Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Καταγγελίες γαλλίδας υπουργού για κερδοσκοπία σε βάρος της Ελλάδας

SHARE
Έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κερδοσκόπησαν με το ελληνικό χρέος στη διάρκεια της παρούσας κρίσης, φέρεται να υποστήριξε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε σε κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ότι έξι ιδρύματα «αγγλοσαξωνικής προέλευσης» κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ελλάδας... Η Γαλλίδα υπουργός εμφανίστηκε επίσης θετική, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ενδεχόμενο να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τα ελληνικά δημοσιονομικά προβλήματα, υπογραμμίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «περιττό».
Εντολή Θαπατέρο στις μυστικές υπηρεσίες να ερευνήσουν ανάλογες επιθέσεις εις βάρος της χώρας του
Μετά τις δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας ότι έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ελλάδας, ήρθε στο φως η εντολή του Ισπανού πρωθυπουργού Θαπατέρο στις μυστικές υπηρεσίες να ερευνήσουν ανάλογες «επιθέσεις» εις βάρος της χώρας του. Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε πυρά κατά τραπεζών που κάλυψαν το χρέος της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», που επικαλούνται δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο ανέθεσε στο Εθνικό Κέντρο Αντικατασκοπίας (CΝΙ) να ερευνήσει κατά πόσον «πίσω από τις επιθέσεις των επενδυτών και την επιθετικότητα μερικών αγγλοσαξονικών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται μόνο οι δυνάμεις της αγοράς και τα προβλήματα της ισπανικής οικονομίας ή κάτι παραπάνω».
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει υπαινιχθεί επανειλημμένα ότι οι επιθέσεις του βρετανικού και αμερικανικού Τύπου έχουν στην πραγματικότητα στόχο το ευρώ. Σε ιδιωτικές του συζητήσεις, μάλιστα, έχει εκφράσει την έκπληξή του για τη βιαιότητα ορισμένων από αυτές τις επιθέσεις. Πάντως, πηγές του CNI αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: