Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ο φαύλος κύκλος του ατέλειωτου υπερδανεισμού...

SHARE
Από την ελευθερία στην σκλαβοποίηση. Η παγκόσμια «οικονομική κρίση» και η Ελλάδα. Σήμερα είναι η Ελλάδα, αύριο θα είναι άλλη χώρα!
Να μην επιτρέψουμε άλλο στους ευρωπαίους να λοιδορούν και να υποβιβάζουν τη χώρα μας!
Υπάρχει ο τρίτος δρόμος Σωτηρίας της οικονομίας και της Ελλάδας.
Τα 28 δις αντί για τους τραπεζίτες να πάνε στους πολίτες για αποπληρωμή δανείων.
Να εθνικοποιηθεί το ποσό των 50 δις από τις 100 πιο πλούσιες οικογένειες της Ελλάδας για Εθνικό Σκοπό, την Σωτηρία της Ελλάδας και... οι υπόλοιποι πολίτες, να συμβάλουν ανάλογα τις δυνάμεις τους!.
Ανάλυση και προτάσεις.
Η ληστρική ολιγαρχία κάθε χώρας συσσωρεύει ανήθικα πλούτη μέσω του ληστρικού τραπεζικού συστήματος και των δυσβάστακτων επιτοκίων, τα οποία, ούτε επενδύει, ούτε δημιουργεί εργοστάσια, ούτε θέσεις εργασίας, ούτε διαθέτει στις κοινωνίες, ως όφειλε, αλλά τα αποθηκεύει, ως νέοι «άφρονες πλούσιοι», για να δημιουργήσει τεχνική έλλειψη χρήματος και να εξαναγκάσει τους πολίτες να ξανα-δανειστούν με νέους δυσβάστακτους όρους, για να πληρώσουν τα προηγούμενα χρέη!
Οι πλούσιοι και οι «φτωχοί» σήμερα. «Ουκ αν λάβοις παρά τού μή έχοντος»!!
Λουκιανός, (Μένιππος). Ποιος είναι ο ρόλος των πλουσίων κάθε χώρας; Μόνο να θησαυρίζουν παράνομα και ανήθικα, ως «άφρονες πλούσιοι» ή πρέπει να συνεισφέρουν ως «σύγχρονοι χορηγοί»;
Οι άλλοτε «εθνικοί ευεργέτες» ή «χορηγοί» της αρχαιότητας, όχι μόνο δεν υπάρχουν σήμερα, αλλά με μεθόδους μαφίας υφαρπάζουν και ορμούν να κατακλέψουν και το τελευταίο ευρώ του κοσμάκη προς ίδιο ανήθικο πλουτισμό!
«ΔΕΙ ΓΑΡ ΤΟΥΣ ΕΥΠΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΠΟΙΕΙΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΙΣ ΠΟΛΙΤΑΙΣ», Δημοσθένης.
«Πρέπει και οι εύποροι να κάνουν τους εαυτούς τους χρήσιμους για τους πολίτες», Δημοσθένης.
Ο κ. Γ. Παπανδρέουδήλωσε «Δεν επιδιώκουμε σχέδιο διάσωσης μέσω των ευρωπαίων», μόνο δανεισμό με χαμηλό επιτόκιο. Η κ. Κατσέλη ξεκαθάρισε, ότι « εάν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μηχανισμούς επίλυσης συστημικής αστάθειας, όπως αυτή που εμφανίζεται, όταν ένα κράτος-μέλος της γίνεται θύμα κερδοσκοπικών τάσεων και δεν υπάρχει τρόπος επίλυσης στα πλαίσια της Ευρωζώνης, τότε αυτό αναδεικνύει την αδυναμία της να επιλύσει σημαντικά προβλήματα. Σήμερα είναι η Ελλάδα, αύριο θα είναι άλλη χώρα. Και επομένως τότε ξαναμπαίνει ορθά το θέμα του να εξετάσουμε άλλες πηγές χρηματοδότησης». Αλλά η «χρηματοδότηση» δεν θα έρθει από έξω (ΔΝΤ), αλλά από μέσα!!
Έλληνες, μη περιμένετε βοήθεια από τους Αγγλο-Γαλλο-Γερμανο-Ρωσους, που και αυτοί έχουν ελλείμματα και χρωστάνε (αλλά δεν σας το λένε)! Και η Αγγλία και άλλες χώρες έχουν το ίδιο με την Ελλάδα έλλειμμα, αλλά κανείς δεν μιλάει! Τα χρήματα δεν τα έχουν οι δυτικές κυβερνήσεις, αλλά η φεουδαρχία, η ολιγαρχία, η πλουτοκρατία και οι ληστρικοί τραπεζίτες της κάθε χώρας.
Στην Ελλάδα του 2010, μόνοι μας θα βγούμε από την «οικονομική κρίση», Μπορούμε!
Δεν υπάρχει «οικονομική κρίση» για την ληστρική ολιγαρχία, αλλά αντίθετα υπάρχουν τεράστια υπερκέρδη, που αποκτήθηκαν αθέμιτα και δεν ενδιαφέρεται ούτε για την τύχη της Ελλάδας.. Η Ελλάδα γιατί να νοιαστεί για την τύχη της ληστρικής πλουτοκρατίας;
Προτείνουμε ένα τρίτο πλάνο διάσωσης της Ελλάδας, είναι εθνική ανάγκη:
1. Ας εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Στην περίοδο της επανάστασης του 1821 εναντίον των Τούρκων, οι πλούσιοι Έλληνες έδωσαν τα υπάρχοντά τους για τον αγώνα. Αργότερα, οι εθνικοί ευεργέτες δώρισαν τις περιουσίες ους για κοινωφελείς σκοπούς. Σήμερα η οικονομική ολιγαρχία έχει ταυτιστεί με την μαφία και συσσωρεύει αμύθητα πλούτη χωρίς να την νοιάζει η Ελλάδα ούτε οι πολίτες της! Εμείς γιατί να νοιαστούμε για την τύχη της ληστρικής πλουτοκρατίας; Είναι μια πρόταση Σωτηρίας, μέσα στην «γενική απραξία, οσφυοκαμψία» και «ολικής επαναφοράς της δεξιάς» μέσα από την αναβλητικότητα-καθυστέρηση της «ψηφιακής διακυβέρνησης». Εδώ ο κόσμος χάνεται… και περιμένουν τους Αγγλο-γαλλο- γερμανο-ρωσους που και αυτοί έχουν ελλείμματα και χρωστάνε!
2. Να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνειο (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη, γιατί ο πολίτης μετατρέπεται σε νεοσκλάβο των τρπεζιτών. Ευκολίες αποπληρωμής για κάθε είδους δανείων.
3. Να εφαρμοστεί ο "κοινωνικός μισθός" , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει "κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ..
4. Αλληλεγγύη, συντροφικότητα, πατριωτισμός, επενδύσεις, παραγωγικότητα, σύσφιξη οικογενειακών και φιλικών σχέσεων, στήριξη ομογενών και Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού.
5. Ενιαίο σύστημα παροχής κοινωνικής βοήθειας μέσω ενός πανελλήνιου δικτύου ψυχολόγων - κοινωνιολόγων - παιδαγωγών για στήριξη οικογένειας, γέννησης νέων παιδιών, σωστή ανατροφή των ελληνοπαίδων και την ψυχική ισορροπία των πολιτών από την πίεση των προβλημάτων..
6. Προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού σε διαχρονικό και συγχρονικό επίπεδο. Έχουμε την πιο όμορφη χώρα και πολλοί μας ζηλεύουν! Και αν δεν έχουμε τώρα ρευστό – και γι’αυτό φταίνε άλλοι- έχουμε παραλίες, θάλασσα, δάση, λίμνες, χλωρίδα, πανίδα, ορυκτό και θαλάσσιο πλούτο, ικανό να μας θρέψει!!
7. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Να ενστερνιστούμε τις δυνατότητες του λαού μας και να τις αναπτύξουμε. Είμαστε η 24η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο, - αλλά τα χρήματα τα έχει μια κλειστή κάτσα- αλλά είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ!
Ο Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, επισήμανε ότι δεν επιδιώκουμε "σχέδιο διάσωσης" από τους ευρωπαίους. Τον κίνδυνο της μετάδοσης σε όλη την ΕΕ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το κόστος δανεισμού η Ελλάδα. Σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει απλώς να δανείζεται με τα επιτόκια που ισχύουν και για τις άλλες χώρες της ΕΕ, τονίζοντας ότι οι χώρες μπορούν, αν έχουν τη βούληση, να αντιμετωπίσουν φαινόμενα κερδοσκοπίας. Επανέλαβε δε, ότι δεν επιδιώκει ευρωπαϊκό «σχέδιο διάσωσης». Τη θέση ότι η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική και όχι οικονομική στήριξη από την Ευρώπη για να μειώσει το δημόσιο χρέος της επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι BBC.«Δώστε μας χρόνο, δώστε μας στήριξη-και δεν μιλώ για οικονομική, αλλά και πολιτική στήριξη-προκειμένου να αποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτά που λέμε και ότι είμαστε και πάλι αξιόπιστοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εκπομπή του Αντριου Μαρ. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανάγκη δανεισμού. Οι ανάγκες μας για δανεισμό είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Αυτό που λέμε είναι απλά ότι χρειαζόμαστε βοήθεια, προκειμένου να μπορέσουμε να δανειστούμε με τα ίδια επιτόκια που δανείζονται και οι υπόλοιπες χώρες και όχι με τα υψηλά επιτόκια που υπονομεύουν τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων», τόνισε ο Γ.Παπανδρέου.
Σήμερα, το Ελληνικό Δημόσιο θέλει να καλύψει το 70% των δανειακών αναγκών (συνολικά 54 δισ. ευρώ για το 2010) μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Ήδη, έχει καλύψει το 25% των αναγκών ή 13,6 δισ. ευρώ. Όμως, μέσα στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, οι δανειακές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου προσεγγίζουν τα 24 δισ. ευρώ. Το κλίμα στις αγορές είναι ακόμα αρνητικό για την Ελλάδα, όσο μάλιστα δεν γίνεται συγκεκριμένη η οικονομική διάσταση του σχεδίου της ευρω-στήριξης. Σύμφωνα, πάντως, με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, οι χώρες της ευρωζώνης μπορούν να βοηθήσουν από κοινού την Ελλάδα με ένα ποσό της τάξεως των 20-25 δισ. ευρώ (δάνεια και εγγυήσεις). Την Παρασκευή, το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων ήταν 330 μονάδες βάσης περίπου και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς είχε διαμορφωθεί στην περιοχή του 6,55%. Έτσι, το επιτόκιο στην επικείμενη έκδοση (αν γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα) αναμένεται να διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο της μετά-ΟΝΕ εποχής. Τον Μάρτιο του 2009, η αντίστοιχη έκδοση είχε πουληθεί με επιτόκιο 6,13%.
Οι θλιβεροί, αποτυχημένοι ηγέτες της Ευρώπης που οι χώρες τους και ο φιλελευθερισμός που είχαν υιοθετήσει, κατέρρεαν πριν από ένα χρόνο και σώθηκαν με κρατικό παρεμβατισμό, δηλ. σοσιαλιστική πρακτική, σήμερα, προτείνουν νέα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα εις βάρος των πολιτών ενώ δεν κάνουν κουβέντα για τον πλούτο των φεουδαρχών. Δεύτερο πακέτο με μέτρα- σοκ που περιλαμβάνουν την κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με παράλληλη μείωση των συντάξεων, απαιτεί η Κομισιόν από την Ελλάδα. Μα όλοι βρήκαν τη χώρα μας να βγάλουν τα προβλήματα τους ή κατά το «κοινό, βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντέξι»;
Όμως ποιος είναι ο ρόλος των πλουσίων κάθε χώρας; Μόνο να θησαυρίζουν ή έχουν και υποχρεώσεις;
Στην αρχαία Αθήνα οι πλούσιοι προσέφεραν «χορηγία». Η χορηγία θεσμοθετείται για πρώτη φορά στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του Κλεισθένη, στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. Η πλήρης άνθησή της όμως συντελείται στον 5ο αιώνα π.Χ., στον Χρυσό Αθηναϊκό Αιώνα του Η χορηγία ήταν υποχρεωτική δια νόμου για τους 120 πιο εύπορους συγκριτικά πολίτες από την κάθε μία από τις δέκα φυλές της Αθήνας. Οι χορηγοί ανελάμβαναν όλα τα έξοδα της εκδήλωσης, όπως για παράδειγμα τα Παναθήναια, τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα Διονύσια ή τα Ανθεστήρια. Σήμερα, αντίθετα, οι χορηγοί είναι μπορεί να είναι νομικά πρόσωπα, εταιρίες. Οι ιδιώτες, τα φυσικά πρόσωπα, που προσέφεραν στη νεότερη Ελλάδα και προσφέρουν και σήμερα χρήματα ή/και περιουσιακά στοιχεία τους στο κοινωνικό σύνολο, είναι και αποκαλούνται ευεργέτες ή δωρητές.
Στην χριστιανική κοινωνία ο «άφρων πλούσιος» καταδικάστηκε από τον Κύριο, γιατί ο Θεός είδε πως στην καρδιά του καθενός κρυβόταν η πλεονεξία. Θέλησε όμως να μας προφυλάξει από αυτό το μεγάλο πάθος με την παραβολή του άφρονα πλούσιου.
Είπεν ο Κύριος την παραβολήν ταύτην· ανθρώπου τινός πλουσίου ευφόρησεν ή χώρα· Και διελογίζετο εν εαυτώ λέγων τι ποιήσω, ότι ουκ έχω πού συνάξω τους καρπούς μου; και είπε· τούτο ποιήσω· καθελώ μου τάς αποθήκας και μείζονας οικοδομήσω, και συνάξω εκεί πάντα τα γεννήματά μου και τα αγαθά μου, Και ερώ τη ψυχή μου· ψυχή, έχεις πολλά αγαθά κείμενα εις έτη πολλά· αναπαύου, φάγε, πίε, ευφραίνου. Είπε δε αυτώ ό Θεός· άφρον, ταύτη τη νυκτί την ψυχήν σου απαιτούσιν από σου· α δ’· ητοίμασας τίνι έσται; ούτως ό θησαυρίζων εαυτώ, και μη εις Θεόν πλουτών. Ταύτα λέγων εφώνει· ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω».
Τους είπε ο Κύριος αυτή την παραβολή. Ενός ανθρώπου πλούσιου έφεραν τα χωράφια του μεγάλη σοδειά' και σκεφτόταν μέσα του λέγοντας· Τι πρέπει να κάνω, γιατί δεν έχω πού να μαζέψω τους καρπούς μου; Και είπε: αυτό θα κάνω: θα γκρεμίσω τις αποθήκες μου και στη θέση τους θα χτίσω μεγαλύτερες και εκεί θα μαζέψω όλα τα γεννήματά μου και τα αγαθά μου και θα πω στην ψυχή μου: Ψυχή, έχεις μαζέψει πολλά αγαθά, που σου φτάνουν για πολλά χρόνια. Αναπαύου, λοιπόν, τρώγε, πίνε, καλοπερνά. Ο Θεός όμως του είπε· «Ανόητε, αυτή τη νύχτα σου ζητούν ξαφνικά την ψυχή σου. Όσα λοιπόν ετοίμασες, σε ποιον θα ανήκουν τώρα;». Αυτά παθαίνει εκείνος που θησαυρίζει μόνο για τον εαυτό του και δε φροντίζει να πλουτίζει όπως ο Θεός θέλει. Και λέγοντας αυτά τόνιζε: όποιος έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: