Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Στον «βυθό» συμφωνία με Αλβανία

SHARE
Οπως αναφερει το ΑΠΕ: Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε, χθες, να ακυρώσει την ελληνοαλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η οποία υπεγράφη, στα Τίρανα, κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή, στις 27 Απριλίου 2009.......Η αλβανική κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά την ελληνοαλβανική συμφωνία για τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο, δήλωσε, σήμερα, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ιλίρ Μέτα, μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου για ακύρωση της παραπάνω συμφωνίας.
"Σε αντίθεση με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης (σ.σ. τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, ο οποίος κίνησε τη διαδικασία και... προσέφυγε κατά της συμφωνίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο), εμείς σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, ανεξάρτητα από το αν μας αρέσουν ή όχι. Σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, επειδή είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μέτα.
Πηγή: http://yened.blogspot.com/2010/01/blog-post_1960.html
Ακύρωσε την Ελληνο-Αλβανική συμφωνία χωρικών υδάτων το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο
Το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε την ακύρωση της Ελληνο-Αλβανική συμφωνίας με την οποία καθορίζοντο τα όρια των χωρικών υδάτων των δύο χωρών. Το κείμενο είχε υπογραφεί κατά την επίσκεψη του πρ. Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στα Τίρανα τον προηγούμενο Απρίλιο.
Ο κ. Δρούτσας χαρακτήρισε την εξέλιξη αρνητική, αλλά επισήμανε ότι πρόκειται για "θέμα εσωτερικής διαδικασίας στην Αλβανία, την οποία δεν έχουμε και άλλη επιλογή παρά να τη σεβαστούμε". Πρόσθεσε ότι η Αθήνα θα περιμένει πρώτα απ’ όλα την επίσημη ενημέρωση από την πλευρά των Τιράνων και βεβαίως και τις προτάσεις της αλβανικής κυβέρνησης, για το πώς προτίθεται να χειριστεί το θέμα περαιτέρω.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία είχαν επικρίνει την συμφωνία και ο αρχηγός της σοσιαλιστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Εντι Ράμα (αγαπητός από πολλά ελληνικά ΜΜΕ), άσκησε προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο χαρακτηρίζοντας την συμφωνία "ξεπούλημα των χωρικών υδάτων".
Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=10577&Itemid=52
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: