Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Παράλληλοι μονόλογοι, σαφής κίνδυνος

SHARE
Από την ημέρα που ο Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε στη Βουλή την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, το πολιτικό μας σύστημα παραδόθηκε αμαχητί στη γοητεία του φθηνού λαϊκισμού.
ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία άρχισαν αμέσως τη μάχη χαρακωμάτων με το νικητή να κερδίζει το βραβείο αυτού που χρέωσε τη χώρα λιγότερο!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το ασαφές περιεχόμενο της Επιτροπής που θα συσταθεί.
Το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει το κατά πόσο οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας παραποιούσαν συνειδητά τα οικονομικά μεγέθη που παρουσίαζαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή ΔΕΝ θα ασχοληθεί με τη διαμόρφωση του χρέους αλλά μονάχα με τον τρόπο παρουσίασης του στους αρμόδιους φορείς.
Η Νέα Δημοκρατία λέει "ΝΑΙ" στην Εξεταστική Επιτροπή θεωρώντας ότι... ...αυτή θα ερευνήσει το πως και το γιατί της ελληνικής κρίσης από το 1980 μέχρι σήμερα! Είναι προφανές όμως ότι η Επιτροπή δεν θα συσταθεί για τον λόγο αυτό αλλά για κάτι αρκετά διαφορετικό και πολύ πιο συγκεκριμένο θεματικά αλλά και χρονικά.
Αν η Νέα Δημοκρατία προσέλθει στην Επιτροπή και τινάξει στον αέρα τη διαδικασία αναφερόμενη σε άσχετα γεγονότα, τότε το θεσμικό ατόπημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είναι μεγάλο. Το ατόπημα όμως θα λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν η Νέα Δημοκρατία μπει στη διαδικασία να εξετάσει τα οικονομικά μεγέθη με βάση τα οποία κατέστη δυνατή η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Το κόστος για τη χώρα θα είναι τρομακτικό, το ίδιο και οι συνέπειες. Μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε υπό τη διαρκή εποπτεία των ξένων ΜΜΕ τα οποία διψούν για αίμα...
Συνοψίζοντας, τα δυο μεγάλα κόμματα οφείλουν να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα το εθνικός συμφέρον κι όχι το κομματικό. Αν η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να ερευνήσει τα οικονομικά πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ας καταθέσει πρόταση για τη σύσταση σχετικής Εξεταστικής Επιτροπής. Είναι δικαίωμα της να το κάνει.
Δεν είναι όμως δικαίωμα της να κανιβαλίσει μια σημαντική θεσμική διαδικασία, μόνο και μόνο για να καλύψει ανθρώπους που στις περασμένες εκλογές ήρθαν αντιμέτωποι με την ιδιαίτερα έντονη λαϊκή αποδοκιμασία.
Όσον αφορά την κυβέρνηση, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από μικροπολιτικές τακτικές και επικοινωνιακά τερτίπια. Οφείλει να αναδείξει την ουσία της υπόθεσης αλλά όχι με όρους εκδικητικούς.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: