον όρο σε 5 δισ. ευρώ και άνω!
Τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 3,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, υποχωρώντας στα 216,5 δισ. ευρώ. Συνολικά από την αρχή του έτους οι καταθέσεις καταγράφουν μία μείωση της τάξεως του 7% καθώς το συνολικό του υπόλοιπο έχει υποχωρήσει κατά 16,3 δισ. ευρώ.
Πιο αναλυτικά οι καταθέσεις των νοικοκυριών στο τέλος Ιουνίου είχαν υποχωρήσει στα 179 δισ. ευρώ από 183,5 δισ. ευρώ που ήταν το Μάιο, καταγράφοντας μία μείωση της τάξεως του 2,5%. Όμως από την αρχή του έτους οι καταθέσεις των νοικοκυριών έχουν μειωθεί κατά 15,9 δισ. ευρώ ήτοι 8,1%.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: